SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

Virginia Ruzici explică de ce Simona Halep a ales să nu participe la Cupa Fed: "O decizie dificil de luat"

Virginia Ruzici şi Simona Halep, după victoria în turneul de la Sofia // Foto: Raed Krishan
Virginia Ruzici şi Simona Halep, după victoria în turneul de la Sofia // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 09 aprilie 2015 00:00

Numărul 3 mondial are drept principal obiectiv, anul acesta, Roland Garros-ul. "De aceea, trebuie să ajungă acolo cu cea mai bună pregătire şi la cel mai ridicat nivel de încredere", spune învingătoarea de la Paris, din 1978.

Începînd de luni, Simona Halep şi-a început, practic, pregătirea pentru Paris. Perioada de zgură este importantă în calendarul numărului 3 mondial, iar obiectivul principal pentru acest sezon e fixat: Roland Garros-ul.

Turneul la care a atins succesul şi la junioare, în 2008, dar şi la senioare, anul trecut, cînd a disputat finala. De aceea, a trebuit să facă o alegere. Dureroasă, dar necesară: să nu participe la întîlnirea de Cupa Fed contra Canadei, de săptămîna viitoare. Managerul Simonei, Virginia Ruzici, explică faţetele acestei decizii.

- Virginia, cum se explică această hotărîre?
- În primul rînd, a fost o decizie dificil de luat din partea Simonei, dar în care am susţinut-o total. Lucrurile sînt mai complexe, motivele mai multe. Cum obiectivul pentru 2015 este Roland Garros-ul, în vederea unui rezultat măcar la fel de bun ca anul trecut, pregătirea pentru zgură trebuie să înceapă încă de acum. Or, faptul că la întîlnirea de Cupa Fed contra Canadei se va juca pe hard i-ar fi întîrziat Simonei începerea acestei pregătiri cu două săptămîni. Plus călătoria lungă, dus-întors, din nou peste Ocean, după cele două turnee mari, de la Indian Wells şi Miami, unde rezultatele au fost excelente.

- Sezonul de zgură reprezintă o parte importantă în calendarul Simonei.
- Mereu a fost aşa, iar pentru a aborda Roland Garros-ul cu încredere, cu o pregătire optimală, e necesar ca ea să joace la aceste turnee, Stuttgart, Madrid, Roma. Programul trebuie bine plănuit, din timp, turneele bine alese, iar fiecare jucătoare de Top 10 are obligaţii faţă de WTA. Practic, din noiembrie 2014 a trebuit să fie comunicate angajamentele legate de anumite turnee. Din toate categoriile. Iar Simona a decis atunci să participe la Birmingham şi Stuttgart dintre cele Premier 700. Nici nu ştia atunci ce va fi la acest moment.

"Oameni de peste tot"

- Cum pare echipa României în acest moment?
- Are jucătoare în formă, Irina Begu joacă bine, Alexandra Dulgheru e în revenire, ceea ce înseamnă că e suficient de dotată pentru această întîlnire. Repet însă, Simonei i-a fost greu să ia decizia de a lipsi de această dată. Mereu a fost acolo, cu echipa, s-a angajat total. Reprezintă România la fiecare turneu la care ia parte, iar în aceşti doi ani de vîrf pentru ea a adunat un sprijin enorm oriunde se duce. La Miami erau oameni, români veniţi din Minnesota, din Illinois, ca s-o vadă. Deşi tenisul e un sport individual, ea este generoasă, dă mult celor care o urmăresc.

În acest moment, cum priveşte ea toată discuţia care s-a stîrnit?
- Am găsit-o dezamăgită de amploarea criticilor şi sper să nu fie afectată în vederea a ceea ce urmează pentru ea. Ştie însă că există şi multă lume care o susţine şi înţelege situaţia delicată în care se află.

A anunțat echipa

Alina Cercel-Tecșor, căpitanul-nejucător al României, a făcut cunoscute ieri numele sportivelor care vor reprezenta România în întîlnirea de Fed Cup contra Canadei, de la Montreal, din 18-19 aprilie. Pe lista oficială înaintată ITF figurează Irina Begu, Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu și Raluca Olaru.

"Echipa reunește unele dintre cele mai valoroase jucătoare ale momentului. De cînd am preluat-o am avut ca obiectiv să valorific fiecare jucătoare, astfel încît să formăm o echipă unită și puternică. Lipsa vreunei jucătoare, din diferite motive, nu va schimba din spiritul și unitatea pe care le-am cîștigat împreună", a declarat Tecșor.

La Canada vor fi Francoise Abanda, Gabriela Dabrowski şi Sharon Fichman, Eugenie Bouchard putînd fi încă adăugată.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
964851293545977
Ioan Plischi  •  09 Aprilie 2015, 15:39

*** astia care ar jigni-o si in cazul in care ar lipsi si de la o partida de fed cup impotriva ciprului o fac din ***!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

xnread
xnread  •  09 Aprilie 2015, 15:38

Buna ziua D-ra Halep este o jucatoare profesionista care-si protejeaza abilitatile fizico-tehnice implicit bunastarea/viitorul.Ea nu este datoare Romaniei ci propriei persoane in lipsa careia nici locul nasterii nu poate fi anexat unui titlu:)

818254684896480
Daliana Popa  •  09 Aprilie 2015, 15:09

Simona nu ar trebui sa puna la suflet toate ineptiile celor care dau cu bolovanii, ar trebui sa se simta mandra ca a reusit sa-i miste atat pe cei care o apreciaza in mod real, dar si pe cei (poate ca mai ales pe cei )care sunt *** si lovesc cu vorbele atat de usor. Simona are un caracter minunat, un caracter de campioana de aceea si Serena Williams se numara printre cei care apreciaza ceea ce face Simona pe terenul de tenis, admira tenisul pe care-l practica, apreciaza caracterul ei frumos!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close