SPORTURI  »  TENIS  »  OEIRAS

Zgură dulce-amară » Victor Hănescu a pierdut ieri în semifinale la Oerias

Articol de - Publicat duminica, 04 mai 2014 00:00 / Actualizat sambata, 03 mai 2014 20:10

Românul a fost învins de Tomas Berdych, al şaselea jucător al lumii, cu 2-6, 2-6 ♦ Parcursul pînă în penultimul act în Portugalia îi aduce, începînd de luni, un salt de 11 locuri, de pe 93 pe 82

Victor Hănescu e dovada că şi la 32 de ani poţi trăi premiere în tenis. Românul a ajuns pentru prima oară în semifinalele turneului de la Oerias. Din păcate, acolo l-a întîlnit ieri pe cehul Tomas Berdych, 28 de ani şi locul 6 în ierarhia mondială. A fost o partidă care a durat doar o oră şi trei minute, timp în care Berdych a dominat, iar Hănescu a stat aproape doar pe începuturi de set. Tomas s-a impus simetric cu 6-2, 6-2.

Pentru Victor această semifinală este cel mai bun rezultat al lui 2014. Totodată, în cei 14 ani de profesionism, românul a jucat 14 ultime acte, cîştigînd cinci şi pierzînd nouă dintre ele.

Tot în cursul lungii sale cariere, Hănescu s-a întîlnit de 35 de ori cu jucători din Top 10 mondial. Confruntarea cu Berdych i-a adus a 31-a înfrîngere, românul reuşind doar de patru ori să învingă performeri aflaţi sus în clasament. Victoriile sale au venit în 2005, cînd a trecut de Mariano Puerta, 10 ATP la Kitzbuhel, în 2008, cînd l-a învins pe Stanislas Wawrinka, 10 ATP, la Gstaad, în 2009, la Roland Garros, cînd l-a depăşit pe Gilles Simon, 7 ATP, şi în 2011, cînd a trecut de Gael Monfils, 7 ATP, la Stuttgart.

Chiar dacă a pierdut în semifinale la Oerias, Victor are şi motive de bucurie după ziua de ieri. Parcursul pînă în semifinale îi consolidează prezenţa în Top 100, de luni el va face un salt de 11 locuri în ierarhia mondială, de pe 93 pe 82. Tot drumul lung din Portugalia i-a dat un pic planurile peste cap. Hănescu planificase să joace în calificări la turneul de la Madrid. Cum meciurile din calificări au început în capitala Spaniei ieri, Victor va rata această competiţie.

Halep o întîlneşte pe Goerges
Simona Halep o va întîlni mîine în primul tur al turneului de la Madrid pe Julia Goerges, locul 97 WTA. Acest lucru a fost stabilit, ieri, după ce s-au încheiat toate partidele din calificări. Germanca a învins-o în ultimul tur pe Katarzyna Piter din Polonia. Tot de ieri s-a mărit şi numărul româncelor prezente pe tabloul principal. Simonei Halep, Soranei Cîrstea şi Irinei Begu li s-a alăturat Monica Niculescu. Ea a învins-o în ultimul tur al calificărilor pe Jana Cepelova cu 6-0, 6-1. Dintre cele patru componente ale echipei de Cupă Fed a României, doar Sorana şi Monica vor juca azi. Ambele evoluează de la ora 11:00, Cîrstea urmînd s-o întîlnească pe Petra Kvitova, iar Niculescu pe Sloane Stephens. Turneul de la Madrid e transmis începînd de luni de Dolce Sport.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează