SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MIAMI

EXCLUSIV Un antrenor român îi face portretul lui Carlos Alcaraz: „Tenisul are nevoie de o vedetă cum e el. Ca joc, se apropie mai mult de Federer”

Carlos Alcaraz / Sursă foto: Imago Images
Carlos Alcaraz / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 04 aprilie 2022 17:00 / Actualizat luni, 04 aprilie 2022 17:21

Sever Dron (77 de ani), finalist cu România în ediția din 1969 a Cupei Davis și fost căpitan nejucător al echipei de Fed Cup, îi face portretul lui Carlos Alcaraz, puștiul de 18 ani care se anunță a fi noul star al tenisului mondial. Proaspăt campion la Miami, ibericul e comparat deja cu titanii acestui sport. 

Contactat de Gazeta Sporturilor, reputatul antrenor român stabilit în Franța a comentat succesul istoric reușit de Alcaraz la Miami, vorbind despre marile calități pe care le-a observat în jocul spaniolului. „Ca joc, se apropie mai mult de Federer. Ca atitudine, de Nadal”, crede Sever Dron.

Sever Dron: „Alcaraz m-a impresionat, dar acum începe greul”

M-a impresionat și pe mine. Câtă maturitate are la 18 ani! Plus că are în jurul lui o echipă bună, l-am văzut acolo pe Juan Carlos Ferrero. Acum să vedem cât va ține. Face și el parte din această generație de copii-minune, cum a fost Bianca Andreescu, cum a fost Emma Răducanu, cum a fost și Osaka la început. Ele n-au reușit să rămână acolo sus. Acum începe greul. 

Îmi place mult atitudinea lui pe teren, cum luptă, cât de concentrat e, cum trăiește tenisul pe care îl joacă. Nu vezi la el fițe sau altceva. Cât va dura? Nu știu, tenisul e un sport complicat.

Are ceva diferit față de Nadal. Rafa a fost mai mult pe, să zicem așa, apărare. A jucat mult din spate, mai târziu a început să joace ofensiv. Băiatul ăsta are mai multe lucruri în jocul lui, a reușit multe scurte, a făcut și serviciu-voleu, are ceva în plus. Ca joc, se apropie mai mult de Federer. Ca atitudine pe teren și din punct de vedere fizic, se apropie de Nadal., a spus Sever Dron, în exclusivitate pentru GSP.ro.

O îmbrățișare mai presus de trofeu » Drama prin care a trecut antrenorul lui Carlos Alcaraz + două momente emoționante petrecute la Miami
ATP MIAMI
O îmbrățișare mai presus de trofeu » Drama prin care a trecut antrenorul lui Carlos Alcaraz + două momente emoționante petrecute la Miami

Sever Dron, despre ascensiunea lui Carlos Alcaraz: „Tenisul are nevoie de o vedetă”

„Să așteptăm să vedem cum digeră toată această treabă. Acum începe greul, începe lumea să vorbească despre el. Dar am văzut că băiatul e echilibrat. 

Tenisul are nevoie de o vedetă, mai ales că ceilalți au cam dispărut. Are calități fizice impresionantă, plus o anumită complexitate tehnică. (...) Se pare că băiatul știe despre ce e vorba, se pregătește. Plus că are exemple ca Nadal, Ferrero, Moya, are de unde să se inspire. Îi doresc mult succes, merită! Aveam nevoie de un băiat cu această atitudine pe teren”, a încheiat Sever Dron. 

Alcaraz ne-a arătat ce poate pe teren rapid. Dacă pe «dur» poate atât de mult, oare ce poate pe zgură?

- Sever Dron

Carlos Alcaraz a scris istorie la Miami

La 18 ani și 333 de zile, Alcaraz a devenit astfel cel mai tânăr jucător care câștigă turneul de la Miami. Până azi, recordul era deținut de Novak Djokovic, care a câștigat la 19 ani, în 2007. În plus, este primul jucător din Spania care triumfă la competiția din Florida.

Alcaraz este al treilea cel mai tânăr jucător care câștigă un turneu Masters, fiind depășit doar de Michael Chang (18 ani și 151 de zile) și Rafael Nadal (18 ani și 312 zile).

11este locul pe care Alcaraz se află începând de astăzi în clasamentul ATP

VIDEO Carlos Alcaraz, campion la Miami, la doar 18 ani

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Puștiul Carlos Alcaraz a scris istorie în finala Miami Open! » A doborât recordul lui Djokovic

VIDEO „E începutul unei mari rivalități” » Iga Swiatek, discurs de mare campioană după titlul de la Miami: „Nici nu visam la așa ceva”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ionutplural
ionutplural  •  05 Aprilie 2022, 12:16

Alcapraz :))

108779877311497
George Ionescu  •  04 Aprilie 2022, 17:44

Nick Kirgyos ...ramane cel mai bun tenismen al tuturor timpurilor...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează