SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2018

SIMONA HALEP - KAROLINA PLISKOVA // "Am citit perfect o parte a jocului!" » Conferință de presă explozivă a Simonei Halep: "Am fost supărată pe ceva"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 24 ianuarie 2018 11:34

Simona Halep, liderul WTA, a avut o evoluție entuziasmantă în sferturi la Australian Open, învingând-o cu 6-3, 6-2 pe cehoaica Karolina Pliskova, locul 6 WTA. Halep va juca joi, de la ora 07:00, contra lui Angelique Kerber.

La conferința de presă de după meci, Simona Halep a vorbit despre revenirea de la 0-3, din primul set, și despre cum a reușit să se redreseze. 

"Cred că a fost un meci extraordinar. Cel mai bun al meu din turneu. Am început un pic mai greu, dar apoi m-am obișnuit cu ritmul, cu totul din jur și am jucat foarte bine. Nu am început bine poate din cauza emoțiilor, poate din cauza gleznei. Pentru că nu știam cum va reacționa, cum o să fiu în stare să alerg. Știam că trebuie să fiu rapidă împotriva ei. Lovește puternic, așa că a trebuit să stau aproape de linia de fund și să fiu puternică. Dar după ce am început să simt ritmul am fost mult mai agresivă.

Nu m-am gândit la nimic când eram condusă cu 3-0. Doar îmi doream să încep să simt ritmul și după ce am luat primul game mi-a spus că pot reveni. M-am simțit bine că am reușit să am aceea serie. Mi-a dat încredere că pot termina meciul în aceea manieră. De asemenea apare și un pericol când treci prin așa ceva într-un meci. A trebuit să rămân concentrată. Chiar și la 4-1 îmi spuneam că am nevoie de acel game", a spus Simona Halep la conferința de presă.

"Victoria din meciul cu Davis este una imensă, pentru că am reușit fac față diverselor situații din aceea partidă. Am aflat din acel meci că glezna mea e ok și că mă pot deplasa așa cum îmi doresc. Am luat multă încredere din acel duel. În plus îmi dă curaj pentru următoarele meciuri, nu contează scorul. A fost un meci important, mai ales că s-a întâmplat la început de an, mai sunt multe luni din acest sezon. Sunt pregătită și mă simt puternică din punct de vedere mental"Simona Halep

Simona Halep a vorbit și despre faptul că joacă excelent în fața Pliskovei, având 6-1 la meciurile directe, lucru remarcat și de cehoaică.

"Da, îi citesc jocul Pliskovei puțin mai bine, dar fiecare meci e dificil. Cu ea nu se știe niciodată când va începe să lovească incredibil de bine și mai ales când îi funcționează serviciul. Dar am reușit să-i citesc foarte bine această parte a jocului. Am fost foarte puternică la retur. De aceea am putut să domin jocul. A fost un pic supărată pentru că nu a putut să-și facă serviciul.

Mă simt bine când joc împotriva ei, dar niciodată nu e ușor, chiar dacă am multe victorii la ea, nu știi la ce să te aștepți. Am planul în minte. Știu de foarte multe ori unde urmează să trimită mingea. Poate de aceea am câștigat de atâtea ori cu Pliskova", a adăugat Simona Halep. 

"Mă simt bine în Australia, aveam unele amintiri plăcute de aici. Înainte de a pierde în primul tur de două ori ajunsesem până în sferturi de finală. Îmi plac condițiile, oamenii. Sunt foarte relaxați, Mă inspiră și pe mine să fiu cool. Dacă ceva nu merge, bem o bere seara, așa cum spune Darren, iar mâine e o nouă zi. Încep să înțeleg din ce în ce mai bine această zicală"Simona HALEP

ALTE ARTICOLE DESPRE VICTORIA SIMONEI HALEP CU PLISKOVA:

1. Simona Halep, față-n față cu omul care a dus-o în elita WTA » Cum s-a descurcat împotriva atuului lui Kerber

2.SIMONA HALEP - KAROLINA PLISKOVA // Liderul mondial merge în semifinale! Fabuloasă! SIMONA HALEP, lecție de tenis împotriva Karolinei Pliskova! 9 gameuri consecutive într-o victorie senzațională!

3. Simona Halep, mai fericită ca niciodată după calificarea în semifinalele AO: "E un secret, nu pot să va spun asta" :)

4. AUSTRALIAN OPEN. Uluitoare! Magnifică! Fabuloasă! Victoria carierei pentru Simona Halep! Și acum ce? 3 întrebări MARI înaintea semifinalei-șoc contra lui Angelique Kerber!

5. SIMONA HALEP - ANGELIQUE KERBER // Organizatorii au anunțat ora de start a semifinalei Australian Open! Când se joacă Simona Halep - Angelique Kerber

6. SIMONA HALEP - ANGELIQUE KERBER // Mats Wilander explică revenirea uluitoare a Simonei Halep: "Așa eram și eu"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
indolentu
indolentu  •  24 Ianuarie 2018, 20:46

ba moderatorilor da cind il cartonati pe tihi asta pentru flame si spamuri?pe n articole cu halep scrie acelasi lucru ia mai dati i o pauza de refacere

dan_ezu
dan_ezu  •  24 Ianuarie 2018, 19:14

Hai s-o facem interesanta Tihi. Eu zic 2-1 Halep! Miza o alegi tu.

tihi
tihi  •  24 Ianuarie 2018, 17:07

Kerber avand technica si tactica superioara lui Halep, un joc mai convingator,un echilibru psihic de invidiat,fiind si pe val,cu un inceput de sezon mult mai bun ca Halep,Angelique va castiga si va conduce ostilitatile in semifinala.Kerber - Halep 2-0 !! Finala AO : Wozniacki - Kerber 2-1 ! Lasati clasamentul si revedeti jocurile (statistica)din acest an a celor trei jucatoare. Wozniacki nu degeaba este campioana mondiala actuala,pe care va detine un an de zile,pe moment clasamentul WTA se schimba de la turneu la turneu in permanenta conform norocului la trageri la sorti,conjuncturii si starii psihice a jucatoarelor la momentul respectiv!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează