SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Tot ce trebuie să știi despre puștoaica de 20 de ani care mai stă în calea Simonei spre trofeul Roland Garros

FOTO: REUTERS
FOTO: REUTERS

Articol de GSP - Publicat joi, 08 iunie 2017 21:28

Simona Halep a învins-o pe Karolina Pliskova, scor 6-4, 3-6, 6-3, și a obținut calificarea în finala de la Roland Garros, care se va disputa sâmbătă, în jurul orei 16:00.  

În finală de sâmbătă, care se va juca în jurul orei 16:00, românca se va duela cu letona Jelena Ostapenko, care a învins-o în cealaltă semifinală pe Timea Bacsinszky, tot în trei seturi, 7-6, 3-6, 6-3. 

Letona, care astăzi a împlinit 20 de ani, se află în premieră în finala unui turneu de Mare Șlem.

Ostapenko nu a câștigat niciun titlu până acum, pierzând toate finalele în care s-a aflat:  în 2015, la Quebec, învinsă de Annika Beck, în 2016, la Doha, învinsă de Carla Suarez Navarro și în acest an, la Charleston, unde a pierdut în fața Dariei Kasatkina. 

În drumul său către finală, Ostapenko le-a învins pe Laura Chirico, Monica Puig, Lesia Țurenko, Sam Stosur, Caroline Wozniacki și Timea Bacsinszky, pierzând patru seturi până în ultimul act. 

Actualmente, Ostapenko, care este considerată de specialiști una dintre viitoarele staruri din WTA, se află pe locul 47 în clasamentul WTA, iar cea mai bună clasare a atins-o la începutul acestui an, când s-a situat pe poziția a 33-a. 

1.288.260 $este valoarea premiilor câștigate de Ostapenko de-a lungul carierei 

Cel mai notabil rezultat al letonei datează din perioada junioratului, când s-a impus în turneul de la Wimbledon, în 2014.

Simona și Jelena Ostapenko nu s-au mai întâlnit până acum, finala de la Paris urmând să fie prima confruntare directă dintre cele două jucătoare. 

Citește și: Sublim! Simona Halep o învinge pe Pliskova și se califică în cea de-a doua finală de la Roland Garros din carieră!

Ce a spus Simona Halep după calificarea în finala de la Roland Garros: "E un sentiment plăcut, voi face totul pentru a câștiga"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează