SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

WIMBLEDON 2019 // VIDEO Felix Auger-Aliassime, primul jucător născut după anul 2000 care participă la turneul de la Wimbledon + s-a calificat în turul secund

Felix Auger-Aliassime, în timpul meciului cu Vasek Pospisil // Foto: Guliver/GettyImages
Felix Auger-Aliassime, în timpul meciului cu Vasek Pospisil // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 01 iulie 2019 16:43

WIMBLEDON 2019 // Felix Auger-Aliassime (Canada, 18 ani, 21 ATP) și-a făcut debutul azi la Wimbledon, învingându-l pe Vasek Pospisil (29 de ani, 187 ATP). A devenit astfel primul jucător născut după anul 2000 care participă la prestigioasa competiție londoneză. 

Tânărul Auger-Aliassime, care are deja 3 finale disputate în ATP - fără să câștige însă vreun trofeu - s-a impus în patru seturi în fața compatriotului său, scor 5-7, 6-2, 6-4, 6-3, după două ore și 49 de minute de joc. 

Jucătorul cu origini togoleze din partea tatălui și cu mamă canadiană s-a născut în Quebec, deci are cetățenie canadiană. Reședința lui se află în Monte Carlo (Monaco).

Felix are o soră mai mare, Malika Auger-Aliassime, 20 de ani, care este și ea jucătoare de tenis.

Tânărul a început să joace tenis de la vârsta de 4 ani, în orașul natal. În anul 2012 a reușit să câștige Open-ul Super Auray la categoria de vârstă 11-12 ani, în 2016 s-a impus la simplu la US Open-ul pentru juniori, iar în 2015 la dublu.

Felix are o înălțime de 1.93 și o greutate de 88 kg, este dreptaci, iar la backhand își folosește ambele mâini. Acesta a trecut la profesioniști în 2017, când a reușit să câștige turneele Challenger de la Lyon și Sevilla.

În 2018 a câștigat din nou turneul din Lyon, adăugându-și și turneul din Tashkent. De asemenea, în același an a reușit să câștige și un turneu de tenis la dublu, cel din Budapesta.

În ciuda vârstei lui fragede, Felix Auger-Aliassime se poate lăuda deja cu 1,4 milioane de dolari obținuți din tenis!

de Sebastian Caba

Vezi și:

Simona Halep, emoții mari la Wimbledon! A alunecat și a cerut intervenția fizioterapeutului pentru gleznă

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (1)
observator979
observator979  •  01 Iulie 2019, 19:01

Așa este, Felix e o mare speranță a tenisului masculin, e cel mai bun jucător ATP cu vârsta sub 19 ani, și are șansa să intre în Top 20 acum. Sora lui nu figureaza cu puncte in clasamentul WTA, probabil joaca doar in turnee ITF.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează