SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Vânt de schimbare » Kerber și Pliskova se duelează azi pentru trofeul de la US Open

Articol de - Publicat sambata, 10 septembrie 2016 00:00

Turneul de la New York este din nou plin de surprize. După ce în 2015, Pennetta și Vinci au jucat finala, în 2016 Angelique Kerber și Karolina Pliskova se luptă pentru el.

Dacă în cazul germancei nu mai e vorba de așa ceva, ea începând turneul pe poziția a doua și având în spate în acest sezon un trofeu de Mare Șlem și o altă finală jucată, cehoaica e cea care a adus uimire.

"Nu am crezut"

Karolina Pliskova, jucătoare care nu mai fusese prezentă niciodată în săptămâna a doua a unui turneu de Mare Șlem, a învins-o pe Serena Williams cu 6-2, 7-6 (5). "Cel mai important pas pe care l-am făcut în acest turneu a fost să trec de optimi de finală. Știam că urmează să întâlnesc jucătoare mai bune decât mine, dar știam că pot să fiu periculoasă", a spus Pliskova. Ea le-a învins la New York până în semifinale pe Kenin, Gonzalez, Pavliucenkova, Venus Williams și Konjuh. "Nu m-am gândit că o pot învinge pe Serena înainte de acest turneu, mai ales că nu o mai întâlnisem într-o competiție de Mare Șlem, pe o arenă atât de mare. Dar după ce am învins-o pe Venus, mi-am dat seama că joc un tenis bun și că pot să bat pe oricine. Deși am avut unele îndoieli, după am văzut meciul dintre Serena și Simona, au jucat un tenis foarte bun. Mi-am zis că o să fie greu, oricine ar fi câștigat. De aceea nu am vrut să intru în schimburi lungi, așa cum au jucat ele. Dar nu am crezut că o pot învinge pe Serena nici măcar la începutul meciului, dar apoi, pe parcursul lui, am început să cred", a spus cehoaica în vârstă de 24 de ani.

Ziua perfectă

Victoria Karolinei a avut și un impact asupra celeilalte semifinale, pentru că înfrângerea Serenei înseamnă că Kerber va fi de luni numărul unu mondial. "A fost o zi perfectă. Mai întâi a luat primul loc, lucru care putea să-i afecteze concentrarea pe teren, dar s-a descurcat de minune și apoi a venit calificarea în finală", a spus Torben Beltz, antrenorul lui Kerber pentru New York Times. Angie a învins-o în semifinale pe Caroline Wozniacki cu 6-4, 6-3. Pe parcursul celor două săptămâni ea le-a învins pe Hercog, Lucici-Baroni, Bellis, Kvitova și Vinci.

Germanca și cehoaica se cunosc bine, ele confruntându-se până acum de șapte ori, cu Kerber obținând patru victorii. Cel mai recent ele s-au întâlnit tot într-o finală, la Cincinnati, unde s-a impus Karolina, refuzându-i lui Angie onoarea de a urca pe primul loc încă de dinainte de US Open. Unele lucruri s-au întors acum. Va fi, cu siguranță, un meci diferit pentru că miza e mult mai mare.

22 de jucătoareau ajuns pe primul loc în ierarhia mondială începând cu 1975

Cine a câștigat turneele de Mare Șlem în 2016

  • Australian Open - Angelique Kerber
  • Roland Garros - Garbine Muguruza
  • Wimbledon - Serena Williams
  • US Open - ?

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
timm
timm  •  11 Septembrie 2016, 09:27

Simona Halep se va bate pentru locul 1.

merace
merace  •  11 Septembrie 2016, 01:32

KERBER e no.1 mondial fara discutie. Dar lupta s-a strans, si domnia ei ca no.1 va dura doar pana se ridica alta jucatoare mai sus ca ea...

merace
merace  •  11 Septembrie 2016, 01:26
Postat de tihi pe 10 Septembrie 2016, 16:08

Doua jucatoare exceptionale...merita sa joace finala ...Kerber nu este o supriza,dar Pliskova a fost o supriza placuta.Daca castiga,va trece in fata lui Halep.Se contureaza schimbul in tenisul mondial: locul lui Serena va fi preluat de Kerber,Muguruza,Radwanska sau Pliskova.Ele sint cele patru jucatoare cu un real potential si echilibru tehnic-fizic si psihic.

Are si Halep o sansa la locul 1 mondial. Ea deja a pierdut puncte vechi, si va urca fata de celelalte daca nu isi vor apara punctele...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează