SPORTURI  »  TENIS  »  ROTTERDAM

VIDEO Roger Federer, înapoi pe tronul mondial! Elvețianul a redevenit numărul 1 prin calificarea în semifinalele de la Rotterdam

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 februarie 2018 21:50

Elvețianul Roger Federer a redevenit numărul 1 mondial ATP, după ce a trecut de olandezul Robin Haase în sferturile de finală de la Rotterdam, scor 4-6, 6-1, 6-1. Este pentru prima dată din 2012 încoace când Federer ocupă fotoliul de lider mondial, adică după 5 ani și 106 zile (2050 de zile).

Câștigător la Australian Open, elvețianul în vârstă de 36 de ani și 195 de zile a devenit cel mai bătrân lider mondial din istorie, în fața lui Andre Agassi, care deținea șefia clasamentului ATP la 33 de ani, în septembrie 2003, pe vremea când era antrenat de Darren Cahill.

Roger Federer are 302 săptămâni pe primul loc ATP, din care 237 consecutive, ambele recorduri absolute în Era Open. E pentru a patra oară când Roger Federer ocupă prima poziție în cariera începută în urmă cu aproximativ 20 de ani. 

Elvețianul a trecut ușor de Robin Haase, care a opus rezistență doar în primul set, după care a acuzat probleme de sănătate. Un lucru interesant s-a petrecut pe serviciul lui Federer. Roger a executat primul serviciu, arbitrul nu a strigat aut, dar elvețianul a spus că mingea a ieșit afară și l-a executat pe al doilea.

"E un vis devenit realitate. Nu pot să cred", a spus Roger la finalul meciului. 

20de trofee de Grand Slam are Federer în carieră, record absolut în circuitul masculin

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
taunul.
taunul.  •  17 Februarie 2018, 11:39

Cat ma bucur pentru el! Il admir enorm! Un zeu al tenisului. Un fenomen unic. Si cata modestie, eleganta, un comportament desavarsit!

alaska.
alaska.  •  16 Februarie 2018, 23:04
Postat de dinamo_fan pe 16 Februarie 2018, 22:21

respect Federer ! asta e stire de front page, nu de pagina 3 bolovanilor ! nici nu mai stiti ce e ala un moment istoric in sport. pentru voi istoric e cand trage becali un partz.

Uscheala in ghiveci, nea clatita! Cand o sa fii tu actionar la gsp, atunci sa stabilesti ce trebuie si ce nu trebuie pe prima pagina HAHAHAHAHAHAAA Pana atunci mananca in continuare clatite cu gem HAHAHAHAHAHAHAAA

dinamo_fan
dinamo_fan  •  16 Februarie 2018, 22:21

respect Federer ! asta e stire de front page, nu de pagina 3 bolovanilor ! nici nu mai stiti ce e ala un moment istoric in sport. pentru voi istoric e cand trage becali un partz.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează