SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

SIMONA HALEP - MARIA SHARAPOVA // Așa joacă o campioană!!! 3 atuuri ale Simonei Halep în thriller-ul cu Sharapova de la Roma

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 19 mai 2018 22:00

Simona Halep, 26 de ani, locul 1 WTA, a trecut dramatic de rusoaica Maria Sharapova, 31 de ani, locul 40 WTA, scor 4-6, 6-1, 6-4, în semifinala turneului de la Roma (Detalii aici).

  • Simona Halep va juca în finala turneului de la Roma cu Elina Svitolina, în reeditarea finalei de anul trecut, pierdută de jucătoarea noastră.
  • Meciul va avea loc duminică, de la ora 14:00, și va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV Digi Sport 2.

Simona Halep a avut o evoluție excelentă, mai ales în seturile doi și trei, și a reușit a doua victorie în nouă meciuri cu rusoaica Maria Sharapova.

1. Sigură pe ea

Simona Halep a fost mult mai sigură în lovituri și a făcut mult mai puține greșeli decât adversara sa. Halep nu a risipit puncte, nu i-a făcut cadouri adversarei și a știut care este momentul exact în care să caute lovitura decisivă. Halep nu a riscat inutil, preferând loviturile sigure, care i-au adus victoria. Simona a avut 22 de greșeli neforțate, de două ori mai puține decât rivala sa și a făcut 5 duble greșeli, cu 4 mai puțin ca Sharapova.

17
puncte direct câștigătoare a avut Simona Halep. În total a câștigat 95 de puncte

2. S-A DEPLASAT EXCELENT

Simona a excelat la unul dintre punctele sale forte: deplasarea în teren. Sharapova a lovit mereu foarte puternic și în colțurile terenului, dar Simona a alergat foarte bine și a ajuns la timp la minge, lovind perfect de cele mai multe ori și anulând avantajul arma rusoaicei.

Cu mai puține ore petrecute pe teren decât rivala sa, Simona a fost mai proaspătă și a fost mereu în poziții excelente când a trimis mingea în terenul rivalei. Mai mult, defensiva Simonei a fost excelentă și Sharapova a nevoită să forțeze pentru a închide punctele, Halep returnând chiar și mingile care păreau imposibile.

3. Tactică perfectă

Simona Halep nu s-a abătut de la tactica sa. A variat loviturile, forțând-o pe Sharapova să se deplaseze foarte mult și să lovească din poziții incomode.  Pe întreaga durată a meciului, Halep a alternat și a vrut mereu să își surprindă adversara. Astfel, Sharapova a avut mai multe greșeli și nu a putut să își facă jocul clasic, pierzând multe puncte.

42
de greșeli neforțate a făcut Sharapova, care a avut și 9 duble greșeli

Mai mult, jucătoarea noastră a știut să forțeze pe serviciul adversarei sale. Halep a făcut 11 break-uri, returând excelent când serivicul Sharapovei a fost ezitant. 

Bonus: intervenția lui Cahill

Meciul din semifinalele turneului de la Roma a arătat încă o dată că Simona Halep și Darren Cahill au o colaborare excelentă. După ce a pierdut primul set, Halep i-a cerut sferturi australianului, iar acesta a oferit cele mai bune sfaturi. Din acel moment, jocul Simonei s-a schimbat radical și a dominat-o pe Sharapova. 

"Să nu îți fie frică! Ea taie unghiurile și pune presiune pe tine. Dă mai multe lungi, de-a lungul liniei. Când servești, lovește exact ca în game-urile în care primești. Ești foarte agresivă și stai în teren. Simona, auzi ce îți zic? La retur ai fost minunată. Când servești, joci mai în spate. Lovește mai mult cu backhand-ul în lung de linie", a spus antrenorul Simonei.

2 ore și 23 de minute
a durat meciul Simona Halep - Maria Sharapova

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (30)
jgcwgwgvgebtr
jgcwgwgvgebtr  •  20 Mai 2018, 16:30

Campioana iar a facut ce stie mai bine: a pierdut o finala. Mai bine o lasa pe rusoaica. Aia nu se face de ras.

fancraiova
fancraiova  •  20 Mai 2018, 12:41
Postat de timm pe 20 Mai 2018, 12:14

Din cauza ta nu castiga Craiova nimic. Ca esti prost.

Daca te-ar durea prostia nu ai mai iesi din spital garantat 10000000% .

timm
timm  •  20 Mai 2018, 12:14
Postat de fancraiova pe 20 Mai 2018, 11:32

Ce à castigat aceasta primata de machedoanca de o faceti Campioana ??? In afara de turnee de mana à 2-a si à profitat de rezultatul altora de à se urca pe locul 1 nu à castigat nimic . Toate Campioanele au castigat adevaratele Turnee de GS in afara de una va las pe voi sa-i pronuntati numele eu nu pot .

Din cauza ta nu castiga Craiova nimic. Ca esti prost.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează