SPORTURI  »  TENIS  »  WTA SINGAPORE

SIMONA HALEP - ELINA SVITOLINA // FOTO+VIDEO » Adio, 2017 » Doborâtă de presiune, Simona Halep este OUT de la Turneul Campioanelor

Foto: Reuters +15   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 octombrie 2017 09:00

Simona Halep, liderul mondial în clasamentul WTA, a pierdut meciul cu Elina Svitolina (4 WTA), scor 3-6, 4-6, o partidă în care avea șansa de a se califica în semifinale la Turneul Campioanelor, dacă ar fi câștigat. 

După ce în primul meci al zilei, Garcia s-a impus în fața lui Caroline Wozniacki, Halep avea nevoie de victorie cu Svitolina pentru a ajunge în semifinalele Turneului Campioanelor.

Românca a cedat sub presiunea meciului însă și a comis multe erori neforțate, în condițiile în care Svitolina a servit foarte bine. În ciuda faptului că a avut mai multe lovituri câștigătoare decât ucraineanca, Halep a cedat în game-urile importante.

Nici cele două intervenții avute de Darren Cahill pe parcursul meciului nu au produs vreo schimbare în jocul româncei, care a pierdut după mai puțin de o oră și un sfert de joc.

19-15 a fost raportul erorilor neforțate, primul număr fiind în deptul Simonei

CLASAMENT GRUPA ROȘIE

1. Caroline Garcia 4-4
2. Caroline Wozniacki 5-2
3. Elina Svitolina 3-4
4. Simona Halep 2-4

Pentru Svitolina, acest meci a fost unul fără miză: ucraineanca era deja eliminată înainte de startul partidei. "Era ultimul meci al sezonului, am jucat cu multă libertate. Am jucat un meci bun, am vrut să plec de la Singapore cu o victorie", a spus Svitolina la finalul meciului.

Halep poate rămâne pe locul 1 - o singură amenințare

Totuşi, Simona Halep are șanse importante să-şi consolideze poziţia de lider mondial. Chiar dacă la începutul competiţiei erau 7 jucătoare din 8 cu şanse pentru primul loc în lume, în acest moment a mai rămas una singură care o poate depăși pe Simona.

Karolina Pliskova a fost prima jucătoare care şi-a asigurat calificarea în semifinale cu succese categorice la Williams şi Muguruza, urmată apoi de Wozniacki după victoria zdrobitoare cu Simona Halep. Numărul 3 WTA a pierdut însă cu Ostapenko şi poate deveni lider doar dacă va câştiga turneul de la Singapore.

final » Simona Halep - Elina Svitolina 3-6/4-6

4-6 // GAME-SET-MECI SVITOLINA! Simona a câștigat un prim punct grație unei combinații superbe de lovituri cu forehandul, dar Svitolina a rămas agresivă și a obținut o primă minge de meci după o oră și 10 minute de joc, câștigată apoi după un forehand în fileu al Simonei.

4-5 // Halep câștigă game-ul, fără ca Svitolina să pună probleme, dar ucraineanca va servi pentru meci.  

3-5 // Svitolina își consolidează break-ul, ajutată din nou de greșelile neforțate ale Simonei Halep. Românca servește pentru a rămâne în meci.

3-4 // Break Svitolina! Simona pierde un prim punct în acest game cu un backhand în fileu și reacționează lovind cu racheta de podea. Servește apoi un as și obține o minge de game cu o lovitură câștigătoare, dar Svitolina revine și egalează la 40. Ucraineanca obține o primă minge de break după un smash în fileu al Simonei și face break tot după o eroare neforțată a româncei.

3-3 // Game alb al Svitolinei pe propriul serviciu. Simona face în continuare multe erori neforțate încercând să fie jucătoarea mai agresivă, cu inițiativa. 

3-2 // Simona servește bine și își câștigă game-ul, în ciuda faptului că a pierdut avantajul break-ului obținut în startul meciului.

2-2 // Svitolina nu mai are probleme pe propriul serviciu și restabilește egalitatea în set.

2-1 // Halep salvează două mingi de break ale Svitolinei, dar apoi greșește un forehand, iar ucraineanca face imediat rebreak. Românca a cerut din nou ajutorul lui Cahill la pauza dintre game-uri.

"Tu dictezi toate raliurile, nici ea nu a avut multe lovituri câștigătoare. Rămâi puternică pe picioare când raliurile sunt echilibrate", a fost mesajul lui Darren.

2-0 // BREAK HALEP! Svitolina a avut șansa de a închide game-ul la 0, însă Simona a câștigat un prim punct printr-un backhand în lung de linie, iar apoi a egalat la 40 și a obținut și o primă minge de break pe care a fructificat-o printr-un forehand puternic în cross. 

1-0 // Simona începe cu încredere primul game al celui de-al doilea set, iar serviciile sale agresive o forțează pe Svitolina să greșeacă.

3-6 // SET SVITOLINA! După un prim punct câștigat cu autoritate, Simona a greșit apoi returul cu backhandul, pe care l-a trimis în fileu. Svitolina a comis o primă dublă greșeală la prima minge de set, însă a încheiat apoi primul act cu un serviciu excelent în exterior, pe care Simona l-a returnat în fileu.

3-5 // Un nou game alb al Simonei pe propriul serviciu și românca mai are o șansă de a reveni în acest set.

2-5 // Simona lovește agresiv și salvează o primă minge de game a Svitolinei, care apoi se impune în game grație unui punct câștigat la fileu. Halep va servi pentru a rămâne în set.

2-4 // Game alb câștigat de Simona pe propriul serviciu. Românca a profitat de erorile Svitolinei, care a trimis două mingi în afara terenului, iar la ultimul punct a trimis în fileu. 

1-4 // Nivel ridicat de joc al Svitolinei, care lovește foarte puternic și este agresivă, ajutată de serviciu, în timp ce multe din loviturile Simonei ajung fie în fileu, fie în afara terenului. 

1-3 // Un prim game câștigat de Simona, care are însă în continuare ceva probleme și face multe erori neforțate. 

0-3 // Simona a încheiat un raliu de 27 de lovituri cu o minge trimisă în afara terenului, la 30-30, iar Svitolina profită și se distanțează. La pauză, Simona a apelat la ajutorul lui Darren Cahill.

"Ai făcut o serie de greșeli la timpul nepotrivit. Muncești bine la puncte, e încă bine. Controlezi raliurile, dar încearcă să lovești mingea mai sus pe backhand", i-a transmis australianul.

0-2 // Un nou schimb lung de mingi la scorul de 30-30 i-a adus Svitolinei o primă șansă de break, după ce lovitura de forehand a Simonei a rămas în fileu. Ucraineanca a profitat și a făcut un prim break al meciului.

0-1 // Meciul a debutat cu un schimb lung de mingi, câștigat de Svitolina. Simona Halep a reușit un retur care a pus-o în dificultate pe ucraineancă și a încercat să joace agresiv. Românca a avut însă ghinion la mingea cu care ar fi putut egala la 40, după ce aceasta a lovit banda fileului și a ieșit în afara terenului.

Un prim punct spectaculos câștigat de Simona:

ora 14:40 // Start de meci!

ora 14:30 // Cele două jucătoare au ieșit pe teren la încălzire. La tragerea la sorți, Simona Halep a ales să primească, astfel că meciul va debuta cu Svitolina la serviciu.

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (140)
1867284363312523
Trofim Daniel Forogau  •  28 Octombrie 2017, 18:39

Nu va faceti probleme anul viitor o sa castige marele slem +turneul campioanelor cu conditia sa se concentreze la joc si sa nu mai faca crize de isterie pe teren .Trebuie sa devina mai tehnica,sa-si foloseasca capul nu forta,nu poate fi o jucatoare de forta ca Muguruza sau Pliskova pentru ca nu-i permite fizicul. Trebuie sa se bazeze pe ceia ce are nu pe ceia ce nu are daca vrea sa castige! Mult succes si o sfatuiesc sa-si foloseasca mai mult inteligenta decat forta

213548945820875
Silviu Silviu  •  28 Octombrie 2017, 12:06

asta am vazut si eu, alerga ca o gaina zapacita fara cap pe teren fara nici un rezultat, lovea in minge cat putea dar degeaba, adversarele nu erau deloc puse in dificultate, nu are deloc forta in lovituri !

107487296349251
Mihai Ducu  •  28 Octombrie 2017, 09:11

Psd-ul e vinovat pt.ca a pus presiune pe umerii lui Halep cand a anuntat prin firea ca o face cetatean de onoare al capitalei!!

Vezi toate comentariile (140)
Comentează