SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Simona Halep a explicat ce s-a întîmplat cu ea în meciul cu Dominika Cibulkova: ”Am fost foarte emoţionată”

Simona într-un moment de nervozitate în meciul cu Cibulkova
Simona într-un moment de nervozitate în meciul cu Cibulkova

Articol de - Publicat joi, 23 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 22 ianuarie 2014 22:21

Jucătoarea în vîrstă de 22 de ani spune că nu a făcut faţă presiunii pe care o presupune un astfel de meci din sferturile de finală ale unui turneu de Mare Şlem.

"Nu am putut să joc. Am fost foarte emoţionată şi nu am reuşit să fac faţă situaţiei. Înainte de a intra pe teren am fost foarte nervoasă, nu simţeam mingea deloc", a spus Simona Halep după meciul cu Dominika Cibulkova, din sferturile de finală de la Melbourne, pe care l-a pierdut cu 3-6, 0-6. Cu toate acestea, nu i-a luat din merite adversarei sale. "Ea a jucat foarte bine, a lovit foarte puternic şi s-a mişcat extraordinar".

Slovaca, aflată pe locul 24 în lume la începutul turneului, nu a lăsat-o nici o secundă pe Simona să respire şi să reintre în partidă, chiar dacă i-a oferit în game-ul al şaptelea un break ca urmare a trei duble greşeli. Dominika a dominat.

"Cred că e şi lipsa experienţei la un asemenea nivel. Nu am pregătit foarte bine meciul, psihic am fost la un nivel foarte jos, parcă eram înţepenită, nu m-am bucurat în nici o clipă de faptul că am ajuns pînă aici, n-am fost relaxată. Totuşi, vreau să rămîn pozitivă şi să iau acest rezultat ca pe ceva bun", a adăugat Simona.

"Nu trebuia să pun presiune pe mine"
Halep, care şi-a pierdut serviciul de cinci ori în partida care a dura 60 de minute, a mai spus că a învăţat mai multe lucruri din ce i s-a întîmplat ieri.

"Trebuie să fiu relaxată înainte de fiecare meci, indiferent în ce fază e, pentru că e doar un meci. Nu trebuie să mai pun presiune pe mine, să mă bucur de partidă, pentru că aşa am ajuns să cîştig anul trecut 6 turnee. N-am putut să mă bucur, de aceea a fost un meci de rahat".

Simona a fost întrebată şi dacă a simţit lipsa cuiva cu care să se sfătuiască înainte de meci, avînd în vedere că la Melbourne a fost doar cu preparatorul fizic şi cu sparring-ul.

"Nu e uşor să îi ai tot timpul alături de tine pe oamenii de care ai nevoie. Nu pot spune că am simţit lipsa unui antrenor sau a cuiva pe care îl doream alături de mine, e vorba doar despre ce s-a întîmplat în mintea mea înainte de meci, trebuia să fiu mai relaxată", a completat ea.

Capitolul Australian 2014 e încheiat. De luni, Halep începe altul, cu o nouă poziţie în clasament şi cu un antrenor nou.

"Cred că a contat şi faptul că eu am mai fost în această fază la turneele de Mare Şlem. Ştiam ce mă aşteaptă, eram pregătită pentru toate provocările. A fost ca oricare alt meci pentru mine, nu m-am gîndit prea mult ce înseamnă, nu mi-am pus nici un fel de presiune" (Dominika Cibulkova)

"Am discutat cu antrenorul meu înainte de meci şi mi-a spus că trebuie să fiu foarte agresivă. Ştiam cum joacă Simona. Aleargă foarte mult, dă multe mingi înapoi, am încercat să o surprind pentru că ea citeşte foarte bine jocul. Chiar dacă joci bine şi rapid, ea ajunge mereu la minge" (Dominika Cibulkova)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
dangp
dangp  •  23 Ianuarie 2014, 18:39

La inceputul anului 2013 Simona era o jucatoare bunicica de tenis. In 2013 toti romanii erau cu ochii pe Niculescu si pe Sorana. Erau cele mai bune jucatoare de tenis romance. Cu 5 turnee castigate in 2013 Simona a demonstrat ca s-a intamplat o minune... cu ea... cu cariera ei. Sper ca minunea sa tina si sa nu fie doar un foc de paie! Asa ca Multa Sanatate si Noroc in 2014 Simona!

glorie
glorie  •  23 Ianuarie 2014, 14:38

Faza e ca Radwanska a distrus-o pe Azarenka si dupa castiga si ea doar 3 jocuri la Cibulkova.

tivireli
tivireli  •  23 Ianuarie 2014, 11:26

Emotionată, adică i-a fost frică de adversară, asta inseamna in tenis emotionată. Ceea ce este normal uneori, mai ales cand nu ai avut un adversar mai puternic pana aici.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează