SPORTURI  »  TENIS  »  ANIVERSARE

VIDEO Aniversare tristă » Suspendată pentru dopaj, Simona Halep împlinește 32 de ani într-un moment greu al carierei. GSP rememorează 5 meciuri definitorii

Simona Halep a împlinit 32 de ani / FOTO: Imago Images +37   FOTO
Simona Halep a împlinit 32 de ani / FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 27 septembrie 2023 10:30 / Actualizat miercuri, 27 septembrie 2023 13:09

Simona Halep, una dintre cele mai importante sportive din istoria României, împlinește miercuri, 27 septembrie, vârsta de 32 de ani. Aniversarea e una tristă pentru ea: la începutul lunii, a aflat că a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Halep încă mai speră că va reveni pe terenul de tenis cât mai curând și se pregătește pentru recursul de la TAS.

Suspendată pentru consum de roxadustat, Simona Halep nu a renunţat la ideea de a reveni pe terenul de tenis și se află în linie dreaptă cu recursul de la TAS, cel prin care speră să-și demonstreze nevinovăția. Aniversarea celor 32 de ani o găsește în cel mai complicat moment ei de până acum, în care nu știe când și dacă își va mai relua cariera.

Până la un verdict al Curții de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, GSP rememorează în rândurile de mai jos, în ordinea importanței, cinci dintre meciurile memorabile din cariera fostului lider mondial.

5. Simona Halep - Jelena Jankovic (finală Indian Wells 2015): 2–6, 7–5, 6–4

În martie 2015, Simona Halep câștiga cel mai important trofeu de până în acel moment, la Indian Wells, după ce s-a impus în 3 seturi împotriva sârboaicei Jelena Jankovic, scor 2-6, 7-5, 6-4. Turneul din California este cea mai importantă competiţie de tenis feminin, în afara turneelor de Mare Şlem!

Grație acelei victorii, Simona urca pe locul 1 în clasamentul Road to Singapore (n.r. - ierarhia pentru Turneul Campioanelor) și își adjudeca 1000 de puncte WTA și un cec în valoare de 900.000 de dolari.

„Indian Wells fost cu totul și cu totul special, am avut o tragedie în familie înainte și a fost poate un cadou de la Doamne-Doamne, să zic așa. 

Nu credeam că o să pot să câștig, intrasem fără nicio presiune, mintea mea era în altă parte. N-am jucat bine, dar am luptat și m-am ținut cu dinții de fiecare meci, jocul n-a fost la un nivel ridicat”, afirma Simona Halep după finala câștigată în California în urmă cu opt ani. 

4. Simona Halep - Elina Svitolina (sferturi Roland Garros 2017): 3-6, 7-6 (8), 6-0

În 2017, Simona pierdea ultimul act de la Roland Garros în fața letonei Jelena Ostapenko. În drumul către finală, Halep a reușit câteva meciuri de excepție, inclusiv o victorie pe muchie de cuțit cu Elina Svitolina, scor 3-6, 7-6, 6-0. Condusă cu set și 1-5, jucătoarea din România a izbutit, probabil, cea mai spectaculoasă revenire din întreaga carieră.

Aniversare tristă » Suspendată pentru dopaj, Simona Halep împlinește 32 de ani într-un moment greu al carierei. GSP rememorează 5 meciuri definitorii
Simona Halep a izbutit o revenire de senzație în fața Elinei Svitolina, la Roland Garros 2017 / foto: Getty

3. Simona Halep - Angelique Kerber (semifinală Australian Open 2019): 6-3, 4-6, 9-7

Ianuarie 2018 va rămâne o lună a marilor speranțe ale Simonei. După un turneu excepțional sub soarele arzător de la Melbourne, Halep a ajuns până în finală, pierdută, din păcate, în fața Carolinei Wozniacki.

Semifinala cu Angelique Kerber a fost magistrală. Locul 1 mondial la acel moment, Halep s-a calificat în finala de la Antipozi după ce a învins-o în trei seturi pe nemțoaică, scor 6-3, 4-6, 9-7, într-un meci incredibil, cu multe răsturnări de situație și în care Simona a avut nevoie de 4 mingi de meci pentru a se califica în prima finală din carieră la Australian Open.

2. Simona Halep - Sloane Stephens (finală Roland Garros 2018): 3–6, 6–4, 6–1

În iunie 2018, Simona Halep triumfa la Roland Garros, succes sinonim cu primul turneu de Grand Slam, după ce a învins-o pe americanca Sloane Stephens, scor 3-6, 6-4, 6-1. După succesul cu Stephens, Simona a intrat în istorie. Halep a devenit doar a șasea jucătoarea din istorie care câștigat Roland Garros atât la juniori, cât și la seniori.

Am visat la acest moment de când m-am apucat de tenis, e turneul meu preferat și mereu mi-am dorit să câștig aici. E un trofeu pe care-l voi avea mereu în suflet, mă bucur că l-am putut ține în brațe și săruta"Montreal. "Am depus un efort fantastic timp de o săptămână, mă simțeam extrem de obosită. Cred că la nivelul acesta ar trebui să existe o zi de pauză între meciuri. A fost brutal. Știu că a plouat, dar pe viitor e o idee bună să putem avea și pauză.

- Simona Halep, după triumful de la Roland Garros 2018

1. Simona Halep - Serena Williams (finală Wimbledon 2019) 6-2, 6-2

Finala de la Wimbledon 2019 rămâne meciul de referință al jucătoarei din Constanța. E ziua când Simona Halep s-a impus de o manieră spectaculoasă împotriva unui nume legendar, scor 6-2, 6-2 în fața Serenei Williams, obținând atunci al doilea succes la un turneu de Grand Slam din carieră.

„Nu m-am gândit că o să pot câștiga vreodată la Wimbledon. O spun sincer pentru că suprafața de joc nu mi-a fost niciodată pe plac, deși am avut o semifinală, care n-a fost rea, după un turneu bun în anul acela. 

Dar n-am crezut că o să pot să ajung în finală și să o și câștig, mai ales cu cine. A venit de la sine, de la meci la meci am început să cred că am o șansă, iar în finală n-am avut nimic de pierdut. Aveam ceva în cap și am respectat sută la sută ceea ce am primit de la antrenori, de la echipă”, spunea Simona după acel meci. 

+33 FOTO

Citește și alte știri din tenis:

Îi bagă în faliment? Suma exorbitantă cerută de Simona Halep de la firma care a produs suplimentul contaminat cu roxadustat

Simona Halep are un aliat uriaș, pe marea Martina Navratilova: „La ce reacții adverse are roxadustatul, nu văd de ce l-ar lua un sportiv!”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (9)
danglumetu
danglumetu  •  01 Octombrie 2023, 20:58

daca nu era meciul ala inuman cu kerber in semifinale la ao, o spulbera pe wosniaki! finala cu ostapenko este demna de o antologie a prostiei!

Simo_e_nevinovata
Simo_e_nevinovata  •  27 Septembrie 2023, 19:35

“Orice viață de om începe de mai multe ori.” - Tudor Arghezi____La multi ani Simona! Astept un nou GS dupa ce te intorci pe teren.

Freyya
Freyya  •  27 Septembrie 2023, 15:53

have a nice life... sentence! PS ne bantuiti deja cu asemenea "stiri". am ajuns ca-n bancul ala ca ne e frica sa deschidem frigiderul ca tot halepu vedem (Leana Ceausescu in epoca moderna)

Vezi toate comentariile (9)
Comentează