SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

Surpriza săptămînii » Attila Balasz a reuşit cel mai bun parcurs la un turneu ATP

Attila Balazs a reuşit să ajungă în semifinale deşi a început turneul în calificări
Attila Balazs a reuşit să ajungă în semifinale deşi a început turneul în calificări

Articol de , - Publicat luni, 30 aprilie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 29 aprilie 2012 21:21

Ungurul Attila Balasz a intrat pentru prima oară pe un tablou principal şi a reuşit să ajungă pînă în semifinale la Bucureşti.

Uneori Budapest sună ca Bucharest pentru oamenii neobişnuiţi cu cele două capitale ale ţărilor vecine. Un jucător din Budapesta a reuşit să facă turneul vieţii lui de pînă acum chiar la Bucureşti. Attila Balasz, în vîrstă de 23 de ani, şi-a încercat şansa întîi în calificări. Pe rînd a trecut de Sebastian Kraila, apoi de Martin Klizan, primul favorit, şi de Erik Chvojka. Faptul că a urcat pe tablou a fost minunat, dar faptul că a ajuns pînă în semifinale la BRD Năstase-Ţiriac Trophy i-a adus şi mai multă bucurie. "A fost cea mai bună săptămînă a carierei mele. A venit după o perioadă lungă în care am lucrat intens cu antrenorul meu", a spus Attila.

Pe tabloul principal el i-a învins pe Lukas Lacko (locul 46 ATP), pe Potito Starace (76 ATP) şi pe Xavier Malisse (45 ATP). Pentru un jucător clasat pe locul 450 înainte de turneul de la Bucureşti, aceste victorii înseamnă enorm. În semifinale, el a pierdut în faţa lui Fabio Fognini, dar faptul că a ajuns pînă aici, că a rezistat fizic la 7 meciuri îi dă multă speranţă pentru viitor. O să urce multe locuri în clasamentul ATP şi va putea intra direct la challenger-uri, ca să adune puncte şi să urce şi mai mult. El a fost şi pe locul 153 în lume, dar o accidentare, apoi un virus luat în Maroc l-au stopat şi l-au tras în jos.

Atilla a reuşit să ducă numele ţării sale în semifinalele unui turneu ATP după mai bine de zece ani. De la Attila Savolt, nici un maghiar nu mai reuşise acest lucru. "La noi nu prea sînt condiţii. Nu avem jucători, nu există un turneu pentru băieţi", a spus el cu şosetele pline de zgură. Îl admiră pe Federer pentru stilul său de joc. Într-o zi poate o să ajungă să joace chiar împotriva idolului său. Aşa a fost povestea de o săptămînă a lui Atilla Balasz, una pe care şi-o va aminti mereu. Una care s-a întîmplat la Bucharest.

Premii pentru spectatori
Cele două concursuri lansate de partenerii principali ai turneului şi-au aflat ieri cîştigătorii. Nadia Comăneci a făcut tragerea la sorţi care a stabilit marele cîştigător al concursului BRD, ce a pus la bătaie un cec de 500 de euro. Vodafone a oferit o excursie la finala Mutua Madrid Open, iar cîştigătorul, Dragoş Tătăru, a primit premiul de la Mihai Ghyka, reprezentantul Vodafone Romania.

Racheta dintre jurnalişti
Turneul Jurnaliştilor prezentat de Vodafone a fost cîştigat de Cristi Mîndru de la TVR, care l-a învins pe reprezentantul Moldovei, Slavian Guţu, cu 6-4, 6-4. La standul Vodafone, cîştigătorul turneului şi finalistul au primit de la Mihai Ghyka, reprezentant Vodafone Romania, un telefon smartphone şi o tabletă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează