SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

Seară roz cu sclipici » Simona Halep a stabilit o semifinală românească la Arenele BNR: se va duela cu Monica Niculescu pentru un loc în finală

Articol de , - Publicat sambata, 12 iulie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 12 iulie 2014 00:45

A 3-a jucătoare a lumii a trecut în ”sferturi” de Lara Arruabarrena cu 6-3, 6-1 în numai 55 de minute, intrînd tot mai bine în ritmul de zgură.

Terenul Central de la Arenele BNR a fost aseară ca o sală de spectacol. Scăldată în lumina nocturnei, zgura a căpătat o culoarea mai profundă, tocmai potrivită ca fundal pentru ţinuta cu bluză roz aprins a Simonei.

Concentrată, atentă la fiecare detaliu, a treia jucătoare a lumii a luat-o în serios din prima clipă pe adversara ei, Lara Arruabarrena, numărul 120 mondial. Poate şi pentru că o întîlnise recent, tot pe zgură, la Madrid, şi acolo, în faţa propriului public, spaniola s-a întrecut un pic pe sine. A pierdut atunci, a pierdut şi aseară, dar Halep a intrat mult mai repede în ritm.

Cu cît avansează în turneu, cu atît meciurile ei devin mai scurte. O oră şi 18 minute în primul tur, cu 7 minute mai puţin în cel secund, iar aseară 55 de minute de tenis curat, inteligent.

O etalare de clasă a loviturilor, trimise ca nişte dîre de foc în cros sau în lung de linie, unghiurile manevrate cu abilitate, serviciul stabil. Un 6-3, 6-1 obţinut logic, un moment de minunat fair-play, cînd a aplaudat o minge frumoasă reuşită de adversară, şi multe zîmbete la final.

Atunci cînd toată lumea a ţîşnit în picioare, aplaudînd frenetic pentru o oră de spectacol. Dacă am fi fost într-o sală de teatru, Simona ar fi fost rechemată la rampă de nenumărate ori.

Înghesuială la autografe, cu mingile imense galbene şi roz agitate ca nişte bulbi deasupra capetelor de copii nerăbdători. Şi o semifinală acasă, contra unei alte românce, Monica Niculescu. Scenariul ideal pentru turneul de la Bucureşti.

1-0 pentru Simona Halep e scorul întîlnirilor cu Monica Niculescu, ele înfruntîndu-se la Bruxelles, în 2012, în "optimi", 6-1, 6-1

"A fost cel mai bun meci al meu, deşi simt oboseala după perioada încărcată din ultimul timp. Încep să simt zgura tot mai bine, asta şi pentru că şi feelingul şi timeingul devin mai bune" (Simona Halep

"Mă aştept la un meci dificil cu Monica, pentru că ea are un stil unic, cu acel slice care incomodează orice jucătoare. Mă aştept să alerg mult, dar sper să fac un meci bun" (Simona Halep)

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (15)
rolololol
rolololol  •  12 Iulie 2014, 14:30

am sa urmaresc meciul imi place la nebunie lovitura aia de dreapta a monicai

peter76610
peter76610  •  12 Iulie 2014, 14:29
Postat de gilos pe 12 Iulie 2014, 10:03

Felicitari Simona ! Nu stiu cine a fost idiotul de aseara cu acel interviu imbecil. Saraca Simona se straduia din toate puterile sa spuna lucruri normale si de bun-simt, iar individul continua prin porumb... De ce nu l-au pus pe Andrei Pavel sa-i ia interviu Simonei ? Macar Pavel stie tenis si putea avea un dialog placut cu Simo.

da chiar, cine este individul, ca toata lumea se întreaba si nu a dat nimeni un raspuns, perfect de acord cu tine, un mare papagal tipul :)

rolololol
rolololol  •  12 Iulie 2014, 14:28
Postat de simonhalep pe 12 Iulie 2014, 13:03

foarte tare acest turneu. numai nume grele. a luptat mult și greu simona ca să ajungă în finală. bravo simona, ai bătut numai una și una. dar cu monica îți va fi cel mai greu. mai mult de 6-0, 6-0 nu îi vei putea administra. trofeul de la mititelia se știa de acum 5 ani că va fi al tău. îți doresc să întâlnești aceleași nume grele și la US open și să le snopești pe toate ca la bucale. sunt absolut convins că vei cuceri și trofeul din state și vei ajunge no. 1 mondial. cu condiția să se îmbolnăvească șarapova, na li, să se apuce de băut williams și să nu poată veni bouchard și kvitova. hai simona, hai românia !

nu vroiai sa fie crema tenisului aici in marele Bucuresti de care nu a auzit nimeni? nici nu ai pretentii ...

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close