SPORTURI  »  TENIS  »  MONTREAL

SimonReal » Simona Halep s-a calificat ieri, la Montreal, în a 22-a finală a carierei, iar de luni va reveni în Top 3

Articol de - Publicat duminica, 31 iulie 2016 00:00

Simona Halep va juca la Montreal cea de-a 22-a finală din carieră, după ce a învins-o pe Angelique Kerber, numărul 2 WTA, 6-0, 3-6, 6-2.

După ce s-a calificat în finala probei de simplu, Simona Halep a ajuns și în ultimul act al probei de dublu.

"Va fi un meci dur. O cunosc foarte bine, cel mai recent am jucat la Wimbledon, dar iarbă e diferită de hard. Va fi o mare provocare. Voi juca fără așteptări prea mari, voi intra pe teren și voi lupta pentru fiecare minge. Îmi doresc să câștig, dar e doar un meci de tenis. Trebuie să mă bucur de fiecare moment, să fiu veselă pe teren. Trebuie să iau fiecare moment pozitiv din acest turneu și să-mi construiesc încrederea și jocul nu doar pentru acest turneu, ci pentru viitor" a fost introducerea Simonei pentru meciul cu Angelique Kerber din semifinalele turneului de la Montreal.
O introducere spusă în sala de conferințe. Introducerea din meci a fost mult mai abruptă. Șase game-uri legate pentru româncă.

Angelique, a doua jucătoare a lumii, câștigătoarea de la Australian Open și finalistă la Wimbledon, a avut un început dezastruos cu 20 de greșeli neforțate și multă frustrare. "Produc doar greșeli! Să fiu agresivă nu funcționează", i-a spus antrenorului Torben Beltz. De partea cealaltă, Simona era liniștă, dar știa că lucrurile sunt departe de a fi încheiate. Un 6-0 aduce mai multă ambiție și deteminare de partea cealaltă a fileului, mai ales când acolo se află o jucătoare de talia germancei.

Frustrare și nervi

Nivelul partidei a început să crească, schimburile au devenit din ce în ce mai fizice și mai creative, cu mingi puse la limită pe tușe și unghiuri incredibile, așa cum pot cele două să creeze. Simona a reușit să facă break-ul, ducându-se la 3-2, dar în game-ul următor și-a pierdut pentru prima oară serviciul în meci. Șansele ratate apoi pe serviciul adversarei i-au știrbit din încredere. Nervoasă, cu luciditatea tulburată, Simona l-a chemat pe Darren Cahill. "Am șanse de break și nu pot să fac nimic. Am nevoie de mai mult de la tine", a spus românca vizibil iritată. Pe un ton calm, australianul i-a spus: "Acest meci va fi câștigat cu mintea, nu cu racheta. Simo, joci îndeajuns de bine ca să câștigi acest meci. Ok, o să-ți spun mai multe, trebuie să faci pasul în față la oportunitățile de break. Agață-te de lucrurile pozitive, nu de cele negative".

Salt în clasament

Simona însă n-a reușit să se calmeze decât după alte patru game-uri. Dar asta a însemnat că a pierdut setul al doilea cu 3-6 și, în decisiv, Kerber s-a dus la 2-0. Amenințată de pierderea meciului, românca a jucat mai fluid și a reușit să o facă pe Angelique să greșească din nou. De la 0-2, românca a revenit și s-a impus cu 6-2.

O victorie care o duce pentru al doilea an consecutiv în finala turneului Roger's Cup, care se dispută alternativ la Toronto și Montreal și care e de categorie Premier 5. Cu această calificare, Simona va urca de luni de pe locul cinci pe trei în ierarhia mondială, iar azi va disputa a 22-a finală a carierei. Ea o va întâlni pe învingătoarea din partida Kristina Kucova-Madison Keys. O săptămână care pune multe cărămizi pentru viitor.

13 finalea câștigat Simona Halep în circuitul profesionist și a pierdut opt

"E minunat să joc din nou în finală în Canada, a fost un meci greu, dar a fost unul bun pentru mine"
Simona Halep

A întrerupt seria

Simona Halep și Angelique Kerber au jucat ieri pentru a șasea oară. Înainte de începutul anului, românca reușise trei victorii în fața nemțoaicei. După ce a câștigat la Australian Open, Angelique a căpătat mai multă încredere și a intrat în partidele cu Halep cu mai mult tonus. A învins-o pe Simona pe zgură, în Cupa Fed, la Cluj-Napoca, într-o confruntare care conta pentru barajul Grupei Mondiale. Apoi, Kerber a trecut de Halep în sferturile de finală de la Wimbledon.

A doua victorie la o jucătoare de Top 3

Simona Halep avea în carieră 18 victorii la jucătoare de Top 10, înainte de confruntarea cu Kerber. Dintre acestea doar una era în fața uneia dintre primele trei jucătoare ale lumii, cea reușită la Serena Williams în 2014, la Turneul Campioanelor de la Singapore. Cum Kerber este a doua jucătoare a lumii, totalul Simonei a sporit. În 2016, românca a adunat trei succese la jucătoare de Top 10, ea învingându-le pe Kvitova în Cupa Fed și pe Madison Keys la Wimbledon.

Schimbarea din Canada

Darren Cahill a spus de mai multe ori că nu-i prea place să coboare în teren în timpul meciurilor, de aceea el și Simona au hotărât ca începând cu turneul de la Madrid să nu o mai facă. Australianul spune că e mai bine ca deciziile să fie luate de jucătoare, mai ales că la turneele de Mare Șlem nu există această opțiune. Românca însă a avut nevoie de Darren, iar în meciul din sferturi de finală cu Svetlana Kuznețova l-a chemat. "E pentru prima oară când o fac după o perioadă lungă. Mi-a spus înainte de Madrid că trebuie să fiu singură pe teren, să mă descurc, să-mi rezolv singură problemele care apar. Încerc să nu apelez la el prea des, dar când simt că am nevoie de sfatul lui o fac", a spus Simona.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  31 Iulie 2016, 14:20
Postat de mplttev pe 31 Iulie 2016, 14:02

N-are cum să nu fie, la olimpiadă mi se pare că nu se dau puncte iar jucătoarele de frunte sunt la Rio.

Ce vrei sa spui prin "n-are cum sa nu fie"? Pe primele 4 locuri la US Open, prezenta la Singapore? E cam neclar. Oricum, in ambele cazuri are cum sa nu fie, sa stii. In 15 august Simona va cobora cel putin un loc in clasamentul WTA. Asta e 100% sigur. Va fi pe 4 daca o bate pe Keys sau pe 5 in caz contrar. Si in plus are de aparat in acea saptamana 585 de puncte (adica prezenta in finala la Cincinnatti). In acest timp Muguruza si Radwanska au fost eliminate anul trecut in primul tur, deci n-au ce apara. Ca sa fie sigura de locul 4 inainte de US Open Simona trebuie sa joace finala si la Cincinnatti. Altfel nu e nimic sigur. Iar pentru Singapore, daca la asta te referi, e foarte mult pana departe. Si mai sunt multe puncte in joc - US Open, in primul rand, dar si Beijing, Cincinnatti sau Wuhan, turnee cu puncte multe.

mplttev
mplttev  •  31 Iulie 2016, 14:02
Postat de adi_stelistul pe 31 Iulie 2016, 10:26

Ar fi bine daca ar reusi sa pastreze unul dintre primele 4 locuri pana la US Open. Va fi insa o misiune grea pentru ca principalele contracandidate, Muguruza si Radwanska sunt aproape si au mult mai putine puncte de aparat. Apropo, in acest clasament de acum Simona are atat punctele obtinute la Toronto anul trecut cat si cele de la Montreal de acum. E din cauza calendarului din acest sezon, modificat putin de Olimpiada - deci e o pozitie cumva conjuncturala acest loc. Cand se vor scadea cele 585 de puncte de la Toronto, peste 2 saptamani, Simona va reveni pe 5, daca nu o bate azi pe Keys. In sfarsit, important si imbucurator e ca Simona e "acolo". Asta dupa ce primele doua luni ale anului, cel putin, au fost perioada cea mai proasta a ei din ultimii 3 ani. Si mai important e faptul ca a urcat pe 3 in clasamentul WTA Race. Ceea ce inseamna ca e aproape de a 3-a prezenta consecutiva la Singapore.

N-are cum să nu fie, la olimpiadă mi se pare că nu se dau puncte iar jucătoarele de frunte sunt la Rio.

10204444699616941
Ion Ionescu  •  31 Iulie 2016, 12:50
Postat de ovidiu_3003 pe 31 Iulie 2016, 09:41

...pai ...prost sa fii ...dar sa ti revii...e bine cand iti mai revii ...

Tu nu. Ca sa fiu mai explicit, nu-ti mai revii.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează