SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Un meci, două mize » Halep joacă de la ora 10 pentru calificarea în sferturi şi pentru menţinerea pe locul 3

Simona Halep are asiguraţi 175.000 de dolari pentru calificarea în
Simona Halep are asiguraţi 175.000 de dolari pentru calificarea în "optimi"

Articol de - Publicat duminica, 25 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 24 ianuarie 2015 22:08

Românca o întîlneşte azi de la ora 10, liveTEXT pe GSP.ro pe belgianca Yanina Wickmayer, o jucătoare pe care n-a reuşit să o învingă în cele trei partide anterioare.

Vestiarele de la Melbourne Park sînt mai goale. Se intră a doua săptămîna a primului turneu de Mare Şlem al anului. Pe tabloul feminin au mai rămas 16 jucătoare.

Printre el, Simona Halep şi Irina Begu. Fiecare cu visele şi speranţele sale. Irina urma să joace cu Eugenie Bouchard azi-noapte. Simona o întîlneşte de la ora 10:00 pe Rod Laver Arena pe Yanina Wickamyer.

Fiecare meci de acum încolo e aproape cît o finală. Victoria pentru Halep ar însemna egalarea celei mai bune performanţe la Australian Open, dar şi păstrarea locului trei în lume. Asta într-un clasament la zi, pentru că ierarhia mondială se updatează abia la finalul turneului.

Pentru că Halep avea de apărat sferturile de finală de anul trecut, iar Petra Kvitova doar turul 1, în clasamentul live rocada între cehoaica şi româncă deja s-a produs, iar Halep e pe patru. Cum Petra Kvitova a pierdut ieri în turul al treilea, Simona are şansă să revină pe trei dacă învinge în partida de azi. O dată ajunsă acolo, ea poate spera şi la mai mult.

Dacă va cîşiga la Melbourne, iar Serena Williams nu ajunge în sferturi şi Şarapova pierde înainte de finală, atunci Simona poate deveni lider mondial. "E un turneu special pentru mine, aici am reuşit pentru prima oară să pătrund între primele opt jucătoare la o competiţie de Mare Şlem şi cred că am şansa mea să repet acest lucru. În 2015 mă simt mai bine pregătită fizic, mai puternică, mi-am îmbunătăţit serviciul, dreapta, sînt foarte încrezătoare", a spus Simona după victoria din turul al treilea.

Românca este neînvinsă în acest sezon, după ce a cucerit titlul la Shenzhen şi a adunat trei victorii pe hard-ul australian. Seria poate să continue.

"Presiunea e pe Halep"
Yanina Wickmayer e antrenată de Michel Bouhoulle, care a spus că eleva sa nu are nimic de pierdut. "Presiunea e pe umerii lui Halep. Yanina are ca obiectiv să se bucure de fiecare moment al partidei. Prioritatea noastră rămîne să evoluăm de la meci la meci, iar partida cu Sara Errani a fost cea mai bună a ei din Australia", a spus el.

Chiar dacă în întîlnirile directe belgianca are 3-0, e conştientă că lucrurile sînt diferite. "Halep e o jucătoare diferită faţă de acum cîţiva ani, atacă mai mult acum. E o jucătoare extraordinară, ştie să facă de toate pe teren, e completă. Încă nu a pierdut nici un meci în 2015. E foarte periculoasă, de aceea va fi un meci bun pentru a vedea unde mă aflu în acest moment, cît am progresat ", a spus ea.

3-0 este scorul întîlnirilor directe dintre Wickmayer şi Halep, dar toate partidele s-au disputat înainte de urcarea fulminată în clasament a Simonei

649077-comparatie-halep-wickmayer.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  25 Ianuarie 2015, 19:09

vrajeli, nu are ce adversare serioase sa intalneasca, cu exceptia celor care o frig sistematic : Masha + Serena.)) acolo va fi un fel de pitstop cu un posibil game over, desi poate are noroc, s-or fi plictisit si ele de titluri.)

adi_stelistul
adi_stelistul  •  25 Ianuarie 2015, 10:24

Bine, Simona. E important s-o plimbe pe teren pe belgiana, care n-are atata mobilitate.

1984adrian
1984adrian  •  25 Ianuarie 2015, 10:21

Meci foarte greu!!! Buna belgianca!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează