SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Seria continuă » Simona Halep a ajuns cel puţin pînă în sferturi de finală la toate turneele pe care le-a jucat anul acesta

Articol de , - Publicat joi, 19 martie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 18 martie 2015 22:33

A treia jucătoare a lumii a ajuns cel puţin pînă în sferturi de finală la toate turneele pe care le-a jucat anul acesta şi se afla pentru a 28-a oară în carieră între primele 8 pe un tablou. Simona Halep a învins-o marţi noapte pe Karolina Pliskova la Indian Wells.

Deşertul pentru Simona Halep nu e uscat şi searbăd. După titlul de la Dubai din deşertul arab, a venit parcursul din cel californian. Cumva jocul ei se potriveşte condiţiilor oferite de el. Marţi seară, ea s-a calificat în sferturile de finală de la Indian Wells, după ce a învins-o pe Karolina Pliskova cu 6-4, 6-4.

Coincidenţă sau nu, tot pe cehoaică o învinsese în ultimul act de la Dubai. Partida din "optimi" a fost una care i-a dat Simonei senzaţia de reîntîlnire cu alter ego-ul său agresiv. "Am intrat pe teren şi am luptat pentru fiecare minge, acesta este stilul meu. Cred că am găsit din nou drumul spre acest stil. Mă simt mai bine, mai încrezătoare", a spus Simona.

Chiar dacă Pliskova e genul de jucătoare care nu-i convine deloc româncei, acest lucru nu s-a văzut pe teren. Serviciul puternic al Karolinei a primit retururi ascuţite, iar forţa pură a primit înapoi inteligenţă. Concentrarea a fost atît de mare, încît Simona a crezut la 5-3 că meciul s-a încheiat.

A mers spre fileu să-şi salute adversara, dar s-a întors rapid şi şi-a ascuns faţa în prosop, un pic ruşinată. Pînă la urmă s-a întîmplat aşa cum a crezut Simona, dar după încă două game-uri disputate.

Victoria i-a adus prezenţa pentru a 28-a oară în sferturile de finală ale unui turneu WTA, fiind a patra oară într-o competiţie Premier Mandatory, după cele reuşite anul trecut la Indian Wells, Madrid şi Beijing. Ea urma să o întîlnească ieri noapte pe Carla Suarez Navarro din Spania. În 2015, Simona a cîştigat deja două titluri, la Shenzen şi Dubai, şi a ajuns în "sferturi" la Australian Open.

Doar două din Top 10
În sferturile de finală de la Indian Wells au ajuns doar două jucătoare din Top 10: Simona Halep, 3 WTA, şi liderul mondial Serena Williams. Dacă Andrea Petkovic, Ekaterina Makarova, Agnieszka Radwanska şi Ana Ivanovici au pierdut de la primele meciuri, marţi au fost eliminate Eugenie Bouchard şi Maria Şarapova.

Rusoaica a fost învinsă de cîştigătoarea de anul trecut, Flavia Pennetta, cu 3-6, 6-3, 6-2, iar canadianca de Lesia Ţurenko din Ucraina cu 6-7 (5), 7-5, 6-4.

655585-sferturi-simona-halep.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
mathed
mathed  •  19 Martie 2015, 11:21

I

Vezi toate comentariile (1)
Comentează