SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Marea Britanie impune reguli dure pentru sportivii din Rusia și Belarus » Ce trebuie să facă pentru a participa la Wimbledon

Daniil Medvedev // FOTO: Imago
Daniil Medvedev // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 31 martie 2022 08:55 / Actualizat joi, 31 martie 2022 09:20

Organizatorii turneului de la Wimbledon vor impune reguli dure pentru sportivii din Rusia și Belarus, ca urmare a războiului din Ucraina.

  • Deși sportivii din Belarus și Rusia au fost exclus din aproape toate competițiile internaționale, aceștia au putut continua să joace tenis, însă fără steagul țării în dreptul numelui. 
  • În top 100 ATP sunt 4 sportivi din Rusia și unul din Belarus. Cel mai important este rusul Daniil Medvedev (2 ATP)
  • În top 100 WTA sunt 7 rusoaicei și 3 bieloruse. Aryna Sabalenka este cel mai bine clasată, fiind pe locul 5. 

Al treilea turneu de Grand Slam al anului va avea loc între 27 iunie și 10 iulie, iar Nigel Huddleston, ministrul Sportului din Marea Britanie, a avut mai multe discuții cu oficialii din Guvern pentru a stabili ce restricții se vor impune.

Roman Abramovich, îngrozit: „O să murim?!” » Cu ce ar fi fost otrăvit patronul lui Chelsea
Război în Ucraina
Roman Abramovich, îngrozit: „O să murim?!” » Cu ce ar fi fost otrăvit patronul lui Chelsea

Reguli dure pentru sportivii din Rusia și Belarus la Wimbledon

Astfel, jucătorii și jucătoarele de tenis vor trebui să de asigurări că nu câștigă bani din cele două țări atacatoare, potrivit The Sun.

În plus, trebuie să confirme că nu vor declara că susțin invazia Rusiei în Ucraina. Sportivii din Rusia și Belarus nu vor concura sub steagul țărilor lor și nici nu vor putea purta culorile țării la turneul din Londra.

„Am avut întâlniri cu diferiți oficiali în legătură cu sancțiunile impuse sportivilor. Dacă rușii și bielorușii vor să participe la competițiile din Marea Britanie, trebuie să fie neturi și independenți. Vrem asigurări. Vor da declarații în scris că nu primesc bani de la Putin, Rusia sau Belarus. Vrem să primim asigurări că nu vor face declarații de susținere față de Putin, Rusia sau Belarus.

Dacă sportivii spun că sunt neutri, vrem să ne asigurăm că nu există nicio legătură cu Putin”, a declarat Nigel Huddleston. 

VIDEO Novak Djokovic, campion la Wimbledon 2021

Citește și:

Elina Svitolina a luat o decizie radicală: „Corpul meu nu mai rezistă”

Paula Badosa, forțată să abandoneze în „sfertul” de la Miami » A izbucnit în plâns pe teren

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
robotucigas
robotucigas  •  31 Martie 2022, 23:56

*** Ce ar fi sa le interzică și Europa sa mai intre in UE dacă nu se leapădă de Anglia. Hai ca sunt ***, plătesc sportivi pentru ce fac niște ***? Au avut timp suficient sa nu-i mai lase la conducere pe acești ***, și totuși nu au făcut nimic. Bai faceți ceva concret, nu mai impuneți sportivilor sa își renege tara. Nu pot asta, sa renegi un Putin da. Dar tara niciodată, și nu trebuie sa facem asta. Multe jucătoare au dat dovada ca urăsc războiul, iar tu vi și ceri garanți? Băi ori le interzici de tot, ori lasă oameni să-și facă treaba. Anglia este *** rău frate, bai nu au pic de bunul simț în ei. Ei au făcut brexit și joaca în Europa, rusi de ce nu ar putea? Se lauda ca Ucraina este ca iei, nu Ucraina vrea sa devina membru UE iar voi ați ieșit. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

347655969058390
Ion Popescu  •  31 Martie 2022, 10:27

Britanicii sunt mai exagerati decat americanii. Dar ar putea marge mai departe, de exemplu sa ingenuncheze la inceputul meciurilor similar ca la fotbal in 2021 !

1560114527344150
Adrian Romeo Mocan  •  31 Martie 2022, 10:07
Postat de Constantin Vaetus pe 31 Martie 2022, 09:31

Liz Truss face prozeliți! La fel de proști ca ea!

Vezi ca e vorba de ministrul sportului din UK.Tu vorbesti despre ministrul de externe.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează