SPORTURI  »  TENIS  »  JUNIOARE

Victorie în Egipt » Jaqueline Cristian a cîştigat primul său turneu din circuitul junioarelor

Jacqueline cu trofeele
Jacqueline cu trofeele

Articol de - Publicat joi, 25 octombrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 24 octombrie 2012 19:04

La doar 14 ani, Jaqueline Cristian a cîştigat săptămîna trecută, la Cairo, primul său turneu din circuitul junioarelor


După victoria din luna ianuarie de la Les Petits As (Tarbes, Franţa), cel mai prestigios turneu european de juniori, şi apoi de la Dr. Oetker Junior Trophy de la Bucureşti, Jaqueline Cristian, marea speranţă a tenisului românesc, a cîştigat săptămîna trecută turneul de la Cairo.

Cotată drept a treia favorită, Jaqueline a trecut în finală de rusoaica Ludmila Samsonova cu 6-2, 2-6, 6-1. Românca a triumfat în Egipt şi în proba de dublu, împreună cu Claudia Cianci din Portugalia. Jaqueline a primit 30 de puncte în clasamentul juniorilor, acolo unde ocupă poziîia 384.

Junioara din România a jucat anul acesta 24 de meciuri şi a cîştigat 16. Ea a mai acces într-o finală de juniori, la Split (Croaţia), dar a pierdut în faţa Tamarei Zidansek (Slovenia).

Les Petits As, turneul cîştigat de Cristian, a mai fost cîştigat, de-a lungul timpului, şi de alte jucătoare care au ajuns apoi în topul WTA. Între acestea, Martina Hingis, Ana Kurnikova, Kim Clijsters sau Dinara Safina.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (2)
carmenuca
carmenuca  •  30 Octombrie 2012, 17:03

Munca multa da roade. Ma bucur pentru si de ea si de restul fetelor din circuit!:)

neko00
neko00  •  25 Octombrie 2012, 15:20

Un talent incredibil. Alaturi de Andreea Rosca. Tenisul feminin romanesc e asigurat, pacat ca la baieti nu vine nimeni, iar daca vin, se sting precum Luncanu. Deocamdata la fete, majoritatea au reusit sa intre in top 100, vorbesc de cele care au fost campioane la junioare.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează