SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

Zgură tricoloră » Tecău şi Lindstedt au cîştigat trofeul BRD Năstase-Ţiriac Trophy la dublu

Tecău a reuşit să cîştige primul trofeu la Bucureşti
Tecău a reuşit să cîştige primul trofeu la Bucureşti

Articol de , - Publicat duminica, 29 aprilie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 28 aprilie 2012 21:55

Dublul româno-suedez s-a impus în finală în faţa perechii Lukasz Kubot/Jeremy Chardy cu 7-6 (2), 6-2.

Horia Tecău şi-a mai împlinit ieri un vis. Unul pe care l-a făurit în lungile călătorii cu trenul de la Constanţa la Bucureşti, atunci cînd era mic şi venea doar pentru o zi în Capitală ca să stea în tribunele Arenelor BNR şi să urmărească tenis.

A aplaudat, i-a încurajat pe alţii, iar ieri a venit rîndul lui să fie aplaudat şi să strîngă trofeul de la Bucureşti în braţe. De şapte ori încercase pînă ieri Horia să ajungă la cupă, de trei ori se oprise în "sferturi", în 2007, în 2009 şi în 2011.

Presiunea a fost mare în toată această săptămînă din aprilie plus grija pentru genunchiul lui Robert Lindstedt şi emoţiile pe care le simte atunci cînd joacă acasă, în faţa familiei, a prietenilor şi a publicului român.

Trofeele se cîştigă şi cu inima, iar Horia şi-a dorit enorm să se impună pe zgura de la Bucureşti. Şi a făcut-o alături de Robert Lindstedt, ieri după-amiază, în faţa a 3.700 de oameni care l-au aplaudat bucuroşi.

După 14 ani un român cîştigă din nou pe zgura de la Arenele BNR. În 1998, perechea formată din Andrei Pavel şi Gabriel Trifu lua cecul şi trofeul destinate învingătorilor.

Finală controlată
Horia şi Robert au sărbătorit printr-o îmbrăţişare lungă victoria dintr-un meci pe care l-au controlat. Au intrat ieri pe Terenul Central hotărîţi să facă poza de final cu trofeele pentru cîştigători. Au reuşit să cîştige pe serviciul adversarilor încă din game-ul al treilea. Unele mici probleme au apărut apoi şi Kubot şi Chardy au reintrat în primul set al finalei făcînd re-break imediat pe serviciul lui Lindstedt.

Scăpări la serviciu nu au mai existat şi s-a ajuns la tie-break, unde perechea româno-suedeză a dictat ritmul. A fost 7-2. Şi mai era un set de cîştigat. Cu un break reuşit pe serviciul lui Lukasz Kubot în game-ul al patrulea, victoria a fost şi mai palpabilă.

Şi nu avea să le scape. Robert a încheiat finala cu un as, iar Tecău şi-a pus tricolorul pe umeri. La 27 de ani, Horia mai are multe vise de împlinit şi multe zîmbete de sărbătoare de împărţit.

Finală Simon-Fognini
Gilles Simon şi Fabio Fognini se înfruntă azi, de la ora 15:00, pentru titlul de la BRD Năstase-Ţiriac Trophy. Francezul, învingător în două rînduri la Bucureşti, 2007 şi 2008, a trecut ieri în două seturi de germanul Matthias Bachinger cu 7-5, 6-2.

Adversarul său de azi, italianul Fognini, a avut un meci şi mai uşor în faţa ungurului Attila Balasz, care venise din calificări. A fost 6-3, 6-1. În meciurile directe de pînă acum, conduce Simon cu 3-0. Toate disputele au avut loc în 2009, într-un interval de o lună, pe zgură, la Roma, Estoril şi Madrid.

7 trofee au cucerit împreună Horia Tecău şi Robert Lindstedt împreună

10 este numărul de trofee la care a ajuns Horia Tecău după ce s-a impus la Bucureşti

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
xstream
xstream  •  29 Aprilie 2012, 20:20

felicitari baieti, la cat mai multe

ramona_petri
ramona_petri  •  29 Aprilie 2012, 14:15
Postat de ionutz_ciobanu pe 29 Aprilie 2012, 09:18

Felicitari !!! Ma mira faptul ca sunt primul care comenteaza o asemenea performanta. Daca ar fi dat ciobanul de langa cimitire o bashina ar fi strans deja cateva sute de opinii. Asta reflecta intr-un fel calitatea oamenilor care citesc si mai ales care comenteaza pe site-urile astea.

A mai fost un articol ieri pe tema asta si am comentat la el. E drept, dupa un ceas de cand fusese postat avea doar doua comentarii. Trist.

ionutz_ciobanu
ionutz_ciobanu  •  29 Aprilie 2012, 09:18

Felicitari !!! Ma mira faptul ca sunt primul care comenteaza o asemenea performanta. Daca ar fi dat ciobanul de langa cimitire o bashina ar fi strans deja cateva sute de opinii. Asta reflecta intr-un fel calitatea oamenilor care citesc si mai ales care comenteaza pe site-urile astea.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează