SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

Talentata domnișoară Dulgheru » De la tenis la pictură și de la Michael Jackson la Harry Potter, Alexandra e pricepută la toate

Articol de - Publicat marti, 21 aprilie 2015 00:00

A adus două puncte României în barajul cu Canada pentru Grupa Mondială. Dar ce-ar fi fost dacă după operația la genunchi rămînea la pictură?

Ar putea face atît de multe lucruri! Ați văzut-o reproducînd, cu intonație, mimică și gestică, într-o engleză perfectă, o secvență din "Harry Potter"? Filmulețul poate fi accesat AICI, vă va face să zîmbiți garantat!

Știți că a fost invitată, acum cîțiva ani, în timpul turneului de la Acapulco, în studioul televiziunii mexicane și cei de acolo au rămas fascinați de spaniola ei impecabilă? Cu accent și un bagaj de cuvinte care arată preocuparea pentru firesc (VIDEO).

Ați văzut-o dansînd precum Michael Jackson? Un alt filmuleț (VIDEO) redă cele cîteva minute în care, la o petrecere a jucătorilor, în jurul ei se face gol. Toată lumea o privește cu ochi strălucitori și aplaudă, nu mai era loc de altcineva pe scenă!

Talent la desen

Știți cît de bine pictează? De mică a îmbrățișat culorile, s-a jucat cu ele, și-a exersat abilitatea de a pune pe hîrtia groasă flori, frunze, copaci și tot ce înseamnă abundență de arome și de forme. Site-ul oficial al WTA i-a dedicat un material special în 2013, atunci cînd revenea după problemele la genunchi.

"Mi-am dat seama că am talent pentru asta, făceam cîte puțin din toate, desen, schițe, design de haine, pictură, ce-mi venea într-un moment de inspirație", povestea Piti.

"Mă gîndesc că pot face ceva în această zonă după ce închei cu tenisul, arhitectură sau design. Și chiar dacă nu voi urma acest drum, vreau să-l continui totuși ca pe un hobby, pentru că îmi place foarte mult".

Între timp, și-a decorat după gustul și inspirația ei apartamentul pe care îl are în București. Mama Alexandrei, Doina, spunea că o vede urmînd o carieră în acest domeniu.

Fragilitate și operații

Ar putea să facă atît de multe lucruri. Și totuși a rămas la tenis. Chiar dacă a trecut prin momente grele, aproape infernale. De mică a fost cumva fragilă, mereu îi apărea cîte o accidentare. Chiar ea își amintea, "ba coasta, ba glezna".

A atins un vîrf al surprizei în 2009, cînd, la prima prezență pe un tablou principal, la Varșovia, venind din calificări, a mers pînă la capăt. A cîștigat turneul! Era numărul 201 mondial și ar fi putut să iasă din cursă din întîiul tur de calificări. Dar nu s-a întîmplat așa. Fiindcă e o luptătoare, oricît ar suna asta a clișeu.

A ajuns în 2011 pînă pe locul 26 în lume. A mai cîștigat o dată la Varșovia, are două titluri Premier în palmares. Apoi, s-a operat la genunchi. A urmat recuperarea, lungă, anevoioasă, stresantă. Și a mai venit o operație, la încheietură.

Abia începînd cu anul acesta a atins un nivel fizic dincolo de dureri și suferințe. Iar weekend-ul trecut, cînd s-a pus baza pe ea în Cupa Fed, la barajul pentru Grupa Mondială contra Canadei, a dat totul.

În prima zi, a învins-o pe Eugenie Bouchard... Nu, de fapt, înainte de prima zi, a depășit cu grație un moment ciudat, acela în care canadianca a refuzat să dea mîna cu ea după tragerea la sorți. Un moment pe care l-a tratat cu umor la capătul meciului. O înțepătură fină, o copilărie haioasă. Fiindcă așa e ea. O fată care zîmbește mult și muncește și mai mult.

O chestiune de generozitate

A arătat-o din nou pe teren în ultima zi, în meciul al patrulea, cînd a revenit de la 3-6, 2-4 în fața lui Francoise Abanda. Cu răbdare, cu luciditate, cu inteligență. Iar la final, a avut generozitatea de a spune că Andreea Mitu e eroina, că ea a adus punctul cel mai important.

Așa e ea. Ar fi putut să facă atîtea lucruri... Știe engleză și spaniolă la perfecție, pictează minunat și are ochi de designer. Dar a ales tenisul. Și își pune inima pe teren la fiecare meci.   

70e locul pe care se află Alexandra în acest moment

1.555.864dolari a cîştigat din tenis Dulgheru, care a ajuns în turul 3 la Wimbledon şi US Open în 2010

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
hutul
hutul  •  23 Aprilie 2015, 11:04

Un articol foarte bun.

ralffy_mr
ralffy_mr  •  21 Aprilie 2015, 12:00

Felicitari!!...si Multumim pentru ca existi !! :)

1581870215401957
Andronic Popovici  •  21 Aprilie 2015, 10:37

Cu felul ei dea fi e mai greu sa slabeasca ca-i place mult sa rada si sa faca si pe altii sa se simta bine .Bravo fato esti nemaipomenita ,continua tot asa si o sa vezi si luminita dfe la capatul tunelului.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează