SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

UPDATE S-a decis soarta celui care şi-a agresat fiica pe terenul de tenis din Israel

Foto: Facebook Ioana Andrada Surdeanu
Foto: Facebook Ioana Andrada Surdeanu

Articol de , - Publicat marti, 02 decembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 02 decembrie 2014 14:15

Un român a ajuns la poliţie pentru că şi-a lovit fiica la un turneu ITF din Israel, relatează un site din Rusia. Fata recunoaşte că episodul a avut loc, dar spune că părintele său a avut un moment de rătăcire şi că merita corecţia.

UPDATE / Lucian Gabriel Surdeanu a avut astăzi dimineaţă înfăţişare la tribunal, unde s-a decis ca acesta să fie eliberat mîine şi să plătească o amendă de 300 de euro, anunţă sportnews.ro. La următoarea abatere, cel care şi-a agresat fiica nu va mai putea evita detenţia.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Lucian Surdeanu a fost reţinut săptămîna trecută de poliţia din Kiryat Shmona pentru că şi-a lovit fiica, după ce acesta a pierdut un meci în sferturile de finală ale turneului ITF din localitate. Daria Krujkova, cea care a învins-o pe Andrada Ioana Surdeanu, 16 ani, cu 6-2, 7-6 (0), a povestit pentru juniortennis.ru ce s-a întîmplat.

"Am jucat cu Ioana şi, după ce meciul s-a încheiat, ea a mai rămas pe teren cu tatăl şi antrenorul său. Eu personal nu am văzut că ar fi lovit-o, dar mi-au spus alţii. Se pare că a lovit-o de mai multe ori peste faţă. Ea ţipa şi apoi a căzut, doctorul a mers imediat la ea pentru că îi curgea sînge din nas. În aceeaşi zi trebuia să jucăm dublu, dar arbitrul ne-a spus că meciul s-a amînat pentru că a venit poliţia şi l-a luat pe tatăl Ioanei. Acolo au mers şi ea, dar şi unul dintre organizatori", a povestit Daria.

Pînă la urma perechea formată din Surdeanu şi Ghioroaie s-a retras. Vineri, Lucian Surdeanu a apărut în faţa unui tribunal, iar judecătorul i-a prelungit reţinerea.

Reacţia Ioanei
La cîteva ore de la apariţia ştirii în România, adolescenta a reacţionat pe Facebook. "Nu am avut faţa plină de sînge, nu a venit nici un medic la faţa locului! Recunosc că m-a lovit o dată. Şi ce? M-a lovit pentru că meritam. Vă spun eu: nici un părinte nu şi-ar dori să nu primească respect după atîtea sacrificii şi eforturi pentru copilul său. Asta am făcut eu, m-am comportat iresponsabil şi tatăl meu a avut un moment de rătăcire pe care orice părinte sînt sigură că l-a avut. M-am speriat, recunosc, dar ştiu că regretă ce a făcut şi mă iubeşte la fel de mult cît îl iubesc eu!", a scris ea.

Ioana îşi doreşte ca tatăl său să fie eliberat ca să "putem continua această călătorie a tenisului împreună cu suportul întregii familii!"

"Tatăl meu nu este o bestie! Şi dacă ar fi o bestie, v-aţi dori să aveţi toţi un «tată bestie» ca al meu! Dar şi aşa, tata nu este o bestie, este un om extraordinar, un antrenor exemplar şi un om sufletist!" (Ioana Andrada Surdeanu)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (75)
fane_gazon
fane_gazon  •  02 Decembrie 2014, 19:38

Eu nu am cont facebuc, dar daca as avea as incerca sa ii spun ca, din cauza acelui individ care o POSEDA in calitatea de parinte, tot ceea ce stie despre viata e posbil sa fie fals. I-as mai spune ca viata este ca tenisul, o intrecere cu ea insasi, iar acel individ nu stie nimic nici despre viata, nici despre sport. Daca il iarta si inca il considera un tata bun, poate ca va fi o jucatoare buna de tenis (va dati seama cat respect pentru tenis au parintii, daca mama ii spune TENISMENA!), dar nu si viata pe care o merita. Nemernicule, e chiar atat de greu sa te controlezi? Cum indraznesti sa lovesti o copila? Iti dai seama unde meriti sa ajungi si ce ar trebui sa patesti acolo?

beeswax106
beeswax106  •  02 Decembrie 2014, 19:30

Nu mai fiti asa rautaciosi, ce ati vrea, sa separati tatal de fica? Orice om greseste dar cheia este sa inveti din greseli. Toti au sarit sa critice cand nici nu stiu defapt despre ce a fost vorba, din cauza asta s-a enervat si fiica si a postat pe facebook. Lasati oamenii sa-si rezolve problemele singuri, este treaba lor.

vlad57
vlad57  •  02 Decembrie 2014, 19:11
Postat de xnread pe 02 Decembrie 2014, 18:47

Buna seara.La noi se autosesizeaza Protectia Copilului care initiaza in faza incipienta o serie de masuri de precautia care pot culmina cu plasarea temporara a victimei, intr-o familie "oaspete".O forma supla (nu in acest caz) ar insemna instalareau unui supervizor familial/gezinsvoogd la decizia judecatorului pentru copii/kinderrechter.Aceasta va monitoriza foarte minutios situatia familiei in genere si totodata, evaluand posibilitatile de ameliorare a impasului si evolutia in bine a victimei, raportand instantelor in drept.. ;-)..sper ca aceste detalii sa nu supere ;-)

Corect. Ma intreb insa daca nu ar trebui sanctionat tatal cu obligativitatea de a urma cursuri de " parinte" si de " control al furiei" ( anger management"). E vorba clar de un tip care nu se poate controla. Daca face asa urat la furie data viitoare poate sa o si omoare? Iar declaratia fetei pe Facebook arata clar ca fata este terorizata. Ca o ajuta si face totul pentru copil nu-i da dreptul sa o si bata mai ales, in public, pe un teren de tenis, in fata atator oameni. Indiferent cat de obraznica ar fi fost. Cum va putea sa mai iasa in public langa fiica lui acum? Sau o sa o " retraga"? Ma intreb cum poate cineva sa NU se respecte pe sine in halul asta? Ca

Vezi toate comentariile (75)
Comentează