SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

Simona Halep încearcă să îşi explice eşecul cu Garbine Muguruza: ”Nu am jucat ce trebuia!”

Articol de , , - Publicat luni, 09 februarie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 08 februarie 2015 22:33

Simona Halep a cedat ieri, în primul meci ai zilei, în faţa lui Garbine Muguruza, 4-6, 3-6, şi a recunoscut la final că adversara i-a fost superioară.

A doua zi a întîlnirii România-Spania a început ca prima, cu prezentarea echipelor, cu "Noi sîntem români!" şi cu imnurile intonate solemn. După aceea, similitudinile s-au oprit.

Întîlnind-o pe Garbine Muguruza la scorul de 1-1, Simona Halep n-a avut cel mai fericit start de meci. Spaniola a urcat iute la 40-0 pe serviciul româncei, apoi a făcut break, îndreptîndu-se spre schimbul de terenuri deja cu paşi fermi, apăsaţi.

În continuare, Muguruza a avut iniţiativa, a fost mai mereu prima la minge, dezvoltînd o agresivitate care a anihilat orice replică a lui Halep. "S-a dus prea repede la 5-2", avea să explice mai tîrziu Simona. "A servit bine, nu mi-a permis să returnez, a avut un procentaj ridicat, ceea ce înseamnă mult. Iar eu nu am jucat ce trebuia, am lovit prea scurt".

Pentru că asta s-a întîmplat: Garbine a continuat să preseze, cu puncte scurte, încheiate cu cîte o lovitură aspră, grea.

Totuşi, uşa s-a deschis cîţiva centimetri buni după ce Halep a recuperat un break şi s-a apropiat la 4-5. Atunci, spaniola a greşit mai mult, iar numărul 3 mondial a intuit mai bine serviciul, a ţinut mai mult mingea în joc, făcîndu-şi clar jocul de creaţie şi construcţie.

"Acela a fost momentul în care trebuia să apăs. Dacă ajungeam la 5-5 şi apoi luam primul set, poate se schimba ceva", analizează Simona. Nu a fost aşa, Muguruza şi-a ţinut serviciul într-un game tensionat şi a închis actul întîi cu 6-4.

Setul secund a pornit cu un game lung, uriaş, pe serviciul lui Halep. Un game care părea că poate urca sau prăbuşi un întreg munte de speranţe. L-a luat românca, dar a cedat un pic mai tîrziu, cînd s-a făcut 3-2 pentru iberică.

Rebreak imediat, apoi alt break, nervii joacă un pocher abrupt în care Muguruza găseşte, pînă la urmă, full-ul cîştigător. "Cînd am revenit la 3-3, şi acolo a fost un moment important, pe care n-am putut să-l speculez", explică Simona.
S-a terminat 6-4, 6-3 pentru Garbine Muguruza, Spania prelua conducerea cu 2-1, dar nimic nu era încă decis.

Serviciul, o problemă
Ieri, Simona nu s-a putut baza pe serviciu decît în puţine momente. Game-urile ei au fost lungi, tensionate, mereu pe muchie. A pus primul în teren în procentaj de 60%, dar a cîştigat doar 55% din aceste puncte. Cu al doilea, mereu ameninţat de returul spaniolei, a smuls doar 38% din puncte.

"Poate că am greşit încercînd să lovesc mai tare din serviciu şi nejucînd mai sigur, la procentaj. În unele momente trebuia să schimb, probabil să lovesc mai mult spre corp. N-am avut mereu inspiraţie. Pe al doilea, ea a fost foarte agresivă, stătea aproape doi metri în teren, nu îmi prea lăsa şanse", a spus Halep. "Sînt lucruri de care trebuie să ţin cont în viitor pentru că sînt sigură că ne vom mai întîlni şi va fi un adversar bun pentru mine".

"Am avut emoţii mari, m-a durut şi capul înainte de meci, dar nu vreau să dau vina pe asta. Ea a fost mai bună, mai agresivă" (Simona Halep)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
msr_ms
msr_ms  •  09 Februarie 2015, 15:32
Postat de celce pe 09 Februarie 2015, 12:37

Acest meci ar fi trebuit sa fie Simona contra Spaniei...dar a fost Muguruza contra Romaniei... Slabuta rau Simona...in ritmul asta iese urgent din primele 10 ...daca nu chiar din primele 20... Unde nu prea este cap (schimba antrenor tare cu un romanas!?!) vai de picioare...

daca ne raportam la ziua de duminica a fost un meci muguruza-irina

gherghisanu
gherghisanu  •  09 Februarie 2015, 14:41

Stimata domnisoara, eu zic sa recunosti ca locul pe care-l ocupi acum in topul mondial, nu ti-se potriveste. Este f. adevarat ca din cand in cand dai bine , dar esti slabuta, nu ai forta, nu ai ambitie . Ai vazut cum a luptat IRINUCA BEGU, pune banda si ia aminte ca noi romani asa suntem. Nu mai sta pe la toate teveurile si antreneazate, mai lasa infatuarea pe care o arati pe la t.v. si poate ca va veni si vremea ta.

celce
celce  •  09 Februarie 2015, 12:37

Acest meci ar fi trebuit sa fie Simona contra Spaniei...dar a fost Muguruza contra Romaniei... Slabuta rau Simona...in ritmul asta iese urgent din primele 10 ...daca nu chiar din primele 20... Unde nu prea este cap (schimba antrenor tare cu un romanas!?!) vai de picioare...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează