SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Victorie pe bucăţi » Horia Tecău şi Robert Lindstedt s-au calificat ieri în sferturile de finală de la Wimbledon

Horia Tecău şi Robert Lindstedt vor primi 32.500 de lire pentru calificarea în
Horia Tecău şi Robert Lindstedt vor primi 32.500 de lire pentru calificarea în "sferturi" // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 05 iulie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 04 iulie 2012 21:45

Partida cu belgienii Darcis/Rochus a început marţi seară, a avut trei pauze din cauza ploii şi a fost cîştigată cu 6-4, 7-5, 7-6 (4).

Londra e oraşul preferat al lui Tecău şi al lui Lindstedt. Londra cu ploaia ei enervantă, dar cu iarba atît de iubită. Două finale la All England Club nu pot fi date uitării. Horia şi Robert s-au calificat ieri pentru a treia oară consecutiv în sferturile de finală la Wimbledon. Au făcut-o după un meci de două zile în faţa lui Steve Darcis şi a lui Olivier Rochus, pe care i-au învins în trei seturi 6-4, 7-5, 7-6 (4).

Partida a început marţi, sub nori negri, după o ploaie nervoasă. Robert şi Horia au aşteptat cîteva minute pînă să pornească jocul pentru că se aluneca îngrozitor pe iarbă. Un set rapid, plin de siguranţă şi de realizări pentru perechea româno-suedeză. 28 de minute. Atît le-a dat răgăz cerul, iar apoi a început din nou să plouă. Meciul nu s-a mai reluat marţi, iar suedezul şi românul au adormit cu un set avantaj. S-au trezit devreme pentru că partida s-a reluat ieri, pe Terenul 2, de la ora 11:30, ora locală.

Ploaia e însă foarte insistentă la Londra. După şase game-uri i-a trimis din nou la vestiare pe cei patru. La revenirea pe iarbă, Horia şi Robert au reuşit să cîştige pe serviciul adversarilor în game-ul al unsprezecelea, iar Tecău a încheiat actul la 7-5, după 58 de minute de joc.

Totul era conform planului, 2-0 la seturi. Planul nu prevedea însă o nouă repriză de ploaie, care avea să vină şi în setul al treilea. Era 4-3 şi 15-15 pe serviciul lui Tecău cînd vestiarul a fost din nou opţiunea principală de petrecere a timpului. O pauză scurtă, pentru că la întoarcerea pe teren n-a mai fost nevoie de încălzire.

Setul al treilea s-a încheiat la tie-break şi cu o ciocnire bărbătească între Horia şi Robert, urmată de pumni strînşi. Sînt din nou în "sferturi", unde vor juca împotriva perechii Daniele Bracciali/Julian Knowle. Un dublu care i-a eliminat pe favoriţii principali, Max Mîrnîi şi Daniel Nestor. Nervii le-au fost testaţi, tenisul le-a funcţionat. Azi, urmează o nouă înfruntare.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
vali22333
vali22333  •  05 Iulie 2012, 15:34

intre timp baietii au ajuns in semifinale....dar stirea va aparea dupa ce se vor publica toate stirile despre oile lui gigi si despre mocirla fotbalului romanesc!

dexter71
dexter71  •  05 Iulie 2012, 11:26

Felicitari pentru ce ati realizat pana acum! De aici se strange latul. Si daca Doamne fereste nu avem parte de o surpriza neplacuta cu echipa surpriza a acestui turneu - Bracciali/Knowle, atunci am ajunge inspre o semif cu Melzer/Petschner si eventual finala cu Bryanii. Adica echipele pe care ai nostri nu le-au batut niciodata. Greu, foarte greu... Dar sa fim optimisti, BAFTA!!!

xstream
xstream  •  05 Iulie 2012, 03:47

bravo baieti, cat mai sus!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează