SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Sus, între favorite » De luni, Simona Halep este oficial ocupanta locului 4 mondial

Deasupra Simonei Halep pe lista capilor de serie la Roland Garros sînt doar Serena Williams, Na Li şi Agnieszka Radwanska // Foto: Reuters
Deasupra Simonei Halep pe lista capilor de serie la Roland Garros sînt doar Serena Williams, Na Li şi Agnieszka Radwanska // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 20 mai 2014 00:00 / Actualizat luni, 19 mai 2014 22:30

Ea va fi, de asemenea, cap de serie numărul 4 la Roland Garros, cea mai înaltă poziţionare a unei românce într-un turneu de Mare Şlem din 1979 încoace.

Saltul Simonei Halep în careul mondial fusese anticipat încă de lunea trecută, cînd calculele se definitivaseră, nu mai puteau fi schimbate nici măcar de meciurile din fazele înaintate de la Roma. Ieri însă, mutarea s-a oficializat, o dată cu publicarea clasamentului mondial din această săptămână.

Mai mult decît această clasare excepţională, cea mai bună din istorie a vreunei jucătoare române, vine la pachet şi certitudinea de a fi a 4-a favorită pe tabloul principal de la Roland Garros. Al doilea turneu de Mare Şlem al anului va debuta la finalul acestei săptămîni, duminică, 25 mai.

De 36 de ani încoace, România a avut puţine prezenţe pe lista favoritelor în turneele majore, iar cea a Simonei este a treia cea mai valoroasă din istorie. În 1979, Virginia Ruzici, singura noastră campioană de Grand Slam, era desemnată cap de serie numărul 1 la Australian Open.

De asemenea, ea a fost a 2-a pe listă la Roland Garros 1978, atunci cînd a şi cucerit titlul. În afară de alte poziţionări înalte ale Virginiei, şi Irina Spîrlea a reuşit cîteva, cea mai de sus fiind pe treapta a 6-a la Australian Open 1998. Iar Halep le calcă acum pe urme. E doar începutul.

617851-clasari-romance.jpg

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (3)
williamfaulkner
williamfaulkner  •  21 Mai 2014, 10:49

Fratilor, de cate ori Simona mai urca putin, citesc astfel de comentarii: "Gata, s-a terminat, de acum nu mai poate urca". Chiar facusem cu un tip de pe aici pariu prin decembrie anul trecut, iar el era sigur ca Simona nu intra in Top 10 pana la Roma. De unde atata pesimism pe voi? Adica de ce n-ar intrece-o Simona pe Aga Radwanska, de pilda, pe care a batut-o de cateva ori? Sau pe Na Li, pe care a eliminat-o la US Open pe vremea cand nici macar nu era intr-o forma atat de buna ca acum? Iar Serena se poate retrage oricand, are o varsta de-acum... Iar pe Sarapova, Simona ar fi batut-o cu siguranta la Madrid, daca n-ar fi obosit in setul al doilea si daca n-ar fi avut probleme fizi

supersolo
supersolo  •  20 Mai 2014, 14:53

Locul 4 e maxim din ce poate ACUM ...cand se va retrage Williams si Li ...ea va fi nº 1-2 mondial...dar mai e pana atunci...iar Sharapova e in plina ascensiune ...DIN NOU...dupa acea accidentare urata care a tinut-o un an pe bara ...

whiteredarad
whiteredarad  •  20 Mai 2014, 13:21

Locul 4 cred ca este maximum,din ceea ce poate Simona. Este o parere . Cum cred ca pricep ceva din tenis-un sport ce-l practic de placere de 40 de ani- va incepe ,in curand declinul. Pentru o cariera-in continuare fulminanta- ar fi nevoie de mult mai multe chestii. Intai un body buiding profesional,apoi o pregatire fizica spartana,un antrenor bun,care sa-i corecteze destulele defecte,si sa-i perfectioneze loviturile ei preferate. e necesara o echipa fantastica,dupa parerea mea Simona nu are cheful,dispozitia,nici posibilitatea de a avea asa ceva. dar,o vreme va fi sus,ne vom mandri cu ea. Locul 4 nu e lucru neglijabil,oricum dupa Nastase si Tiriac,in tenis ea urmeaza !!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează