SPORTURI  »  TENIS  »  PERFORMANȚĂ

Vremea lui 10 » Perfecțiunea lui Nadal: ”Am un început de vis pe zgură"

Rafael Nadal cu trofeul de la Barcelona, lângă un imens 10 // FOTO Barcelona Open Banc Sabadell +2   FOTO
Rafael Nadal cu trofeul de la Barcelona, lângă un imens 10 // FOTO Barcelona Open Banc Sabadell

Articol de - Publicat marti, 02 mai 2017 00:00

Rafael Nadal a început impresionant sezonul de zgură, impunându-se la Monte Carlo și Barcelona. 10 titluri la ambele turnee, 10 victorii în 2017.

"Să câștig la Monte Carlo și Barcelona reprezintă un început de vis pe zgură", spunea duminică Rafa, după ce mușcase pentru a zecea oară din urechea trofeului oferit în orașul catalan.

"În cariera mea a fost mereu important să nu dau prea mare importanță nici victoriilor, nici înfrângerilor, ci să mi le asum cu normalitate". Pentru el, normalitate a însemnat ca mulți ani la rând să domine covorul roșu în perioada sa de primăvară europeană, dar nu numai.

Din 2005, de când a cucerit primul său titlu la Roland Garros, a adunat 40 de trofee în această perioadă. Iar în total, pe zgură, 51 de triumfuri, mai multe decât oricare alt jucător pe această suprafață.

Singura excepție în acest șir impresionant de victorii o reprezintă 2015, anul celor mai mari dubii. Atunci nu problemele de sănătate l-au apăsat, ci lipsa de încredere.

Sezonul trecut a reînnodat însă șnurul auriu al victoriilor cu Monte Carlo și Barcelona, după care s-a accidentat la încheietură în timpul turneului de la Madrid și tot restul sezonului a suferit din acest motiv.

În 2017, cu o lună înainte de a împlini 31 de ani, Nadal arată din nou dominant pe suprafața sa dragă. Cu Djokovici și Murray într-un soi de derivă, dar, mai ales, cu el regăsindu-și aplombul și intensitatea pe teren, ibericul pare complet revitalizat.

"Am făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest an", a spus el, referindu-se la finala de la Barcelona, "am fost la nivel maxim. Culeg roadele muncii pe care am depus-o cu voleu și reverul slice, dar cel mai important e că am redevenit agresiv cu forehand-ul".

Atât de simplu. Urmează câteva zile de odihnă, "voi ieși pe mare și mă voi deconecta pentru a ajunge în cea mai bună formă la Madrid".
Până atunci, își poate număra liniștit, dacă l-ar interesa statisticile, toate reușitele pe zgură.

Ar afla că a câștigat 375 de meciuri și a pierdut doar 34, având un procentaj de reușită de 91,7%. Al doilea pe lista all time este Bjorn Borg, 251-41 și 85,96%, iar al treilea Ivan Lendl, 327-76 și 81,14%. Dintre jucătorii activi, Novak Djokovici e pe 5, cu 178-44 și 80,19%.

Lumea îl vede deja pe Rafa mare favorit la Roland Garros, dar testele de la Madrid și Roma vor conta mult. Oricum însă, zgura îi zâmbește iar larg lui Nadal. Regelui ei necontestat.

10-0e bilanțul pe zgură al lui Rafael Nadal în 2017

Titlurile lui Nadal pe zgură în primăvara europeană:

  • 2005:    Monte Carlo, Barcelona, Roma, Roland Garros
  • 2006:    Monte Carlo, Barcelona, Roma, Roland Garros
  • 2007:    Monte Carlo, Barcelona, Roma, Roland Garros
  • 2008:    Monte Carlo, Barcelona, Hamburg, Roland Garros
  • 2009:    Monte Carlo, Barcelona, Roma
  • 2010:    Monte Carlo, Roma, Madrid, Roland Garros
  • 2011:    Monte Carlo, Barcelona, Roland Garros
  • 2012:    Monte Carlo, Barcelona, Roma, Roland Garros
  • 2013:    Barcelona, Madrid, Roma, Roland Garros
  • 2014:    Madrid, Roland Garros
  • 2015:    -
  • 2016:    Monte Carlo, Barcelona

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
chichirichi
chichirichi  •  02 Mai 2017, 10:53

cel mai scarbos jucator de pe planeta Nadal...la fiecare serviciu isi duce mana la fund si apoi la nas..oare ce-o fi mirosind?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close