SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

VIDEO Victoria Azarenka, una dintre cele două mame rămase în cursă la Melbourne: „Am văzut părinți care își presează copiii, eu vreau ca Leo să-mi pună întrebări, să fie curios”

Victoria Azarenka și fiul ei, Leo Foto Instagram
Victoria Azarenka și fiul ei, Leo Foto Instagram

Articol de - Publicat joi, 18 ianuarie 2024 20:38 / Actualizat joi, 18 ianuarie 2024 22:31

Dublă campioană la Australian Open, în 2012 și 2013, Victoria Azarenka, 34 de ani, s-a calificat în turul al 3-lea după 6-4, 3-6, 6-2 cu Clara Tauson (Dan). Bielorusa a vorbit despre pasiunea fiului ei pentru sport: hochei, golf, jiu jitsu, dar și tenis

Nu mai puțin de opt jucătoare care sunt mame s-au aflat la startul ediției actuale a Australian Open. Doar două au rămas însă în cursă, Victoria Azarenka și Elina Svitolina, ambele învingătoare azi și calificate în turul al treilea.

Pentru bielorusa în vârstă de 34 de ani, Melbourne reprezintă un loc special: aici a cucerit primul ei titlu de Mare Șlem, în 2012, repetând isprava și în sezonul următor. Vika are o viață diferită de când s-a născut fiul ei, Leo, cel care a împlinit 7 ani pe 19 decembrie 2023.

Puștiul este pasionat de sport, iar Azarenka încearcă să-l îndrume cât mai bine posibil.

Victoria Azarenka: „I-am spus lui Leo că îi pot da niște ponturi. Ei bine, nu le-a cerut”

„Îi place sportul, este un copil foarte activ. Joacă hochei pe gheață, este favoritul lui. Joacă și fotbal, și un pic de golf. Am încercat să-l atrag la tenis, dar reacția lui a fost ceva de genul: «Când mergem acasă?»”, a povestit fostul lider mondial într-una dintre conferințele de presă de la Antipozi.

”Atunci am spus și eu «OK, nu vreau să te forțez. Dacă nu-ți place tenisul, e-n regulă». Acum, recent, a vrut să joace din nou la școală, de două sau trei ori pe săptămână. Nu știu exact ce face, dar se pare că își perfecționează slice-ul.

I-am spus că îi pot da niște ponturi. Ei bine, nu le-a cerut”, a spus Vika râzând.

„Pentru mine este important ca el să poată să facă sport, cred că îl ajută să se dezvolte, îl învață ce înseamnă disciplina”, a explicat dubla campioană de Grand Slam.

+4 FOTO

Aș vrea să aibă oportunități, să încerce lucruri diferite în viață. Singura mea regulă este că efortul nu este negociabil: dacă te apuci de ceva, dai sută la sută. Este la fel de competitiv ca mine, vrea să vadă rezultatele”, a adăugat ea.

Iar Leo pare dispus la sacrificii pentru ceea ce îi place. „Se trezește la 6 dimineața, merge la antrenament la patinoar, de la 6:45. Urăsc chestia asta pentru că îngheț acolo, dar mă bucur să văd cât este de dedicat.

Sper că are exemplul meu despre ce înseamnă să fii sportiv profesionist. Nu știu dacă va deveni, dar vreau să înțeleagă cum este”, a spus Azarenka.

Leo la un antrenament de jiu jitsu

Victoria Azarenka: „Vorbesc mult cu el, vreau să înțeleagă”

Mamă și fiu petrec cât de mult timp împreună, în măsura în care antrenamentele și meciurile ei i-o permit.

Victoria Azarenka, una dintre cele două mame rămase în cursă la Melbourne: „Am văzut părinți care își presează copiii, eu vreau ca Leo să-mi pună întrebări, să fie curios”
Victoria Azarenka în acțiune la Melbourne Foto Imago

„Lui Leo îi place la nebunie să mă urmărească la meciuri, să stea în lojă. Se autonumește antrenorul meu de fitness. Îmi place ideea de a avea o responsabilitate, vine cu niște propuneri de exerciții, le facem împreună”, a relatat favorita 18 de la Australian Open 2024.

Nu sunt o mamă care să-l forțeze, îi dau posibilitatea să alegă. Dar când și-a exprimat opțiunea, atunci voi urmări să se țină de ea 
– Victoria Azarenka

„Vreau să-l implic în proces, să învețe și să fie educat. Prețuiesc asemenea momente, este un timp de calitate pe care îl petrecem împreună. Dar este încăpățânat... Doamne, cât de încăpățânat este!”, râde Vika.

Am văzut părinți care își presează copiii, au o atitudine negativă. Eu vreau să fac opusul pentru fiul meu. Să se simtă susținut. Vorbesc mult cu el, vreau să-mi pună întrebări, să fie curios și să înțeleagă atunci când ceva nu a mers, de ce s-a întâmplat așa”, a încheiat ea.

Cum au evoluat la Australian Open jucătoarele care sunt mame

  • Jucătoare încă în cursă
  • Victoria Azarenka (Blr, 18) » turul 1 Camila Giorgi (Ita) 6-1, 4-6, 6-3, turul 2 Clara Tauson (Dan) 6-4, 3-6, 6-2, calificată în turul 3
  • Elina Svitolina (Ucr, 19) » turul 1 Taylah Preston (Aus) 6-2, 6-2, turul 2 Viktoria Tomova (Bul) 6-1, 6-3, calificată în turul 3
  • Eliminate de pe tablou
  • Caroline Wozniacki (Dan) » turul 1 Magda Linette (Pol, 20) 6-2, 2-0, ab., turul 2 Maria Timofeeva (Rus, q) 6-1, 4-6, 1-6
  • Tatjana Maria (Ger) » turul 1 Camila Osorio (Col) 7-5, 6-7 (4), 6-4, turul 2 Jasmine Paolini (Ita) 2-6, 3-6
  • Angelique Kerber (Ger) » turul 1 Danielle Collins (SUA) 2-6, 6-3, 1-6
  • Yannina Wickmayer (Bel) » turul 1 Varvara Gracheva (Fra) 3-6, 4-6
  • Naomi Osaka (Jap) » turul 1 Caroline Garcia (Fra, 16) 4-6, 6-7 (2)
  • Taylor Townsend (SUA) » turul 1 Paula Badosa (Spa) 1-6, 3-6

Rezumatul meciului Victoria Azarenka - Clara Tauson

Citește și: 

Eliminată de la Australian Open, Emma Răducanu a făcut dezvăluiri de impact la conferință: „Brusc, mi s-a făcut rău. Am și vomitat”
AUSTRALIAN OPEN
Eliminată de la Australian Open, Emma Răducanu a făcut dezvăluiri de impact la conferință: „Brusc, mi s-a făcut rău. Am și vomitat”
Înfruntare EPICĂ la Australian Open » Elena Rybakina a ratat 6 mingi de meci, în cel mai lung tiebreak din istoria Grand Slamurilor!
Australian Open
Înfruntare EPICĂ la Australian Open » Elena Rybakina a ratat 6 mingi de meci, în cel mai lung tiebreak din istoria Grand Slamurilor!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează