SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Va urma » Meciul dintre Simona Halep și Samantha Stosur s-a întrerupt din cauza ploii și va fi reluat azi

Articol de - Publicat luni, 30 mai 2016 00:00

Simona și Samantha au avut ieri o zi lungă la Paris. Meciul dintre cele două fusese programat ultimul pe arena Philippe Chatrier.

Meciurile băieților plus ploaia au trimis confruntarea dintre cele două pe Terenul 1, cel care are o formă ovală. Partida dintre Gasquet și Nishikori a avut nevoie de patru seturi pentru a ajunge la o decizie, iar organizatorii se temeau de întuneric.

La ora 19:40, ora locală, Simona intra în arenă. Samantha s-a lăsat așteptată câteva minute, timp în care românca a făcut câteva mișcări de încălzire. Până la urmă meciul a pornit pe o vreme apăsătoare, cu nori și puțini spectatori în tribune.

Era în avantaj

Simona o cunoaște foarte bine pe Sam, finalistă în 2010 la Paris. Se mai întâlniseră de șapte ori în trecut, cu Halep impunându-se în ultimele patru confruntări. Cea mai recentă, pe zgura de la Madrid.

Halep a intrat în meci cu multă siguranță, Stosur e genul de adversară în fața căreia poate intra sigură pe sine. Îi știe jocul, iar unii ar spune că e în capul australiencei.

Primele schimburi au fost de acomodare, iar apoi nivelul a fost foarte înalt de ambele părți. Un meci fizic, cu schimburi lungi care să taie răsuflarea. Pe măsură ce meciul aduna minute, Halep prindea și mai mult avânt și mai multă încredere. A ținut cu dinții de game-urile pe propriul serviciu și a demoralizat-o încet, dar sigur pe Stosur cu reușite formidabile.

A reușit să treacă la un alt nivel în game-ul al șaptelea când a făcut break pe care l-a dublat cu unul pe propriul serviciu și s-a dus la 5-3. Atunci a revenit ploaia la Paris. Meciul a fost întrerupt și după câteva minute a venit și decizia de reportare pentru luni. 

Nu doar Simona și Samantha au fost prinse de ploaie, ci și celălalt meci din optimi a fost întrerupt, cel dintre Agnieszka Radwanska și Țvetana Pironkova. Poloneza conducea cu 6-2, 2-0. Învingătoarele din cele două partide se vor duela în sferturi de finală. Până atunci, ele au treabă și azi.

În "sferturi"

Florin Mergea și Rohan Bopanna s-au calificat ieri în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, după ce au trecut de perechea Becker/Daniell cu 6-2, 6-7 (4), 6-1.

Perechea româno-indiană este pentru a treia oară în această fază la un turneu de Mare Șlem, după Wimbledon și US Open 2015. Pentru un loc în semifinale ei se vor lupta cu învingătorii din meciul Dodig/Melo-Guccionne/Sa.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează