SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS / ROMÂNIA-FINLANDA 1-1

Victoria care dă speranţe » Victor Crivoi a pierdut ieri primul meci, Marius Copil a învins şi a egalat scorul

Descătuşarea lui Marius Copil la finalul meciului.
Descătuşarea lui Marius Copil la finalul meciului.

Articol de , - Publicat sambata, 15 septembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 14 septembrie 2012 21:31

Azi are loc meciul de dublu, unde pentru România intră în teren Horia Tecău şi Florin Mergea.

România şi Finlanda sînt la egalitate după prima zi a întîlnirii. Victor Crivoi a cedat în faţa lui Jarkko Nieminen, iar Marius a adus punctul care încă menţine speranţa victoriei. Marius Copil a intrat pe terenul albastru din sala "Horia Demian" cu presiunea unui succes. A început ezitant, un pic lent, aşa cum singur şi-a caracterizat evoluţia. A pierdut primul set, dar apoi şi-a reglat returul, serviciul şi dreapta şi lucrurile s-au desfăşurat înspre victorie. Într-o căldură sufocantă, în care abia respirai, Copil şi Heliovara au jucat tenis.

Marius a crescut de la minge la minge şi a cîştigat setul al doilea cu 6-4. Susţinut continuu de public, el şi-a luat energia de la spectatori şi a înaintat în partidă, impunîndu-se în al treilea act cu 6-2 şi fructificînd apoi prima minge de meci ivită, pe serviciul său. A fost 3-6, 6-4, 6-2, 6-4. Pentru Marius este primul succes obţinut în Cupa Davis într-un meci de trei din cinci seturi. "Această victorie înseamnă foarte mult pentru cariera mea şi mă încurajează pentru a obţine încă una duminică", a spus Copil.

Victor Crivoi a fost cel care a deschis ziua contra lui Jarkko Nieminen. Un început care părea promiţător pentru echipa României, adunată în tribună în spatele lui. Victor a condus cu 4-1, a susţinut schimburile lungi, a dat mingile înapoi. Asta pînă Jarkko s-a obişnuit cu jocul românului. "El a început foarte bine meciul, a fost agresiv, a servit bine şi a controlat, în timp ce eu am fost un pic pasiv", a spus finlandezul, rezumînd prima parte a întîlnirii.

A revenit şi s-a impus cu 7-5 în primul set. Victor a părut obosit, fără soluţii în faţa jocului din ce în ce mai bun al numărului 39 mondial. Românul clasat pe locul 345 ATP a pierdut a doua parte cu 1-6. Nieminen a făcut break-ul repede şi în al treilea set, deşi Victor a susţinut ritmul impus de finlandez. S-a încheiat 7-5, 6-1, 6-2, Jarkko convertind de la prima minge de meci, apărută chiar pe serviciul lui Crivoi. "M-am simţit un pic obosit pentru că nu am mai jucat de doi ani pe hard, m-a deranjat un pic căldura din sală. Ştiam că Jarkko e un jucător foarte bun, dar sper să fiu altfel în meciul de duminică", a spus Victor la final. Azi, Tecău şi Mergea încearcă să ducă România în avantaj după meciul de dublu.

România-Finlanda 1-1
Victor Crivoi-Jarkko Nieminen 5-7, 1-6, 2-6
Marius Copil-Harri Heliovara 3-6, 6-4, 6-2, 6-4

Azi, ora 15:00 (în direct TVR1): Florin Mergea, Horia Tecău-Jarkko Nieminen, Timo Nieminen

Mîine, ora 13:00 (în direct TVR1):
Marius Copil-Jarkko Nieminen
Victor Crivoi-Harri Heliovara

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează