SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Start în China » Simona Halep va juca în premieră la turneul de la Shenzen

Simona Halep şi-a propus pentru 2015 să se menţină în Top 10 // Foto: Reuters
Simona Halep şi-a propus pentru 2015 să se menţină în Top 10 // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 11 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 10 noiembrie 2014 22:51

Începutul lui 2015 va fi completat pentru numărul 3 mondial de Sydney şi de Australian Open.

Sezonul 2015 va fi diferit pentru Simona Halep. Actuala ocupantă a poziţiei a 3-a în clasamentul WTA va avea anumite restricţii şi obligaţii legate de participarea la turnee, în calitatea sa de jucătoare de Top 10.

Ţinînd cont de acest aspect, dar şi de nevoile proprii, românca va începe anul cu turneul de la Shenzen ( China), la care va participa în premieră. Concursul e de categorie International, cea mai joasă în ierarhizarea WTA.

Premiile se ridică la 426.500 de dolari şi se află la a treia sa ediţie, precedentele două fiind cîştigate de recent retrasa din tenis Na Li. Apoi, Simona va merge la Sydney, turneu de categorie Premier, şi la Australian Open, întîiul concurs de Mare Şlem al anului.

În 2014, Halep nu a jucat în prima săptămînă, intrînd în competiţii direct la Sydney, unde a fost învinsă însă în turul inaugural de Madison Keys. Acum, îşi doreşte o abordare mai în forţă a începutului de sezon, foarte important pentru ceea ce va urma pe parcurs. În plus, Australian Open e turneul major la care îşi poate îmbunătăţi performanţa faţă de ceea ce a obţinut pînă acum.

Începuturi de sezon
2012
Brisbane: turul 1
Hobart: sferturi

2013
Auckland: turul 2
Hobart: turul 2

2014
Sydney: turul 1

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
axy1
axy1  •  12 Noiembrie 2014, 08:34

Daca vrea sa aiba un AO bun, ar trebui sa se acomodeze cu zona Asia/Australia si sa intre treptat în forma. La Shenzen i-ar trebui max. vreo 2-3 partide, iar la Sydney tot cam asa. Nu de alta, dar AO tine 2 saptamâni si nu trebuie sa fie nici prea obosita. Va fi cap de serie (no. 2), sper sa joace finala cu Maria (no. 1) si sa-i faca "o bucurie" de genul celei facute Serenei în grupe la Singapore. Hai Simo, se poate !

joltytech
joltytech  •  11 Noiembrie 2014, 18:48

Urmeaza un 2015 foarte slab in rezultate...o sa vedeti....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează