SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO Adio, US Open! Maria Sharapova a fost eliminată în optimi: n-au mai ajutat-o nici tragerile de timp

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 04 septembrie 2017 09:40

Rusoaica Maria Șarapova (146 WTA) s-a oprit în optimi la US Open, primul turneu de Mare Șlem pe care l-a jucat de la revenirea după suspendarea primită pentru dopaj.

Rusoaica de 30 de ani a pierdut un meci epic în fața letonei Anastasija Sevastova (17 WTA), scor 7-5, 4-6, 2-6, după o bătălie care a durat două ore și 18 minute.

Șarapova, beneficiară a unui wild-card, era văzută de specialiști drept una dintre favoritele la titlu la Flushing Meadows, mai ales după evoluțiile solide arătate în primele trei tururi, unde le-a învins pe Simona Halep, Timea Babos și Sofia Kenin.

Masha a început bine meciul cu Sevastova, dominând-o pe aceasta în primul set, pe care și l-a adjudecat la cinci. Rusoaica a tras de timp între puncte, ca de obicei, a țipat cât a putut pe lovituri și a părut că are jocul necesar ca să treacă în sferturi.

Nimic nu avea să anticipeze însă furtuna ce avea să se abată asupra Șarapovei în seturile doi și trei. Sevastova a jucat impresionant, a rezistat atacurilor Șarapovei, returnând lung și plasat și obligând-o pe rusoaică să greșească multe mingi. Letona și-a păstrat cumpătul în momentele decisive din set, când s-a văzut nevoită salveze mingi de break, închizând ulterior setul la patru.

Șarapova s-a prăbușit în decisiv, unde lipsa jocurilor din acest an și-a făcut efectul. Letona de 27 de ani a jucat impecabil, impunându-se cu 6-2 și făcând-o pe rusoaică să părăsească terenul cu o mină dezolată. 

1 titluare Masha la New York, cucerit în 2006, pe vremea când avea doar 19 ani

În sferturi, Sevastova se va duela cu americanca Sloane Stephens.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (27)
556856157835046
Alikianos Shenghen  •  04 Septembrie 2017, 18:33
Postat de balauru48 pe 04 Septembrie 2017, 17:29

Sharapova nu tipa mai tare decat halep *** ***...

balauru ...... cred ca aveati dopuri de pluta in urechi. Urla siberianoaica de se aude de la Boston.

556856157835046
Alikianos Shenghen  •  04 Septembrie 2017, 18:29

Nici lungimea de 1,88 metri, nici macar lungimea labelor 11 in sistem american, 49 in sistem european, nu au mai ajutat-o pe "siberianoaica" . (Ha, ha, ha !) Comportamentul in teren, lipsa de respect pentru adversare, incep sa le întărâte pe acestea si sa iși dorească să nu o mai vadă de cealaltă parte a fileului. Faptul că a folosit substanțe interzise i/au adus disprețul celorlalte jucătoare din circuitul WTA. Pe drept cuvant Wozniaki, numarul 5 mondial înainte de US Open, exclama contrariată: "eu, numărul 5 mondial joc pe terenul 17 și asta revenită dupa o suspendare pentru doping joaca mereu pe terenul central". Poate pentru faptul ca traieste in USA de la 7 ani si acolo s-a format ca jucatoare topeste inimile amerecanilor si o trateaza cu deferenta.

tihi
tihi  •  04 Septembrie 2017, 18:21

Este normal ....Marija a facut cu brio tot ce se putea dupa 2 ani de inactivitate si accidentari !! A ajuns in optimi la un turneu de grand slam,cea ce este o realizare buna.Alte jucatoare,(Halep de exmplu) au iesit chiar din primul tur .Cele doua succese nu sint comparabile ! Marija a ajuns pe locul 100 deja,si revine incetul cu incetul pe locul sau meritat! Invidia unora nu va orpi pe ea sa revine in elita tenisului ! In cateva ore,clasamentul WTA se va schimba radical! Vor ajunge in fata dupa Muguruza si Svitolina,si Pliskova,si Venus,cele trei care poate sa detroneze pe locul doi!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează