SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Se bat pentru finală! » Tecău și Mergea sînt adversari în semifinale la dublu la Wimbledon

Horia Tecău a jucat deja trei finale la Wimbledon, speră să ajungă din nou acolo și cu Jean-Julien Rojer
Horia Tecău a jucat deja trei finale la Wimbledon, speră să ajungă din nou acolo și cu Jean-Julien Rojer

Articol de - Publicat miercuri, 08 iulie 2015 00:00

Foștii colegi din perioada junioratului, de două ori campioni la Wimbledon, se vor înfrunta de data aceasta pentru privilegiul de a se afla în ultimul act pe iarba londoneză.

E sigur că un român va fi anul acesta în finală la Wimbledon. În proba de dublu. Poate fi Florin Mergea, pentru el ar fi o premieră. Sau poate fi Horia Tecău, care ar ajunge acolo pentru a patra oară. Ei se vor întîlni joi în penultimul act, după ce ieri și-au cîștigat meciurile din "sferturi".

Există zile în care parcă nu poți greși, nu-i așa? În care tot ce faci e învăluit într-un abur de invincibilitate, de triumf. Pășind pe iarba Terenului 3, Tecău și Rojer trebuie să fi simțit un fior bun, ascuțit, înviorător. Ei au oferit ieri, în fața experimentaților Matkowski și Zimonjici, o demonstrație de joc alert, combinat cu excelentă intuiție și simț al aprecierii.

Au servit cu o autoritate aproape paralizantă. În primul set, au pierdut doar 3 puncte pe serviciul lor, în al doilea un singur punct, iar în al treilea 9, cele mai multe. N-au simțit nici o clipă amenințarea din partea adversarilor.

Punctul crucial

Apoi, au returnat cu o inspirație feroce. În mod special, Horia a fost ieri la înălțime la acest capitol, reușind cîteva puncte magnifice direct din retur. După 6-4, 6-3, setul al treilea a fost cel mai echilibrat, cel în care sfera perfecțiunii s-a zgîriat un pic. Horia și Juls au obținut prima minge de meci la 6-5, dar Zimonjici a servit bine și a anulat șansa.

În tie-break însă, cînd a îngropat mingea în terenul advers pentru a face 5-2, Horia a sărbătorit sonor, cu pumnul strîns și un miniatural tur al izbînzii. Știa că fusese punctul crucial, cel care distrusese și ultima urmă de speranță a adversarilor. Au închis cu 7-2 în jocul decisiv, siguri pe ei, au strigat eliberator. Erau în semifinale!

Mai tîrziu, pe Terenul 2, Florin Mergea și Rohan Bopanna i-au înfruntat pe liderii mondiali, gemenii Bob și Mike Bryan. După un prim set pierdut greu, 5-7, perechea româno-indiană a început să sape subtil, dar persistent în jocul advers, descoperind fisuri prețioase. Așa s-a întîmplat în actul secund, cînd break-ul a venit la timp, pentru un 6-4 care echilibra tabela.

Mai performanți la serviciu decît americanii, 17 ași în total, Florin și Rohan și-au luat mai ușor game-urile, amenințînd des, în schimb, la retur. Mike a părut mai expus, dar totul s-a decis mereu la limită, încă două seturi, ambele la tie-break.

Multă energie pozitivă

Mergea părea un bulgăre de energie, tot timpul în mișcare, sărind, alergînd, lovind mingea mînat de ambiția realizării unui rezultat mare. Ca anul trecut, la Roland Garros, unde a atins semifinalele. Nu conta că în față stăteau celebrii frați Bryan, el a jucat cu inima pe iarbă, strigînd, agitîndu-și brațele și semnînd victoria cu un as din al doilea serviciu.

Un român va fi sigur în finală la Wimbledon. Poate fi Florin. Sau poate fi Horia. Joi vom afla.

Patru dueluri în 2015

Anul acesta, Horia Tecău și Florin Mergea s-au înfruntat de 4 ori, primul impunîndu-se de fiecare dată. Prima dată a fost la Australian Open, în sferturile de finală, cînd Mergea juca alături de Dominic Inglot. Situație similară și la Miami, în primul tur. Celelalte două dueluri au avut loc pe zgură, cînd deja Florin juca în echipă cu Rohan Bopanna: în "optimi" la Roma și în turul al treilea la Roland Garros.

85.000 £și-a asigurat fiecare pereche calificată în semifinalele de dublu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  08 Iulie 2015, 14:27

Sincer sa fiu ,la dublu nu prea m-am uit ,numai atunci cand juaca romanii :T.M .si nu numai prin faptul ca sunt timisorean(TM)dar ce am vazut aseara la ambele meciuri ,au intercut chiar si meciul la feminin intre Vica Si Serena : retururile lui Tecau ca niste trasoare sau serviciu la teu a lui mergea in momente cheie ,chiar si cu al doilea ,fara sa vorbesc de ambele jocuri in general ,disputate la un inalt nivel . De acum ,la fel cum au facut si foarte multi spectatori, la ultimul meci al zilei cu Mergea si Bopana , o sa ma uit mai des. Felicitari ambelor echipe ,sa se califice in finala ,aceea care o si castiga ,success.

bogdared9
bogdared9  •  08 Iulie 2015, 13:57

Sper sa castige Mergea, dar nu cred.. Mereu la eliminat Tecau dupa care a pierdut. In plus Florin merita din plin sa castige un Grand Slam.. Este foarte modest si foarte muncitor

124021931267836
Vasile Faghiean  •  08 Iulie 2015, 09:52

BRAVO MERGEA! FELICITARI pt anca odata a eliminarii fratilor Bryian, felicitari si lui Tecau, dar mi se pare ca nu au eliminat niciodata fratii Bryan,si culmea cand joaca Romanii antre ei castiga TECAU, si nici ca ajunge an finala, dar acum unu va ajunge an finala si ce bn ar fi daca ar si castigao, mult succes amandurora. Vad ca GSp aduce mai multe laude si asanale lui Tecau! asta e si aici ,fiecare ziarist cu simpatizanti lui. Bafta ROMANI!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează