SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA TORONTO

Suferință, luptă, dezamăgire » Oprită de durere, Halep a abandonat în finala de la Toronto

În finala de la Toronto, Simona Halep a solicitat de trei ori ajutor medical
În finala de la Toronto, Simona Halep a solicitat de trei ori ajutor medical

Articol de , - Publicat luni, 17 august 2015 00:00

A treia jucătoare a lumii a trecut prin momente dramatice în timpul partidei cu Belinda Bencic din cauza problemelor fizice și a umidității. Deși pierduse primul act și în ciuda a tot ce i s-a întîmplat, ea a reușit să egaleze la seturi, dar a renunțat în cel de-al treilea, la 0-3.

Finala de la Toronto nu i-a oferit Simonei ce și-a dorit. Mai întîi Serena n-a apărut la întîlnire pentru că a fost învinsă de Belinda Bencic, apoi problemele medicale i-au întunecat toată perspectiva.

Partida a început cu o serie de cinci break-uri, nici una dintre cele două jucătoare nereușind să-și valorifice avantajul serviciului. În game-ul al optulea lucrurile s-au echilibrat, după schimburi de meci lungi, care au stors multă energie. Căldura și umiditatea și-a luat și ele partea. De aceea la 6-5, românca a cerut intervenția doctorului pentru o problemă la coapsă. A pierdut în tie-break 5-7.

Drama avea să vină abia în setul al doilea, cînd Simona a fost aproape de leșin. Durerile de la coapsă, cît și umiditatea pronunțată au adus trei persoane în jurul său: fizioterapeutul, medicul și directorul turneului. Simona s-a tîrît pe teren, dar a reușit să întoarcă setul, chiar dacă Belinda a servit pentru meci la 5-3. De undeva din adînc, Simona a găsit resurse și s-a impus în setul al treilea în tie-break cu 7-4.

Însă tot consumul avea să-și spună cuvîntul. Fără forță și energie, Simona a abandonat la scorul de 6-7 (5), 7-6(4), 0-3. La final, fanii români i-au strigat numele. Simona a zîmbit amar, și-a dat sufletul pe teren, dar corpul i-a spus stop. Prima finală pierdută în 2015.

Primul abandon în 2015

Simona Halep nu mai renunțase pînă acum la nici o partidă în 2015. După un an plin de probleme fizice în 2014, românca nu a mai avut atît de multe în sezonul actual. Singurele sincope au venit înainte de turneul de la Sydney, din cauza unei gastroenterite, și înainte de cel de la Doha, din cauza unei accidentări la coaste. De aceea ea a renunțat la ambele competiții.În 2014, a înregistrat două abandonuri și trei forfaituri.

Pe urmele lui Hingis

La cei 18 ani împliniți pe 10 martie, Belinda Bencic e între puținele adolescente de succes în circuitul feminin la ora actuală. Povestea ei are puncte comune cu cea a Martinei Hingis, jucătoarea elvețiană emblemă.

Ambele au părinți slovaci, ambele au atras atenția asupra lor încă din anii junioratului. Belinda chiar a fost remarcată și antrenată – acum, doar ocazional – de mama Martinei, Melanie Molitor. În 2013, Bencic a cîștigat atît la Roland Garros, cît și la Wimbledon, la junioare.

În 2012 și 2013 a disputat trei finale de Mare Șlem la dublu, tot ca junioară, ajungînd numărul unu mondial. Curînd a început să fie tot mai vizibilă în circuitul WTA, iar anul trecut a atins primul sfert de finală major, la US Open.

Pînă aseară, avea un titlu, cucerit în 2015, pe iarba de la Eastbourne, și două finale, însă trofeul de la Toronto e cel care îi legitimează talentul. L-a obținut bătînd pe traseu 4 jucătoare de Top 10, între care și pe liderul WTA, Serena Williams, în semifinale.

Partenere de dublu

Din cele 5 turnee în care a fost prezentă și pe tabloul de dublu, la unul Simona Halep a jucat alături de Belinda Bencic. S-a întîmplat la Stuttgart, în primul turneu important pe zgură al sezonului, cînd cele două au cedat în primul tur, 1-6, 7-5, 8-10, în fața perechii Chan-Liang (Tpe/Chn). Elvețianca a atașat o imagine din timpul meciului pe contul ei de twitter, alături de mesajul "Îți mulțumesc, Simona Halep, că ai jucat dublu cu mine la Stuttgart".

Se întîlniseră pe iarbă

Înaintea finalei de aseară, Halep și Bencic se înfruntaseră o singură dată, la Wimbledon 2014, ediție la care românca a avansat pînă în semifinale. Pe tînăra elvețiancă, aflată la acel moment pe locul 71 WTA, a învins-o în turul al 3-lea, 6-4, 6-1. Deja se vorbea însă cu mare interes despre Belinda, confruntarea fiind anunțată drept una potențial strînsă. Simona a gestionat însă atunci lucrurile foarte bine, cîștigînd clar meciul.

"Mulțumesc" la Toronto

Numeroșii suporteri pe care i-a avut Simona pe toată durata săptămînii au făcut mult zgomot, aproape ca la o dispută de Fed Cup. La fel s-a întîmplat și ieri, iar pe finalul setului întîi, pentru a-i potoli, arbitra de scaun Maria Cicak, din Croația, și-a încheiat frazele uzuale rostite în asemenea momente cu "Mulțumesc!". În setul al doilea, cînd românii din tribună au aplaudat o dublă greșeală, Bencic a gesticulat ironic spre ei.

2013, altă româncă

În urmă cu două ediții, Sorana Cîrstea, actualmente numărul 178 WTA, a ajuns, de asemenea, pînă în ultimul act al turneului de la Toronto. Era a 27-a jucătoare a lumii și izbutea un parcurs senzațional, cu victorii la Wozniacki (10 WTA), Jankovici (14 WTA), Kvitova (7 WTA) și Na Li (5 WTA). Avea să piardă în ultimul act doar în fața liderului mondial, de atunci și de acum, Serena Williams.

 "Îmi pare rău că nu am putut să termin partida, dar mi-a fost imposibil să merg mai departe"
Simona Halep

Evoluția Simonei în finalele WTA

An Cîștigate-Pierdute
2010 0-1
2011 0-1
2012 0-1
2013 6-0
2014 2-3
2015 3-1

Finalele lui Halep în 2015

Shenzhen International hard cîștigată
Dubai Premier 5 hard  cîștigată
Indian Wells Premier Mandatory hard cîștigată
Toronto Premier 5 hard abandon

 Drumul Simonei la Toronto

Turul 1 bye  
Turul 2 Jelena Jankovici (Ser),23 WTA  6-3, 6-4
Turul 3 Angelique Kerber (Ger), 11 WTA 6-3, 5-7, 6-4
Sferturi Angnieszka Radwanska (Pol), 14 WTA 0-6, 6-3, 6-1
Semifinale Sara Errani (Ita), 17 WTA 6-4, 6-4
Finală Belinda Bencic (Elv), 20 WTA 6-7 (5), 7-6 (4), 0-3 ab.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
854605894625108
Silviu Apostol  •  17 August 2015, 14:18

As vrea sa cred ceea ce spune ! Dar declaratia ei de sambata : " Vreau să vă zic ceva, dar să nu spuneţi nimănui, din punctul meu de vedere pot să spun că am câştigat turneul."pare a spune ca SIGUR va pierde finala ! Ce sa mai crezi ?

alegsandru
alegsandru  •  17 August 2015, 12:11
Postat de bosfor pe 17 August 2015, 11:54

se vede din comul tau cat esti de bbolo..van . aici discutam de altceva si tu o tii tot pe a ta . lasa-ne frate cu accidentarile ca stie toata lumea cum si-a rupt curka genunchiul . discutia este alta si anume daca tot te pricepi asa bine cum explici faptul ca numai atunci cand pierde o apuca durerile de organe . deci numai atunci se da lovita dar numai atunci . exceptant umilintele la care va supune cand se retrage intentionat din turneu acuzand o boala incurabila insa voi pana si atunci o credeti .. vai saraca uite s-a imboln avit de ciuma si nu mai poate continua ,,, nu vedeti ma ca sunteti de rasul lumii de rasul curcilor . face *** misto de voi la orice ora . inalti si cu capul mic . zi mai pelikanule ce explicatie ai pt faptul ca presupusele accedentari apar numai in meciurile unde adversar ii da cu terenul in cap .? oare sa aiba asa mari probleme la mansarda si sa nu poata accepta o infrangere atunci cand adversarul presteaza in teren cu 10 c;lase peste gogoritza ta ?

Pai normal ca se plange cand pierde ca e accidentata, pentru ca e accidentata si nu mai poate juca in parametri normali gnomule. Auzi ce intrebare poate sa puna:))).Cand joci cu un handicap ai sanse imense sa pierzi. E ca si cum ai spune ca un boxer cu degetele rupte la o mana se plange ca a pierdut. Intr-adevar in unul din 10 cazuri el poate si castiga, dar asta nu prea se intampla. Si ce teren in cap cand ea accidenta a pierdut cu 2-1, iar adversara a castigat un set in tie-break? Tu si unii, nu aveti absolut, dar absolut nicio legatura cu sportul. Exact cum am spus. Peluzisti gushati ! Sfarsitul discutiei.

bosfor
bosfor  •  17 August 2015, 11:54
Postat de alegsandru pe 17 August 2015, 10:43

un fotbalist se accidenteaza si sta in cel mai fericit caz 2 saptamani pe bara si are meciuri maxim din 3 in 3 zile nu si zilnic cum se mai joaca in tenis. Sunt jucatoare de tenis care se accidenteaza si stau cate 1 an, ea a stat maxim 2 luni cred, accidentata. Ea intr-un meci cu Bouchard a jucat in continuare cu glezna sucita. Pe un flaierica de asta de fotbalist il scotea in urmatoarele 30 de secunde daca isi sucea glezna. Cred ca si in kickboxing abandoneaza daca i se suceste glezna. Dar tu nu stii, pentru ca tu nici glezna la un fotbal cu prietenii sau ceva nu ti-ai sucit-o vreodata pentru ca gushatii pelicani stau doar la peluza, si pot sa isi suceasca glezna maxim cand mai topaie pe acolo.

se vede din comul tau cat esti de bbolo..van . aici discutam de altceva si tu o tii tot pe a ta . lasa-ne frate cu accidentarile ca stie toata lumea cum si-a rupt curka genunchiul . discutia este alta si anume daca tot te pricepi asa bine cum explici faptul ca numai atunci cand pierde o apuca durerile de organe . deci numai atunci se da lovita dar numai atunci . exceptant umilintele la care va supune cand se retrage intentionat din turneu acuzand o boala incurabila insa voi pana si atunci o credeti .. vai saraca uite s-a imboln avit de ciuma si nu mai poate continua ,,, nu vedeti ma ca sunteti de rasul lumii de rasul curcilor . face *** misto de voi la orice ora . inalti si cu capul mic . zi mai pelikanule ce explicatie ai pt faptul ca presupusele accedentari apar numai in meciurile unde adversar ii da cu terenul in cap .? oare sa aiba asa mari probleme la mansarda si sa nu poata accepta o infrangere atunci cand adversarul presteaza in teren cu 10 c;lase peste gogoritza ta ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează