SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Frustrant! Simona Halep bifează o premieră negativă după retragerea de la Wimbledon

Simona Halep s-a retras de la Wimbledon. FOTO: Guliver/Getty Images
Simona Halep s-a retras de la Wimbledon. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 26 iunie 2021 08:34 / Actualizat sambata, 26 iunie 2021 09:50

Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) s-a retras, ieri, înainte de tragerea la sorți a tabloului de la Wimbledon, ratând pentru prima oară în carieră două turnee consecutive de Mare Șlem, după ce nu a participat nici la Roland Garros.

Anul 2021 se dovedește unul complicat și frustrant pentru Simona Halep. Ieri, fostul lider mondial și-a anunțat fanii printr-un mesaj pe rețelele sociale că nu poate participa la ediția din acest an a celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, care debutează luni. 

„Cu mare tristețe îmi anunț retragerea de la Wimbledon, întrucât gambă accidentată nu s-a refăcut complet. Am dat tot ce am putut pentru a fi gata de joc, am fost încântată să revin aici, dar corpul meu a spus nu și va trebui să încerc din nou anul următor", a transmis campioana din 2019.

Apoi a continuat: „Sunt foarte supărată să iau această decizie. Perioada aceasta a fost foarte dificilă și faptul că ratez al doilea turneu de Mare Șlem o face să fie și mai greu de gestionat din punct de vedere psihic și fizic. Să vedem ce îmi va rezerva viitorul. Sper că voi deveni o sportivă și o persoană mai puternică. Mulțumesc tuturor celor de la Wimbledon pentru înțelegere”.

Frustrant! Simona Halep bifează o premieră negativă după retragerea de la Wimbledon
Simona Halep s-a retras de la Wimbledon. FOTO: Guliver/Getty Images

Simona Halep și seria întreruptă în 2020 

Simona a debutat pe un tablou al unei competiții de Mare Șlem în 2010, la Roland Garros, ea mai jucând în acel an și la US Open. Din 2011 și până în 2020, ea nu a lipsit de la nicio astfel de întâlnire, impunându-se la Paris în 2018 și la Wimbledon în 2019. 

A spus pas pe final de 2020 la New York din cauza situației sanitare, iar în 2021 din cauza accidentării suferite în luna mai la turneul de la Roma, ruptură la gamba stângă, românca nu a putut să joace la Roland Garros și acum la Wimbledon, fiind prima oară în carieră când ratează două turnee de Mare Șlem consecutive.

Halep, semne de întrebare în clasament și Jocurile Olimpice

Retragerea de la Londra înseamnă să Simona Halep va pierde toate cele 2.000 de puncte pe care le-a câștigat în 2019 pentru că în 2020, Wimbledon-ul nu s-a desfășurat. 

Românca aflată în momentul actual pe poziția a treia va ajunge la 4.330 de puncte la finalul competiției și în funcție de rezultatele celorlalte jucătoare ar putea părăsi Top 10, după mai mult de șapte ani de prezență. Halep a debutat în Top 10 WTA în ianuarie 2014. 

Pe lângă poziția în clasament, situația Simonei Halep e îngrijorătoare în perspectiva participării la Jocurile Olimpice. Românca nu a mai jucat un meci oficial din luna mai și ar merge în Japonia, dacă va putea, fără repere. Turneul de tenis olimpic debutează pe 24 iulie.

Simona Halep la Wimbledon:

2011turul 2
2012turul 1
2013turul 3
2014semifinale
2015turul 1
2016sferturi de finală
2017sferturi de finală
2018turul 3
2019câștigătoare

9ediții consecutive de Wimbledon a bifat Simona Halep în carieră

24-8este raportul dintre victorii și înfrângeri la Wimbledon pentru Simona Halep

VIDEO Simona Halep: cele mai spectaculoase puncte de la Wimbledon 2019

Citește și alte știri din tenis:

Cele 6 românce și-au aflat adversarele de pe tabloul principal de la Wimbledon

Imagine pentru istorie: cu cine s-a antrenat Roger Federer la Wimbledon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
silver13
silver13  •  26 Iunie 2021, 10:45

Si daca se retrage care.i problema,ati fi vrut să joace 100 de ani?atât a putut,atât a facut.si asa a fost mai mult criticată decât lăudată

adi_stelistul
adi_stelistul  •  26 Iunie 2021, 10:32

Din pacate se apropie finalul carierei. Bertens, o jucatoare de aceeasi varsta (chiar putin mai tanara), dar cu un fizic mai impresionant, a anuntat ca se retrage anul acesta. Tenisul contemporan consuma mult mai mult decat o facea in trecut.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează