SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Tecău şi Lindstedt, învinşi în două seturi, 6-1, 6-2, de fraţii Bryan!

Articol de - Publicat miercuri, 23 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 23 noiembrie 2011 21:20

UPDATE // Perechea Lindstedt/Tecău a pierdut în două seturi, 6-1, 6-2, în faţa cuplului american format din fraţii Bryan, liderii clasamentului ATP la dublu.

Robert Lindstedt îi ţine la curent pe suedezi cu ce se întîmplă la Turneul Campionilor scriind şi postînd poze pe blog

UPDATE // Perechea Lindstedt/Tecău a pierdut în două seturi, 6-1, 6-2, în faţa cuplului american format din fraţii Bryan, liderii clasamentului ATP la dublu.

Robert Lindstedt îi ţine la curent pe suedezi cu ce se întîmplă la Turneul Campionilor scriind şi postînd poze pe blog


Horia Tecău şi Robert Lindstedt au pornit minunat la drum în primul Turneu al Campionilor la care au ajuns. O victorie în două seturi, 7-6 (6), 6-1, în faţa unei perechi cu multe trofee în spate, Bhupathi şi Paes. Au limitat proporţiile acestui succes. "E doar o victorie. Ne bucurăm pentru ea, dar încă nu sîntem calificaţi", a spus Horia. Calificarea s-ar putea întîmpla azi, după partida cu fraţii Bryan. O victorie în două seturi îi trimite pe cei doi între primele patru perechi de la Londra.

Gata pentru fraţii Bryan
Dar nu e atît de uşor, pentru că Myke şi Bob Bryan sînt lideri mondiali, au 75 de trofee cucerite şi la ultima întîlnire dintre cele două perechi, din acelaşi oraş, n-a fost tocmai ce şi-ar fi dorit Horia şi Robert. Americanii s-au impus în trei seturi în finala de pe iarba londoneză de la All England Lawn Tennis and Croquet Club. "Nu ne temem de fraţii Bryan, am fost aproape de ei", spunea Robert, atunci cînd a venit la Bucureşti. Horia a subliniat luni că ştiu ce au de făcut în faţa gemenilor Bryan, chiar au fost în tribune, luni, la meciul pe care americanii l-au cîştigat în faţa perechii Jurgen Melzer/Philipp Petzschner. Meciul dintre cei care le-au luat trofeul de la Wimbledon în 2010, respectiv în 2011 s-a terminat la super-tie-break, ceea ce i-a trimis pe Horia şi Robert pe primul loc al grupei A. Azi, de la ora 20:15 (în direct DigiSport2), Lindstedt şi Tecău îşi pot cimenta poziţia.

Balul de final de an i-a umplut de senzaţii plăcute pe cei doi. Ajunşi la Londra de pe poziţia a şasea a clasamentului mondial, Tecău şi Lindstedt se simt minunat la Londra. Trecînd peste amintirile cu iarbă, ei au descoperit spectacolul din tenis. "Totul este impresionant", spunea Horia. "Te simţi ca un superstar", a scris Robert pe blogul său. Suedezul în vîrstă de 34 de ani povesteşte tot felul de întîmplări din viaţa în circutul de tenis. Şi cum la un asemnea turneu se adună poveşti şi poze, el a postat fotografii de la gala de joi seară. Suedezii au avut ocazia să vadă cum arată dulapurile din vestiarul de la Londra. Dulapurile care au inscripţionate numele lor. Prins în turneu, cu antrenamentele, Robert n-a mai avut timp să scrie pe blog, dar le-a mulţumit tuturor pentru felicitările care au curs după victoria de luni. Azi, succesul în faţa indienilor va fi lăsat în fumul de la intrare, revanşele se iau pe teren.

GRUPA A
Victorii-Înfrîngeri Seturi Game-uri
1. Robert Lindstedt/Horia Tecău (Sue/Rom, 6) 1-0, 2-0, 13-7
2. Bob Bryan/Mike Bryan (SUA/SUA, 1) 1-0, 2-1, 14-12
3. Jurgen Melzer/Philipp Petzschner (Aut/Ger, 7) 0-1, 1-2, 12-14
4. Mahesh Bhupathi/Leander Paes (Ind/Ind, 4) 0-1, 0-2, 7-13
Azi: 20:15 (în direct DigiSport2) Bob Bryan/Mike Bryan (SUA/SUA, 1)-Robert Lindstedt/Horia Tecău (Sue/Rom,6); 14:15 Mahesh Bhupathi/Leander Paes (Ind/Ind, 4)-Jurgen Melzer/Philipp Petzschner

Variante de calificare
Tecău şi Lindstedt pot ajunge în semifinale de azi dacă:
- obţin o victorie în 2 seturi în faţa fraţilor Bryan
- îi înving pe fraţii Bryan, iar Bhupathi/Paes trec de Melzer/Petzschner

Trofeu pentru Nole
Novak Djokovici a primit ieri, la Londra, trofeul destinat jucătorului care încheie anul pe primul loc al clasamentului general. Festivitatea a venit după ce, luni seară, sîrbul a obţinut a 70-a victorie a sezonului, învingîndu-l pe cehul Tomas Berdych cu 3-6, 6-3, 7-6 (3). "A fost, probabil, cel mai greu meci al meu de la US Open încoace. Nu am fost foarte mulţumit de jocul meu", a spus el. Nole se întoarce azi pe teren şi-l înfruntă pe David Ferrer, în sesiunea de seară.

Murray s-a retras
Andy Murray a anunţat ieri că nu mai poate continua să joace la Turneul Campionilor. Britanicul a pierdut primul meci de la Londra în faţa lui David Ferrer, acuzînd dureri la muşchii inghinali. Ieri, nu s-a antrenat şi apoi a venit anunţul care i-a întristat pe londonezi. "Nu am avut destul timp să mă recuperez. Nu-mi place să mă retrag, mai ales la turnee atît de mari. A trebuit să iau această decizie pentru că dacă mergeam înainte mi-aş fi făcut mai mult rău. Ştiam că nu e bine să joc, dar am încercat", a spus el. Andy Murray va fi înlocuit de Janko Tipsarevici, care va juca azi, în sesiunea de dimineaţă, cu Tomas Berdych.

Aproape eliminat
Mardy Fish a pierdut ieri şi al doilea meci la Turneul Campionilor. Americanul a fost învins de Jo-Wilfried Tsonga cu 7-6(4), 6-1 şi mai are puţine şanse să iasă din grupa B. "E foarte frumos să cîştig aici. M-am simţit foarte bine pe teren", a spus francezul. Ultimele meciuri din această grupă au loc joi şi vor fi Rafael Nadal-Jo-Wilfried Tsonga şi Roger Federer-Mardy Fish.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
cordos_eu
cordos_eu  •  23 Noiembrie 2011, 23:45

deci minim 1 set au nevoie contra lui Melzer/Petzschner daca Bhupathi/Paes pierd la fratii Bryan! daca indienii bat americanii, atunci Horia si suedezul au nevoie de victorie.

cordos_eu
cordos_eu  •  23 Noiembrie 2011, 23:43

nu stiu ce face Horia dar nu e in cea mai buna forma a lui. pana acum Tecau ducea greul, iar acum cand Lindstedt joaca fenomenal el nu mai reuseste nimic! macar daca ar servi bine Horia ar avea sansa la o finala... Bryanii sunt cei mai buni, intr-adevar, dar Lindstedt/Tecau au si un anumit complex fata de ei. BHUPATI/PAES au invins 2-0 pe MELZER/PETZSCHNER, iar daca Horia si cu suedezul castiga un set in urmatorul set iar indienii pierd la Bryani cred ca se califica.

raul4steaua
raul4steaua  •  23 Noiembrie 2011, 23:32

Fratii Bryan sunt pur si simplu prea buni pentru ei, sunt ca un fel de Barcelona pentru jucatorii la dublu din Tenis, sa fii bun nu e de ajuns sa ii bati.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează