SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Un game pentru semifinale » Simona Halep află încă de azi dacă e calificată în semifinale: cum merge mai departe şi cum poate termina pe locul 1

Articol de - Publicat joi, 23 octombrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 23 octombrie 2014 10:54

Românca e aproape sută la sută în careul de aşi pentru că e greu de crezut că Serena va învinge 6-0, 6-0, iar românca va pierde cu acelaşi scor.

Simona Halep sigur nu face calcule. Ea va intra pe teren mîine pentru a o învinge şi pe Ana Ivanovici. În loja sa, sigur însă, apropiaţii, părinţii, antrenorul şi cei din staff calculează. Românca are nevoie de un singur game pentru a fi 100% în semifinale, asta în condiţiile în care Serena Williams o va învinge azi pe Eugenie Bouchard cu 6-0, 6-0!

Dacă americanca pierde un singur game, Simona are drumul liber spre primele patru, acolo unde, în funcţie de rezultate, îşi va afla doar adversara care vine din grupa albă. Şi probabil, meciul cu Ivanovici, de mîine, va stabili doar primul loc în grupă, acolo unde tot românca are prima şansă, în condiţiile în care şi în cazul unei înfrîngeri, are nevoie de doar cinci gameuri în meci!

Criteriile de departajare
- numărul de victorii
- dacă trei jucătoare sînt la egalitate, contează procentajul de seturi cîştigate din totalul de seturi jucate
- al treilea criteriu de departajare e procentajul de game-uri cîştigate din totalul de game-uri jucate

Cum se califică Simona?
- Dacă o învinge pe Ana Ivanovici
- Dacă pierde cu Ana Ivanovici, dar Bouchard trece de Serena
- Dacă ia un set cu Ana Ivanovici
- Dacă pierde cu Ana Ivanovici, Serena trece de Bouchard, în acest caz intervine procentajul la game-uri! În condiţiile în care Serena ar cîştiga 6-0, 6-0 cu canadianca, atunci Halep are nevoie de minimum un game în disputa cu Ivanovici. Dacă Serena cîştigă, dar pierde cel puţin un game, atunci Halep poate pierde şi cu 6-0, 6-0

Cum se califică Halep de pe primul loc
- Dacă o învinge pe Ana Ivanovici
- Dacă va cîştiga un set în faţa sîrboaicei
- Dacă Serena Williams cîştigă cu Bouchard, iar Halep pierde cu Ana Ivanovici la o diferenţă de maximum cinci game-uri în cele două seturi, respectiv 2-6, 3-6

638672-grupa-rosie.jpg

Programul de azi
8:30 Agnieszka Radwanska (Pol, 6)-Caroline Wozniacki (Dan,8)
urmat de
Maria Şarapova (Rus, 2)-Petra Kvitova (Ceh, 3)
nu înainte de 14:30
Serena Williams (SUA, 1)-Eugenie Bouchard (Can, 7)

ALTE ŞTIRI:

Spîrlea de două ori în semifinale
Doar două românce au mai participat în trecut la Turneul Campioanelor. Virginia Ruzici în 1983 şi 1984. Managerul Simonei nu a reuşit însă să treacă de primul tur la nici una dintre participări. La prima a fost învinsă de Tracy Austin, favorită 4, iar la a doua de Martina Navratilova, cap de serie 1. Pe atunci se juca în sistem de tablou. Irina Spîrlea a participat în trei rînduri la balul de final, în 1996,1997, 1998. Şi atunci se juca tot în sistem de tablou. La prima experienţă, Irina a fost învinsă în primul tur de Martina Hingis, favorită 7,  la a doua a ajuns pînă în semifinale, fiind oprită de Jana Novotna, cap de serie 2. În 1998 ea a atins din nou semifinalele, fiind învinsă de Martina Hingis, cap de serie 2.

Ivanovici făcea calcule în timpul meciului

Ana Ivanovici a trecut în ultimul meci al zilei de ieri de Eugenie Bouchard cu 6-1, 6-3 şi a reuşit astfel prima victorie la Singapore. Sîrboaica a recunoscut la conferinţa de presă că la un moment în timpul meciului cu Bouchard calcula cîte game-uri are nevoie să cîştige pentru a fi cît mai bine poziţionată în cursa de calificare în semifinale. Dar şi-a spus că trebuie să se oprească pentru că nu se mai concentra la meci.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  23 Octombrie 2014, 13:51

ce calcule, mai... simona o face pilaf si pe ivanovici, calculati aiurea.

zincat
zincat  •  23 Octombrie 2014, 13:31
Postat de nentugigi pe 23 Octombrie 2014, 12:30

pt ce bv simona ma ca doar nu a jucat cu ea simona are cateva terenuri bune luate in cap de la masha . te-ai ticnnit ? ti-a dat creierul peste ?

Flacau comentariul tau spune tot despre cine esti(un frustat care toata viata nu a facut nimic)...rusine ca te crezi Roman...(sau poate esti vreo boanghina sau colorat indian) Hai Romania...Hai Romania...Hai Simona

nentugigi
nentugigi  •  23 Octombrie 2014, 12:37
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

pacat de tine observ ca esti cu leul pe piept , ar trebui sa -ti lucreze creierul mai mult daca stii ce reprezinta leul ala , asta in cazul in care nu confunzi marfa cu ambalajul . sa-ti desenez ? fc cu clona . capisci ?

Vezi toate comentariile (29)
Comentează