SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Un loc în elită » După 16 ani, România va fi reprezentată la Turneul Campioanelor. Felicitări, Simona Halep!

Simona Halep şi semnul cu
Simona Halep şi semnul cu "Road to Singapore" într-o fotografie făcută în timpul turneului de la Madrid, în mai Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 17 septembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 16 septembrie 2014 21:25

Numărul 2 mondial este a treia jucătoare care şi-a asigurat prezenţa la Singapore, după Serena Williams şi Maria Şarapova. Din 1998 n-a mai avut România pe cineva la turneul care încheie sezonul


Luni seară, cînd pe site-ul WTA a apărut anunţul de "breaking news", s-a confirmat ceva ce era logic să se întîmple: Simona Halep şi-a asigurat prezenţa la Turneul Campioanelor. Concursul care le reuneşte pe primele 8 jucătoare ale lumii se va ţine începînd de anul acesta - şi pînă în 2018 - la Singapore, în perioada 20-26 octombrie. Pînă înainte de US Open, românca era a doua în clasamentului anului, în urma Mariei Şarapova. Apoi, după ce şi-a conservat titlul, Serena Williams a trecut pe locul întîi, fiind şi prima calificată la Turneul Campioanelor. La puţină vreme, şi-a asigurat şi rusoaica din punctul de vedere matematic prezenţa la Singapore.

Simona nu putea decît să urmeze. Rezultatele de anul acesta o trimiteau, practic, la ultimul turneu important al anului încă de după Wimbledon. Cu o constanţă la nivel ridicat, mereu în fazele finale ale concursurilor tari, era clar că urmează calificarea la WTA Finals. România n-a mai avut pe cineva la spectacolul de elită din 1998, de la Irina Spîrlea, cea care ajungea în semifinale, la fel ca în 1997. Pe atunci însă, modul de desfăşurare era altul, un tablou cu 16 poziţii, în sistem eliminatoriu. Din 2003, s-a revenit la formatul cu două grupe a cîte 4 jucătoare, primele două clasate urmînd să-şi dispute, încrucişat, semifinalele.

"Am visat mereu să ajung la Turneul Campioanelor", a spus Halep pentru site-ul WTA. "Sînt fericită că m-am calificat pentru că acolo vor fi primele opt cele mai bune jucătoare din lume. Mă voi pregăti pentru Singapore antrenîndu-mă dur în fiecare zi. Ne vedem acolo!", şi-a încheiat ea mesajul video, rostit peste o succesiune de imagini care trece în revistă momentele ei de vîrf în 2014. Pînă la WTA Finals, Simona va participa la alte două turnee din Asia, Wuhan şi Beijing.


Reperele Simonei Halep în 2014
Ianuarie
Australian Open - sferturi
Februarie
Doha - victorie
Martie
Indian Wells - semifinale
Mai
Madrid - finală
Iunie
Roland Garros - finală
Iulie
Wimbledon - semifinale
Bucureşti - victorie

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  17 Septembrie 2014, 14:22
Postat de rolololol pe 17 Septembrie 2014, 13:56

esti prost aici e pe puncte nu pe merit

Citeste mai bine inca o data poate intelegi ce a vrut sa spuna ! Se referea la faptul ca in acest turneu se afla numai elita si in urma jocurilor directe poti sa iti dai seama cam pe ce loc ar putea fi intre ele ! Te grabesti sa jignesti in loc sa te straduiesti sa incerci sa intelegi ce a vrut sa spuna !

rolololol
rolololol  •  17 Septembrie 2014, 13:56
Postat de unico_biancorossi pe 17 Septembrie 2014, 10:25

eee, acum vom putea vedea foarte clar care este valoarea acestei sportive, in raport de primele 8 tenismene de mare valoare, cu exceptia ei. acum vom vedea daca merita in 1-5 sau e doar de 6-10, in WTA.

esti prost aici e pe puncte nu pe merit

redbuldog
redbuldog  •  17 Septembrie 2014, 11:44

Bheii hai sa nu mai fim rautaciosi,Simona si-a castigat pe drept locul WTA,prin munca si sudoare!Tot atat de adevarat e ca, accensiunea sa consolidat dupa Roland Garros si Wimbledon,turnee in care a facut aproape 2000 pct.,iar cu putin noroc putea sa mai urce(vezi finala cu Sharapova si accidentarea cu Bouchard..),una peste alta e un progres remarcabil,care desigur trebuie consolidat prin evolutia la Singapore!Cred ca concluziile finale pentru 2014,putem sa le tragem doar dupa 26 octombrie,asa ca sa nu ne grabim...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează