SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Traseu complicat » Simona Halep a picat în sfertul de tablou al Serenei Williams, în timp ce Irina Begu e în cel al lui Angelique Kerber

Articol de - Publicat sambata, 27 august 2016 00:00

Tragerea la sorţi a tablourilor principale de la New York, făcută ieri, a dus imediat la imaginarea traseelor capilor de serie până în fazele finale.

Sau a posibilelor ciocniri din "optimi", apoi "sferturi" şi semifinale, cu condiţia ca aceştia să evolueze impecabil. Aflată pe poziţia 5 pe lista favoritelor, Simona Halep o va întâlni în primul tur pe belgianca Kirsten Flipkens, numărul 68 mondial, în faţa căreia s-a impus până acum în patru confruntări din tot atâtea posibile.

Cel mai recent - acum 2 ani, la Cincinnati. Mai departe însă, ar urma Daria Gavrilova sau Lucie Safarova în turul 2, Timea Babos în al 3-lea, Carla Suárez Navarro în "optimi" şi, moţul de frişcă, Serena Williams în sferturile de finală. Până acolo însă mai e mult şi multe lucruri se pot întâmpla, cu oricare dintre aceste jucătoare.

Celălalt cap de serie, 21, din România, Irina Begu, o are adversară în runda inaugurală pe periculoasa, dar capricioasa ucraineancă Lesia Ţurenko, numărul 80 WTA. Aceasta din urmă conduce în întâlnirile directe, 2-1, dar Irina a câştigat cea mai nouă dispută dintre ele, la Wimbledon 2015. Begu e pe sfertul de tablou al germancei Angelique Kerber. Patricia Ţig şi Monica Niculescu vor înfrunta capi de serie în primul tur, iar Sorana Cîrstea o jucătoare venită din calificări. Turneul de Mare Şlem de la New York va începe luni, 29 august, şi va fi transmis în direct de Eurosport.

Adversarele româncelor

Jumătatea de sus a tabloului

  • Simona Halep (5)-Kirsten Flipkens (Bel)
  • Patricia Ţig-Laura Siegemund (Ger, 26)

Jumătatea de jos a tabloului

  • Monica Niculescu-Barbora Strycova (Ceh, 18)
  • Sorana Cîrstea-jucătoare din calificări
  • Irina Begu (21)-Lesia Ţurenko (Ucr)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
catalynn
catalynn  •  27 August 2016, 11:33

Bine ca intre timp ati mai evaluat, nu mai e "infernal" ci doar ..."complicat" :-) Io zic ca tragerea la sorți e OK pt Simona, de abia astept "sfertul" cu Serena! :-)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează