SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA SHENZEN

Trofeul numărul 9! Aripi la început de an » Simona Halep: "Nu vreau să-mi pun presiune pe mine”

Simona Halep și Timea Bacsinszky, alături de trofeele cucerite la Shenzen
Simona Halep și Timea Bacsinszky, alături de trofeele cucerite la Shenzen

Articol de , - Publicat duminica, 11 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 10 ianuarie 2015 22:35

Românca a trecut de Timea Bacsinszky, 6-2, 6-2, deşi înainte de meci nu s-a simţit fizic prea bine. "Aştept să joc la fel de bine sau chiar mai bine la următorul turneu", a spus ea.

Simona a adăugat ieri un oraş nou pe harta cuceririlor sale. Shenzen, în China atît de avidă de tenis, într-un turneu tînăr, aflat abia la a treia ediţie. După o săptămînă pe care a început-o mai greu, cu un meci lung şi solicitant, românca şi-a intrat în ritm, evoluînd din ce în ce mai bine de la meci la meci.

Cea mai consistentă apariţie a fost chiar ieri, în finala disputată contra elveţiencei Timea Bacsinszky, chiar dacă orele de dinainte n-au fost tocmai liniştite.

"Mi-a fost un pic rău înainte de meci, aşa că mi-am spus că n-am nimic de pierdut, că trebuie să intru pe teren, să fiu relaxată, concentrată şi să lupt pentru fiecare punct", a spus Simona. Şi aşa a şi făcut. "A funcţionat. Sînt mulţumită că am putut juca mai bine de la zi la zi şi de la meci la meci aici".

A stat pe teren doar 62 de minute în victoria cu 6-2, 6-2 obţinută în faţa lui Bacsinszky, care a parafat al 9-lea titlu din cariera româncei. Precedentele au venit în 2013 - 6 (Nürnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia) şi 2014 - 2 ( Doha, Bucureşti).

"Abia aştept să joc la fel de bine sau chiar mai bine la următorul turneu", a adăugat Halep, care însă nu vrea să se gîndească deocamdată la Australian Open. "Nu vreau să-mi pun presiune pe mine. Vreau şi sper să cîştig multe meciuri în Australia, dar va fi greu. Voi încerca să fac ceea ce am făcut şi aici, în China", a încheiat Simona.

Se mută în Australia
Următorul turneu pentru Simona Halep este cel de la Sydney, de categorie Premier. Românca este principala favorită a competiţiei şi de aceea va avea turul întîi liber. Primul meci al româncei va fi împotriva învingătoarei dintre Karolina Pliskova din Cehia şi o jucătoare venită din calificări.

Petra Kvitova (4), Agnieszka Radwanska (5), Caroline Wozniacki (8), Angelique Kerber (9) şi Ekaterina Makarova (10) sînt celelalte jucătoare de Top 10 care participă la turneul care începe azi şi este transmis de DigiSport. După acest concurs, pe 19 ianuarie începe Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului.

Luptă încinsă pentru primul loc
Maria Şarapova a cîştigat ieri turneul de la Brisbane, după ce a trecut de Ana Ivanovici cu 6-7 (4), 6-3, 6-3. Acest succes a apropiat-o pe rusoaică de liderul clasamentului mondial, Serena Williams. Cum nici una dintre ele nu joacă în săptămîna premergătoare primului turneu de Mare Şlem al anului, la Australian Open se va decide totul.

Scenariile nu sînt atît de complicate pentru a fi prima: Şarapova trebuie să cîştige trofeul de la Melbourne, iar Serena să piardă în semifinale sau mai devreme sau Maria să ajungă în finală, iar Serena să fie eliminată în sferturi sau mai devreme. Simona Halep şi Petra Kvitova s-ar putea implica în această luptă, dar depinde cîte puncte vor aduna la Sydney.

111.163 de dolari a primit Simona Halep pentru victoria de la Shenzen

Drumul spre trofeu
Turul 1: Annika Beck (Ger, 55 WTA)    4-6, 6-4, 6-3
Turul 2: Natalia Vihlianţeva (Rus, 584 WTA)    6-2, 6-2
Sferturi: Aleksandra Krunici (Ser, 84 WTA) 6-3, 6-3
Semifinale: Saisai Zheng (Chi, 97 WTA)  6-2, 6-3
Finală: Timea Bacsinszky (Elv, 47 WTA)    6-2, 6-2

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
ceaiuri
ceaiuri  •  11 Ianuarie 2015, 13:36

nu stiu cat de bine ii fac asemenea declaratii(ca nu s-a simtit bine)poate se astepta la ceva..de rau,dar e momentul sa se maturizeze ,sa incerce sa castige fiecare meci..daca nu asta e...

bvd_magheru
bvd_magheru  •  11 Ianuarie 2015, 09:28

Sa-mi pun presiune pe mine !! Corect . Sa pun presiune pe mine .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează