SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2018

SIMONA HALEP - ANGELIQUE KERBER // Simona Halep, față-n față cu omul care a dus-o în elita WTA » Cum s-a descurcat împotriva atuului lui Kerber

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 24 ianuarie 2018 10:00

Simona Halep, locul 1 WTA, și Angelique Kerber, locul 16 WTA, vor evolua joi în semifinala de la Australian Open 2018. Meciul va începe în jurul orei 07:00, ora României, și va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Eurosport.

Simona Halep o întâlnește joi în semifinale pe Angelique Kerber, care este acum antrenată de Wim Fissette. Antrenorul belgian, 37 de ani, a fost primul tehnician străin din cariera româncei.

Simona și Wim au lucrat din februarie 2014 până în octombrie 2014, când colaborarea lor s-a oprit. S-au scris tone de materiale de opinie despre felul în care cei doi s-au despărțit, dar mai ales despre faptul că românca l-ar fi concediat printr-un SMS.

 "Nu eu l-am angajat, nu eu l-am concediat. Eu i-am dat un mesaj, în care i-am spus că a fost un an bun, cu rezultate bune, iar el este un om OK. Un om bun. Doamna Ruzici s-a ocupat de colaborarea mea cu el. Dânsa mi l-a recomandat, eu habar n-aveam cine este, nu vorbisem niciodată cu el. Mi-a spus să încerc şi i-am răspuns că până la Roland Garros voi încerca printr-un contract. S-a încheiat contractul şi am dorit să continuam apoi până după turneul din Singapore", explica Simona Halep atunci. Însă legenda că a fost fi concediat printr-un sms a continuat să circule. 

"Are nevoie de varietate"

Spusele Simonei au fost apoi confirmate și de Wim Fissette:"Nu am simțit niciun fel de frustrare la finalul colaborări cu ea, ca antrenor primești contracte cu durată de șase sau doisprezece luni, la început am decis să lucrăm până la Roland Garros și apoi am prelungit înțelegerea până la Singapore. Nu ai de unde să știi ce se întâmplă când se termină contractul. Așa că am încercat să dau tot ce am mai bun în această relație. Simona a luat această decizie pentru că se simte mai confortabil având numai români în echipă. E o persoană care are nevoie de varietate în fiecare zi, are nevoie mereu de oameni noi care să o înveselească. Pe viitor cred că o să-i fie greu să lucreze mai mult de un an cu vreun antrenor pentru că are nevoie de aceste schimbări", explica atunci belgianul.

În acel an în care a colaborat cu el, românca a ajuns numărul doi mondial, a câștigat două turnee WTA, la Doha şi Bucureşti, a jucat finala la Roland Garros și la Singapore şi a ajuns până în semifinale la Wimbledon.

Confruntări după ruptură

După această despărțire, Simona Halep și Wim Fissete s-au mai întâlnit în circuit din postura de adversari. Prima oară, în 2015, la US Open, atunci când o antrena pe Victoria Azarenka. Românca s-a impus atunci după un meci pasionant și care i-a adus actualului lider mondial calificarea în semifinale.

În 2017, eleva lui Wim Fissete a devenit Johanna Konta, iar Simona s-a întâlnit de mai multe ori cu aceasta în circuitul WTA. Mai întâi la Miami, o confruntare cu multe evenimente pe care Halep a pierdut-o, dar care i-a restartat sezonul și care a determinat schimbări majore pentru ea.

Apoi a venit confruntarea din sferturi de finală de la Wimbledon. Un meci emoțional în care actualul lider mondial s-a înclinat din nou în fața britanicei. Al treilea meci al anului în circuit cu Johanna Konta a venit la Cincinnati, unde Simona s-a impus în fața britanicei. După doar un an de colaborare, Konta și Fissette s-au despărțit, iar belgianul a ajuns în tabără lui Angelique Kerber. Ce va fi acum? Vom afla mâine dimineață. 

4-4 este scorul întâlnirilor directe dintre Angelique Kerber și Simona Halep

ALTE ARTICOLE DESPRE VICTORIA SIMONEI HALEP CU PLISKOVA:

1.SIMONA HALEP - KAROLINA PLISKOVA // Liderul mondial merge în semifinale! Fabuloasă! SIMONA HALEP, lecție de tenis împotriva Karolinei Pliskova! 9 gameuri consecutive într-o victorie senzațională!

2. Simona Halep, mai fericită ca niciodată după calificarea în semifinalele AO: "E un secret, nu pot să va spun asta" :)

3. AUSTRALIAN OPEN. Uluitoare! Magnifică! Fabuloasă! Victoria carierei pentru Simona Halep! Și acum ce? 3 întrebări MARI înaintea semifinalei-șoc contra lui Angelique Kerber!

4. SIMONA HALEP - ANGELIQUE KERBER // Organizatorii au anunțat ora de start a semifinalei Australian Open! Când se joacă Simona Halep - Angelique Kerber

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
10204444699616941
Ion Ionescu  •  24 Ianuarie 2018, 17:13
Postat de treadstone pe 24 Ianuarie 2018, 14:10

Din pacate va fi 2-0 pentru Kerber

Sa mori tu?

treadstone
treadstone  •  24 Ianuarie 2018, 14:10

Din pacate va fi 2-0 pentru Kerber

spinoza
spinoza  •  24 Ianuarie 2018, 11:10

Fuzeta nu-i ajunge nici la unghie lui Cahill. E un antrenor ieftin, de pluton. Bine a facut Simona ca s-a despartit de el, n-avea ce sa mai invete.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează