SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Umbra din zgură! » O fotografie de la BRD Ţiriac Năstase Trophy, pentru PRIMA dată în Imaginile Anului 2011

Prima pagină a Gazetei Sporturilor din 9.12.2011 +1   FOTO
Prima pagină a Gazetei Sporturilor din 9.12.2011

Articol de - Publicat vineri, 09 decembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 09 decembrie 2011 10:31

Una dintre imaginile realizate de fotoreporterul Raed Krishan în timpul turneului de la Bucureşti a fost aleasă de ATP între cele mai frumoase ale anului.

"În urmă cu cincisprezece ani îţi lua cincisprezece minute să ajungi la serviciu. În urmă cu o lună îţi lua aproape douăzeci şi cinci. Dacă am fi eterni şi dacă ar continua progresia asta, ar sosi un moment cînd nu am mai ajunge nicăieri. Ar trebui să ne consoleze legea asta, că nemurirea neagă mişcarea". Sînt cuvintele unuia dintre personajele romanului "Jocuri ale vîrstei tîrzii", scris de spaniolul Luis Landero în 1989.

Şi fotografia este o formă de nemurire. Pentru că neagă mişcarea, deşi o surprinde, descompusă în secvenţe îngheţate, mici, mari, multe, importante sau, pur şi simplu, frumoase.

Fotoreporterul Gazetei Raed Krishan a tras pe durata BRD Ţiriac Năstase Trophy giga întregi de poze. Una dintre ele a fost aleasă de site-ul oficial al ATP între imaginile anului, alături de alte zeci de fotografii realizate de reprezentanţi ai celor mai mari agenţii ale lumii. O umbră pe zgura roşie încinsă, o umbră întreagă, un pantof drept fîntînă din care ţîşneşte jetul vişiniu al siluetei cu rachetă. Pe care, spune Raed, şi-a dorit s-o prindă din prima zi a turneului şi acestor încercări le-a alocat 20 la sută din totalul imaginilor stocate de cardurile sale.

Răsplata este selecţionarea pozei între cele mai impresionante ale lui 2011. Un strop de nemurire.

CITESTE AICI ARTICOLUL LUI CĂTĂLIN TOLONTAN

MAI MULTE POZE DIN SELECŢIA ATP NUMAI ÎN EDIŢIA TIPĂRITĂ A GAZETEI SPORTURILOR DE ASTĂZI!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
dragosbadicu
dragosbadicu  •  09 Decembrie 2011, 14:27

Este un cadru excelent,lumina placuta insa fotografia este rasturnata :)

bizzyie
bizzyie  •  09 Decembrie 2011, 11:00

Nu mă miră nominalizarea. În opinia mea, este cel mai "pe fază" şi talentat fotoreporter sportiv din ţară. Răsplata a venit în cele din urmă pentru un neobosit om, care caută mereu încadratura perfectă. Bravo, Raed! PS: Ar trebui făcută poate şi o rubrică specială pe site dedicată exclusiv lor, fotografilor sportivi, cu imaginile săptămânii

Vezi toate comentariile (2)
Comentează