SPORTURI  »  TENIS  »  ECHIPĂ

Cu cine se pregătește Simona Halep în primele zile ale anului, după ce a rupt orice legătură cu Academia Mouratoglou

Simona Halep, alături de Jez Manso // sursă foto: Instagram
Simona Halep, alături de Jez Manso // sursă foto: Instagram

Articol de - Publicat sambata, 06 ianuarie 2024 19:28 / Actualizat sambata, 06 ianuarie 2024 19:44

Până să aibă parte de audierile la TAS, programate în februarie, Simona Halep (32 de ani) a revenit la Dubai și se pune la punct cu pregătirea fizică alături de o preparatoare din Filipine, Jez Manso.

Odată cu suspendarea din tenis, Simona Halep a întrerupt colaborarea cu Academia Mouratoglou, declarând de curând că „încrederea mi-a fost puțin zdruncinată”.

Halep a fost interzisă 4 ani din tenis după ce a fost găsită vinovată de două încălcări ale regulamentului anti-doping, utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și a unei metode / substanțe interzise pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic.

Ea a făcut recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și așteaptă audierile, fixate între 7 și 9 februarie.

Jucătorul din Superliga, propus la națională chiar în pauza amicalului din Antalya: „Ați filmat? Să-i arătați lui Edi”
VOLUNTARI
Jucătorul din Superliga, propus la națională chiar în pauza amicalului din Antalya: „Ați filmat? Să-i arătați lui Edi”

Cu cine se pregătește Simona Halep în primele zile ale anului

În așteptarea audierilor, Halep continuă să se pregătească individual, în această perioadă la Dubai, în Emiratele Arabe Unite, unde s-ar fi stabilit definitiv de curând.

Cum nu mai lucrează cu oamenii lui Patrick Mouratoglou, Simona s-a lăsat pe mâinile unei preparatoare fizice din Filipine, Jez Manso, care lucrează de mai bine de 10 ani la The Aviation Club de la Hotelul Jumeirah Creekside din Dubai.

Jez Manso a publicat o fotografie alături de Halep și a scris: „Uite cine a revenit la club, campioana din Dubai din 2015 și 2020, Simona Halep! Ne bucurăm că ai revenit”.

Jez Manso se prezintă drept „profesionistă în fitness, pricepută în antrenamentele atletice, fitness, de forță și condiționare, funcționale și cu greutăți”. Ea are o diplomă de licență în Știința Sportului, obținută la Universitatea din Filipine.

Oamenii din Academia Mouratoglou i-au recomandat suplimentul contaminat

În motivarea integrală a deciziei de suspendare pe 4 ani a Simonei Halep, publicată de Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a fost dezvăluit numele persoanelor care i-au recomandat Simonei Halep să ia suplimentul contaminat, pudra de colagen pe care Halep dă vina pentru testul pozitiv la roxadustat.

Este vorba despre fizioterapeuta Candice Gohier din Academia Mouratoglou și de directorul departamentului de pregătire fizică din cadrul Academiei, Frederic Lefebvre. Pentru acel tratament și-a dat acordul și antrenorul Simonei, numărul 1 din Academie, însuși Patrick Mouratoglou.

„Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou suplimentele”

„Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei 3 produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante.

Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu. Toate cele 3 suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022”, se arată în motivarea ITIA.

VIDEO. Simona Halep, interviu în Franța: „Sunt pregătită să lupt! Nu cedez ușor”

Tot din tenis: 

Jucătorul momentului în tenis » Intră în premieră în top 10! I-a bătut în 2024 pe Nole, Zverev și Fritz
ATP
Jucătorul momentului în tenis » Intră în premieră în top 10! I-a bătut în 2024 pe Nole, Zverev și Fritz
Grigor Dimitrov, discurs emoționant la Brisbane pentru părinții săi » Bulgarul va disputa 18-a finală a carierei
ATP BRISBANE
Grigor Dimitrov, discurs emoționant la Brisbane pentru părinții săi » Bulgarul va disputa 18-a finală a carierei

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează