SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Simona Halep beneficiază de cîteva zile de pregătire alături de Darren Cahill, la Bucureşti: "Reîncărcînd bateriile"

Halep a ajuns de ieri, la
Paris, și s-a și antrenat pe
Arena “Suzanne Lenglen”
Foto: Guliver/GettyImages +1   FOTO
Halep a ajuns de ieri, la Paris, și s-a și antrenat pe Arena “Suzanne Lenglen” Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 20 mai 2015 00:00

Duminică, la Paris, începe o nouă ediţie a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros. Pînă atunci, Simona Halep se bucură de cîteva zile de pauză

Două semifinale, Stuttgart, Roma, şi o eliminare rapidă la Madrid, primul tur, acesta este bilanţul Simonei Halep pe zgură înainte de Roland Garros. Turneul de Grand Slam va debuta, cu tablourile principale, duminică, tragerea la sorţi urmînd să se facă vineri. Pînă cînd va lua drumul Parisului, românca se pregăteşte preţ de cîteva zile la Bucureşti, beneficiind de sfaturile antrenorului Darren Cahill. Este parte din programul anunţat de la mijlocul lunii aprilie, cu puţin timp înainte de începutul sezonului european de zgură. Atunci, managerul Simonei, Virginia Ruzici, a precizat că aceasta va lucra cu Cahill atît la Madrid şi la Roma, cum s-a întîmplat deja, cît şi în zilele premergătoare Roland Garros-ului. De asemenea, schema se va repeta înainte de Wimbledon şi de US Open.

"Este un antrenor extraordinar şi sper ca Simona să beneficieze în continuare de ajutorul lui", spunea Virginia Ruzici, iar Simona enumera lucrurile pe care le apreciază la tehnicianul australian, care şi-a lăsat amprenta asupra carierelor lui Lleyton Hewitt şi Andre Agassi: "Felul lui de a fi, omul din el, în primul rînd, și apoi antrenorul. E un antrenor foarte bun și îmi place felul în care îmi explică, înțeleg tot. Mă simte bine, are multă experiență".
Între antrenamente, Halep l-a dus pe Cahill la Casa Poporului, făcînd turul alături de Alina Tecşor, căpitanul echipei de Cupa Fed a României, de soţul acesteia, Teo Cercel, care e preparatorul fizic al Simonei, şi de băieţelul lor. A treia jucătoare a lumii a postat imaginea pe pagina sa oficială de facebook, cu explicaţia "reîncărcînd bateriile".

O rivală pentru Serena

Chris Evert, de 7 ori învingătoare la Roland Garros din cele 18 titluri de Mare Şlem ale carierei, a explicat în programul Tennis for Evert, difuzat pe Eurosport, de ce crede că românca poate fi o ameninţare pentru liderul mondial, Serena Williams, la Paris. "Am văzut-o ducînd-o pe Serena în trei seturi de cîteva ori.

Simona va deveni din ce în ce mai bună, va încorpora mai multă forţă în jocul ei, mai multă varietate, mai multă încredere. Cred că va fi un pericol pentru Serena, în special pe zgură, acolo puterea Serenei e ceva mai difuză, serviciul o idee mai uşor de returnat, iar deplasarea e un pic deficitară din cauza faptului că trebuie să ştii să aluneci. Cred că Simona Halep o va presa", a analizat Evert, care se alătură echipei de experţi Eurosport pentru această ediţie a Roland Garros-ului.

O ia drept model

Foarte tînăra elveţiancă Belinda Bencic, 18 ani, numărul 35 WTA, mărturisea în programul Eurosport "Ready for Roland Garros" că Serena Williams ar trebui să fie un model pentru toată lumea, dar că ei îi place cu adevărat cum joacă Simona Halep. "Are o agresivitate controlată şi un excelent joc în defenisivă, aleargă foarte bine. Îmi place foarte mult să o urmăresc jucînd", a spus Bencic. Cele două s-au şi întîlnit o dată, anul trecut, la Wimbledon, în turul al 3-lea, românca impunîndu-se cu 6-4, 6-1.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (3)
williamfaulkner
williamfaulkner  •  20 Mai 2015, 17:51
Postat de whiteredarad pe 20 Mai 2015, 09:49

Se spune ca daca o treaba merge bine,nu este de dorit sa faci modificari. Simona decind l-a schimbat pe Fissette,fostul ei antrenor nu mai joaca la nivelul de atunci. In plus pare ca nu suporta sa fie condusa de pe margine,ca le stie pe toate. Treaba cu maritisul,cu logodnicul care o insoteste peste tot,cu renuntarea la Cupa Fed,curelatia cu Ionita a dat-o total peste cap. A redevenit inconstata,imprevizibila.m pacat v1

Simona joacă mai bine de când s-a despărţit de Fissette. Nu e deloc dată peste cap, chiar şi în rarele cazuri când a pierdut a făcut-o mereu la capătul unui meci lung, epuizant, de mare luptă, pierzând în ultima clipă la o jucătoare foarte bună şi în mare formă, ca Serena, Wozniacki sau Carla.

danp68
danp68  •  20 Mai 2015, 14:51

Fratilor, hotarati-va: ori se antreneaza deja la Paris (vezi foto 1), ori e in vacanta in Romania!!!???

whiteredarad
whiteredarad  •  20 Mai 2015, 09:49

Se spune ca daca o treaba merge bine,nu este de dorit sa faci modificari. Simona decind l-a schimbat pe Fissette,fostul ei antrenor nu mai joaca la nivelul de atunci. In plus pare ca nu suporta sa fie condusa de pe margine,ca le stie pe toate. Treaba cu maritisul,cu logodnicul care o insoteste peste tot,cu renuntarea la Cupa Fed,curelatia cu Ionita a dat-o total peste cap. A redevenit inconstata,imprevizibila.m pacat v1

Vezi toate comentariile (3)
Comentează