SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

SIMONA HALEP - MARIA SHARAPOVA // Cea mai aprigă rivalitate a Simonei Halep, punct cu punct » De ce semifinala cu Maria Sharapova va fi o încleștare incredibilă

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 19 mai 2018 08:40

Simona Halep, liderul din clasamentul WTA, e din nou "on fire". Jucătoarea noastră s-a calificat în semifinalele turneului Premier 5 de la Roma după ce a pierdut doar 5 game-uri toată săptămâna.

În penultimul act, Simona se revede cu marele "coșmar" Maria Sharapova, jucătoarea care a învins-o pe Halep de nu mai puțin de șapte ori. 

  • Simona Halep - Maria Sharapova, cea de-a doua semifinală de la Roma, va începe azi, în jurul orei 18:00. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport 2.

Va fi însă abia a treia confruntare dintre cele două după ce Sharapova a revenit în circuit după suspendarea primită pentru dopaj. Ultimul meci a fost câștigat într-o manieră entuziasmantă de Simona Halep, 6-2, 6-2 în optimile de la Beijing de anul trecut. 

În ziua semifinalei de la Roma, GSP.ro rememorează cele 8 confruntări directe dintre Maria Sharapova și Simona Halep. Deși majoritatea meciurilor dintre cele două au fost extrem de echilibrate, rusoaica a avut mai mereu câștig de cauză, provocându-i Simonei câteva înfrângeri extrem de dureroase

1. Tur 2 Indian Wells 2012: Maria Sharapova - Simona Halep 6-3, 6-4

Prima confruntare dintre cele două a avut loc în însoritul deșert californian, acum 6 ani. Halep avea doar 21 de ani și nu bifase vreun rezultat notabil până în acel moment. Sharapova a obținut o victorie "de serviciu", Halep fiind copeșită de forța pe care o avea Sharapova la acel moment.

2. Tur 1 Beijing 2012: Maria Sharapova - Simona Halep 7-5, 7-5

În același an, în luna octombrie, cele două se revedeau la Beijing. De data aceasta, Simona i-a pus mai multe probleme Sharapovei, care a avut nevoie de două seturi cu prelungiri pentru a trece de româncă. A fost 7-5, 7-5 pentru jucătoarea din Rusia. Halep a evoluat însă extrem de convingător. A condus cu 5-4 în primul set, pierdut însă cu 5-7 și i-a dat mari bătăi de cap și în setul secund.

3. Finală Madrid 2014: Maria Sharapova - Simona Halep 1-6, 6-2, 6-3

Halep și Sharapova se revedeau doi ani mai târziu, pentru prima oară pe zgură, în finala de la Madrid. Românca a început entuziasmant meciul la turneul ei favorit și a distrus-o pe Sharapova în primul set, 6-1. Din păcate, Simona nu a mai putut menține același ritm și în următoarele seturi. Sharapova și-a adjudecat trofeul după ce a luat următoarele două manșe la 2 și la 3.

4. Finală Roland Garros 2014, Maria Sharapvoa - Simona Halep 6-4, 6-7 (5), 6-4

La mai puțin de o lună după înfrângerea de la Madrid, Simona a avut din nou șansa revanșei cu Sharapova. Tot pe zgură, la Roland Garros, în prima finală de Mare Șlem a carierei!

Halep făcuse un turneu incredibil, însă nici de data aceasta nu a putut trece de marea sa rivală. Rusoaica a câștigat un prim set extrem de echilibrat, 6-4, dar Simona a revenit superb și s-a impus la tie-break în setul secund. Decisivul a fost unul pe muchie de cuțit, adjudecat de Sharapova la 4. Victoria rusoaicei a fost facilitată și de arbitrul Kader Nouni, care a greșit în favoarea Sharapovei într-un moment decisiv.

5. cincinnati, sferturi: Maria Sharapova - Simona Halep 3-6, 6-4, 6-4

Halep și Sharapova s-au mai întâlnit o dată în 2014, într-un alt "thriller" decis în trei seturi. Confruntarea a avut loc de această dată pe hard, la Cincinnati. Halep a jucat entuziasmant, a condus cu set și 2-0, dar Sharapova a trimis meciul în decisiv. Acolo, Halep a condus încă o dată cu 2-0, însă rusoaica a revenit uluitor și i-a spulberat încă o dată visul Simonei.

6. Grupe Turneul Campioanelor 2015, Maria Sharapova - Simona Halep 6-4, 6-4

Deși mulți o vedeau pe Simona Halep favorită în meciul de la Singapore, Sharapova i-a predat jucătoarei noastre o lecție de tenis! Maria a jucat agresiv, a dictat în permanență ritmul punctelor și a "sufocat-o" pe Halep, care nu a găsit răspuns la jocul Sharapovei.

7. Tur 1 US Open 2017, Maria Sharapova - Simona Halep 6-4, 4-6, 6-3

Primul meci după ce Sharapova și-a ispășit suspendarea pentru dopaj. Halep, favorită 2 la US Open, primea o veste șoc după tragerea la sorți: sorții deciseseră ca Simona să evolueze în turul inaugural în fața Mariei Sharapova.

Simona nu a cedat, așa cum s-a întâmplat, poate, în alte meciuri din trecut, ci a fost pur și simplu copleșită de jocul incredibil al rusoaicei, care a arătat pentru prima oară de la revenirea în circuit de ce a câștigat cinci turnee de Mare Șlem și a fost pentru atât timp numărul unu în clasamentul WTA.

8. Optimi Beijing 2017, Simona Halep - Maria Sharapova 6-2, 6-2

Prima victorie a Simonei avea să vină însă o lună mai târziu, la Beijing, chiar la turneul la care Simona a devenit pentru prima oară lider mondial.

Halep, 26 de ani, a jucat perfect în acest meci, reușind să fie agresivă în fiecare punct și să controleze schimburile. Simona a jucat extrem de sigur, a servit foarte bine și a profitat de fiecare greșeală făcută de Sharapova.

2-0este scorul pentru Maria Sharapova contra Simonei Halep pe zgură, ambele meciuri fiind finale, la Madrid și la Roland Garros

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (10)
347655969058390
Ion Popescu  •  19 Mai 2018, 17:26

Succes Simona ! Romanii sunt alaturi cu inima de tine ! Mai adu-ne o bucurie !

112718839608210
Bumbu Dorel  •  19 Mai 2018, 15:28
Postat de valeri_gazaev100 pe 19 Mai 2018, 09:54

Halep lejer in 2 seturi. H2H e irelevant aici. S-au intalnit intr-o perioada in care Simona nu juca ce joaca azi. Sharapova era si ea alta jucatoare. Arata mici sclipiri la Roma dar e departe de Simona

Ai dreptate,Sharapova este departe de Halepova !! 35 de turnee WTA si toate grand slamurile castigate >peste 40 mil.$ profit net>conduce cu 7-1 pe Halepova...fizic si mental o domina pe Halepova>Are loc in finala cu Svitolina !!

112718839608210
Bumbu Dorel  •  19 Mai 2018, 15:23
Postat de catalin.palcu pe 19 Mai 2018, 11:18

Daca ii merge serviciul Simonei, meciul e pe jumatate castigat. Si evident sa nu faca multe"cadouri"' adversarei.

Daca Masha nu se retrage,meciul este trei sferturi castigata de ea !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează