SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

Victorie în saună » Halep a gestionat cu calm finalul de meci cu Daria Kasatkina și s-a impus în două seturi

Simona Halep a petrecut o oră şi 24 de minute pe teren joi seară // FOTO Reuters
Simona Halep a petrecut o oră şi 24 de minute pe teren joi seară // FOTO Reuters

Articol de - Publicat sambata, 26 martie 2016 00:00

Simona Halep a gestionat  cu calm un final de meci care se putea complica pentru 6-3, 7-5 cu Daria Kasatkina.

Seară, vânt, umiditate. Pielea de pe umeri luceşte, acoperită cu o peliculă uniformă de transpiraţie. Şi a Simonei, şi a Dariei.

Fostul număr 2 mondial şi adolescenta aflată într-un urcuş vertiginos se întâlneau pentru prima dată în circuitul WTA, în turul secund al turneului Premier Mandatory de la Miami.

Acolo unde românca ajungea anul trecut până în semifinale, în timp ce rusoaica era în căutare de puncte în challenger-ul de la Palm Harbor.

2 x sus

S-au întâlnit două tendinţe, ambele ascendente. Kasatkina, 18 ani şi 10 luni, campioană la Roland Garros la junioare în 2015, şi-a început încă de sezonul precedent traseul la senioare. Cu un tur 3 la US Open şi o semifinală la Moscova.

Îl continuă şi în 2016, ba eliminând-o pe Venus Williams la Auckland, ba ajungând în turul 3 şi la Australian Open, ba atingând semifinalele la St. Petersburg şi, chiar săptămâna trecută, sferturile la Indian Wells.

Halep, 24 de ani şi jumătate, şi-a reînceput căţărarea, după ce a avut un start complicat de sezon, marcat de probleme medicale şi o lipsă acută de încredere. Tot la Indian Wells a pornit să adune meciuri câştigate, să-şi pună iar pe picioare jocul, să-şi călească moralul.

Aşa s-au prezentat, joi seară, pe Arena Centrală de la Miami, cele două. Românca a învelit primul set în covorul moale al reuşitelor, punând lovituri câştigătoare în terenul eliberat cu frenezie.

"Presezi prea mult"

Părea că se va încheia simplu, tabela arătând 5-2 în favoarea Simonei în setul secund. Atunci a venit, pentru a doua oară, Darren Cahill să stea de vorbă cu sportiva sa.

"Presezi un pic prea mult în game-urile în care conduci 30-0, 40-15. Vrei să treci repede linia de sosire, dar asta poate fi în cinci minute sau peste o oră. Joacă-ţi jocul tău. Sau gândeşte-te că mai e o linie de sosire şi mâine, sau peste o lună. Meci cu meci", i-a spus australianul, apoi a întrebat-o: "Deci, ce ai de gând să faci? Cum vei juca?".

Răspunsul lui Halep a sunat bine în aerul saturat de umezeală de la Miami. În practică însă, au fost prea multe greşeli, care i-au permis adversarei să revină în meci, să egaleze la 5. "Mi-am complicat singură situaţia", recunoştea Simona la final.

A găsit însă soluţia potrivită de a nu prelungi disputa. "M-am relaxat, mi-am zis că trebuie să lovesc mingile, am făcut-o şi asta a fost, privesc deja spre turul următor".

Un 6-3, 7-5 care o duce spre o ciocnire cu Julia Goerges, pe care nu a mai întâlnit-o de la Madrid 2014.

24de lovituri câştigătoare a reuşit Simona Halep faţă de cele 10 ale Dariei Kasatkina

"Condiţiile sunt diferite de cele de la Indian Wells. E foarte umed, nu e uşor să respiri, dar mă obişnuiesc, sunt de o săptămână aici. Nu trebuie să caut scuze, ci să joc şi să găsesc căi de a lupta şi de a cîştiga meciuri"
Simona Halep

Halep-Goerges    1-1

2009 Paris Goerges 6-4, 2-6, 6-3
2014 Madrid Halep 6-2, 6-0

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează