SPORTURI  »  TENIS  »  ITF ISTANBUL

Un titlu încurajator! » Irina Bara a câștigat trofeul de la Istanbul, turneu cu premii de 60.000 de dolari

Irina Bara a cucerit primul ei titlu după 6 ani Foto Instagram Irina Bara
Irina Bara a cucerit primul ei titlu după 6 ani Foto Instagram Irina Bara

Articol de - Publicat duminica, 30 aprilie 2023 15:08 / Actualizat duminica, 30 aprilie 2023 16:23

Irina Bara, 28 de ani, locul 235 WTA, s-a impus azi în finala concursului pe zgură de la Istanbul, 6-7 (2), 6-4, 6-1 cu Berfu Cengiz din Turcia, #299 WTA

Într-un sezon petrecut mai mult în circuitul ITF și cu rezultate palide, Irina Bara a intrat pe un drum mult mai sigur în ultimele săptămâni. Întâi a fost finala de la Koper (Slo), turneu cu premii de 60.000 de dolari, în care a abandonat în fața Alionei Bolsova (Spa), la 1-4 în decisiv. Azi însă a triumfat într-un concurs cu aceeași bursă, la Istanbul.

Irina Bara, finală de luptă la Istanbul

Românca aflată pe locul 235 mondial a cedat primul set la limită. A revenit de la 2-5, dar până la urmă a pierdut în tie-break, 2-7, în fața uneia dintre favoritele locale, turcoaica Berfu Cengiz. 

Jucătoare de anduranță, căreia îi place să evolueze pe zgură, unde își pune mai bine în valoare atuurile, Bara a înclinat balanța spre ea în actul secund.

Nu fără emoții – a avut 4-1 și a fost egalată -, dar apăsând eficient pe finalul de set. Iar în decisiv s-a distanțat fără să mai fie prinsă din urmă de adversară.

7.344 de dolarieste premiul în bani care îi revine româncei după titlul de la Istanbul

Primul titlu pentru Irina Bara din 2017

Este primul titlu ITF al româncei din 2017 încoace, atunci când se impunea la Valencia, tot pe zgură, într-un turneu de 25.000 de dolari. A mai disputat apoi cinci finale, inclusiv una în concurs de 100.000 de dolari, la Bonita Springs (SUA), făcând însă pasul spre circuitul WTA.

Alunecarea în clasament – a început anul pe locul 173 WTA – a forțat-o să-și adapteze programul de turnee. A jucat doar la Australian Open și la Bogota în calificări, la cel din urmă turneu reușind semifinale la dublu. În rest, de patru ori turul secund, la Grenoble (W60), Altenkirchen (W60), Ricany (W40) și Maribor (W40), și turul 1 la Andrezieux-Boutheon (W60).

18 locuriva urca Irina Bara în clasamentul WTA, până pe 217, în urma triumfului din Turcia

Acest titlu este pentru familia mea, pentru echipă și pentru prietenii care nu m-au părăsit niciodată. Vă mulțumesc! - Irina Bara

104este poziția cea mai înaltă atinsă de româncă în ierarhia mondială, în aprilie 2022

La Istanbul a pierdut doar două seturi în drumul spre trofeu, în turul 1 și în finală. Mai bine i-a mers anul acesta la dublu, unde a cucerit titlul la Koper împreună cu Andreea Mitu, cele două disputând și ultimul act la Maribor.

Citește și: 

„Alții sunt la mijloc și trebuie evitați” » Teoria unui antrenor în „cazul Halep”
SCANDAL
„Alții sunt la mijloc și trebuie evitați” » Teoria unui antrenor în „cazul Halep”
Cum ajungi instructor de tenis? 10 ponturi de la una dintre cele mai tinere antrenoare din România + sfaturi pentru părinți: „N-ar trebui să gândească așa”
INTERVIU
Cum ajungi instructor de tenis? 10 ponturi de la una dintre cele mai tinere antrenoare din România + sfaturi pentru părinți: „N-ar trebui să gândească așa”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Trandafir
Trandafir  •  01 Mai 2023, 08:57

Duel romanesc la Madrid. Ruse vs. Niculescu in sferturi la dublu. Deci o sa avem o romanca in semifinale.

Trandafir
Trandafir  •  01 Mai 2023, 08:30

Romania invinge Turcia in capitala Imperiului Otoman ! Un turneu mic, dar Bara a urcat 17 pozitii in clasamentul WTA. A plecat imediat la Praga unde figureaza pe tabloul principal. Succes !

10geo
10geo  •  30 Aprilie 2023, 17:48

Felicitari!! Hai cu top 100!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează