SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Tomici intră în istorie, victorie la 16 ani! :O

Articol de - Publicat luni, 19 ianuarie 2009 00:00

Noua senzaţie a tenisului australian, Bernard Tomici, a reuşit uimitoarea performanţă de a se califica în turul secund  al Australian Openului la doar 16 ani!

Acesta a reuşit să treacă în primul tur de italianul Potito Starace, numărul 73 mondial, cu scorul de 7-6(5) 1-6 7-6(5) 7-6(5), devenind astfel cel mai tînăr jucător de tenis care cîştigă un meci la un turneu de Mare Şlem.

Tomici a început în forţă meciul, reuşind un break pe serviciul adversarului. Starace a revenit şi a dus meciul în tie-break, dar australianul şi-a adjudecat primul set.

Parcă enervat de această lipsă de respect a tînărului Tomici, Starace a revenit în meci cu un 6-1 obţinut în doar 30 de minute. Setul trei a fost copia fidelă a primului, doar că rolurile s-au schimbat, italianul luînd avans şi fiind egalat. În tie-break s-a impus din nou puştiul minune.

Totul părea să fie gata în setul patru, cînd australianul s-a distanţat la 4-1, dar presiunea succesului l-a ajuns rapid, meciul ajungînd din nou la tie-break. Minge de meci pentru Tomici şi victorie!

La doar 16 ani, campionul en titre de la junior Australian Open, merge în turul secund, unde va da piept cu Gilles Muller, luxemburghezul trecînd astăzi de Feliciano Lopez după un meci maraton, 6-3 7-6(5) 4-6 4-6 16-14.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
 •  19 Ianuarie 2009, 11:25

lejer

Vezi toate comentariile (1)
Comentează