SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Un an de diamant » Kerber a cucerit trofeul de la US Open, care vine după cel de la Melbourne și care-i întărește poziția de lider mondial

Articol de - Publicat luni, 12 septembrie 2016 00:00

Ultimul turneu de Mare Șlem al anului a fost câștigat sâmbătă noaptea de Angeliqe Kerber, după ce a învins-o în finală pe Karolina Pliskova cu 6-3, 4-6, 6-4.

Un rezultat pentru care a muncit mult și care la un moment dat părea departe, mai ales că Pliskova, aflată pentru prima oară într-o finală de Grand Slam, a condus cu 3-1 în decisiv. "Mi-am spus că trebuie să fiu în continuare pozitivă, să cred în jocul meu. M-am gândit un pic și la finala de la Melbourne pe care am câștigat-o tot după un decisiv. Am încercat să schimb emoțiile negative cu cele pozitive și mi-a ieșit", a spus germanca la conferința de presă de după finală.

Țel atins

Încredere e un cuvânt care tot revine în discursul lui Angelique Kerber, care anul acesta a transformat o carieră medie, cu semifinale de Mare Șlem și turnee mici câștigate, cu una strălucitoare. A început cu trofeul de la Australian Open, unde a învins-o în finală pe Serena Williams, dar unde a fost nevoită să salveze o minge de meci în meciul cu Misaki Doi, și a continuat cu finala de la Wimbledon și cu reușita de la New York. "La finalul lui 2015 am stat de vorbă cu echipa mea și am hotărât că e momentul să mai fac un pas în cariera mea. Am vorbit despre a juca la un nivel cât mai înalt în turneele de Mare Șlem și în cele mai mari", a explicat jucătoarea în vârstă de 28 de ani. Dar e ușor de zis. Angelique a reușit și să pună planul în aplicare.

Dorința pentru viitor

A crezut mereu că are jocul pentru a triumfa în competițiile de Mare Șlem, dar în 2016 a făcut micile reglaje. "Mi-am îmbunătățit condiția fizică, apoi am încercat să fiu mai agresivă, să dau tot ce pot în fiecare lovitură și nu doar să dau înapoi mingea. Pentru că e important să știi că poți alerga mult și nu ești îngrijorat dacă joci trei seturi sau nu, iar acest aspect este foarte important pentru încredere", a încercat să explice Kerber schimbările pe care le-a făcut pentru a ajunge să câștige două trofee de Grand Slam într-un singur an. Lucru pe care nu-l mai făcuse nimeni în afară de Serena din 2007, de la Justine Henin.

Peste toate acestea, Kerber mai primește o recompensă. De luni ea va fi numărul unu mondial, după 186 de săptămâni consecutive de domnie a Serenei Williams. "E incredibil ce am reușit în acest an! Sunt foarte fericită și foarte mândră de tot ce mi s-a întâmplat", a subliniat ea. Cât va sta acolo și câte trofee de Mare Șlem va mai cuceri Angie? "Îmi doresc să continuu, să-mi îmbunătățesc jocul, dar să cresc și ca persoană", a conchis ea.

8 jucătoareau reușit în era Open să triumfe de două ori într-un turneu de Mare Șlem: Kerber, Kvitova, Na Li, Azarenka, Kuznețova, Mauresmo, Pierce și Austin

10 turneea câştigat în carieră Angelique Kerber, iar în 2016 a bifat două: Australian Open și US Open

Semne de schimbare

În ultimii cinci ani, din cele treizeci de turnee de Mare Șlem, nouă au fost câștigate de Serena Williams, iar dominația ei a fost evidentă. "Poate e vremea unei schimbări și jucătoare tinere urcă în ierarhia mondială, lucru care este normal. E bine să vezi că și alte fete se pot impune în turneele de Mare Șlem și nu e aceeași persoană de fiecare dată", a spus Karolina Pliskova. "Multe jucătoare tinere încep să scoată capul, care muncesc mult și joacă entuziasmant. Să vedem ce se întâmplă, cum vor juca în viitor", a subliniat și Angelique Kerber.

"Am visat de când eram mică să fiu numărul unu mondial, să câștig trofee de Mare Șlem și acum munca mi-e răsplătită și e un sentiment incredibil. Am stat multe ore pe teren la antrenamente, am transpirat enorm, am dat totul pentru a ajunge acolo unde sunt acum"
Angelique Kerber

"Am jucat meciuri bune la New York, chiar și finala, așa că încerc să privesc partea pozitivă. E cel mai bun turneu de Mare Șlem pe care l-am făcut, iar în finală am fost învinsă de numărul unu mondial"
Karolina Pliskova

Cine a câștigat turneele de Mare Șlem în ultimii cinci ani

Anul Australian Open Roland Garros Wimbledon US Open
2012  Victoria Azarenka  Maria Șarapova Serena Williams Serena Williams
2013  Victoria Azarenka Serena Williams Marion Bartoli Serena Williams
2014 Na Li Maria Șarapova Petra Kvitova Serena Williams
2015 Serena Williams Serena Williams Serena Williams Flavia Pennetta
2016 Angelique Kerber Garbine Muguruza Serena Williams Angelique Kerber

  

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează