SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Ziua cea rea » Simona Halep a spus adio turneului de la Melbourne: "Sînt un pic tristă"

Articol de - Publicat miercuri, 28 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 27 ianuarie 2015 22:33

A treia jucătoare a lumii a fost învinsă, în sferturi de finală, în doar 69 minute de Ekaterina Makarova cu 6-4, 6-0. La final, românca a spus că a fost stresată şi nu a simţit deloc mingea.

Parcursul Simonei la Australian Open a fost lipsit de momente care să frigă, momente din care Simona să iasă strîngînd din dinţi şi un pic julită. Fie a dominat şi le-a eclipsat pe adversarele care au picat rînd pe rînd fără să se ridice la nivelul provocărilor ei, fie a fost dominată şi eclipsată.

Mai rău a fost că acest lucru din urmă s-a întîmplat chiar ieri, în sferturile de finală, împotriva Ekaterinei Makarova! O stîngace şireată şi înaltă care a prins o zi bună şi care a servit foarte bine şi a căutat cu ardoare forehand-ul Simonei.

Tolontan comentează eliminarea Simonei: "Cînd e vorba de aşteptări sîntem la nivel de rachete din titan, iar în materie de ceea ce ştim să facem am rămas la tîrnăcop". Citeşte AICI întregul editorial!

Românca a ratat începutul de meci şi de aici s-au dezlănţuit toate angoasele. Halep cea care la meciurile precedente s-a certat, chiar dacă jocul îi mergea aproape de perfecţiune, acum abia dacă a scos două vorbe.

Simona de la Melbourne din "sferturi" semăna cu Simona de la US Open, din turul al treilea din meciul cu Lucici-Baroni, cînd a păstrat toate frustrările pentru ea. Rusoaica de pe locul 11 a pornit cu scîntei şi a reuşit să se ducă repede la 3-0, spărgînd mult din încrederea adunată de româncă pe tot parcursul turneului.

"Sînt un pic tristă"
Pe o vreme aşa şi aşa, cu nori pe cer, în game-ul al treilea Simona a lăsat cozorocul deoparte, sperînd să lase pe bancă şi toate întrebările şi toate nereuşitele. Pentru un game aşa a părut pentru că a recuperat unul dintre break-uri, însă în cel imediat următor şi-a cedat din nou serviciul. Nimic nu mergea, în timp ce de partea cealaltă a fileului, chiar dacă mai existau greşeli, totul era pozitiv.

Simona n-a pierdut nici un meci în 2014 împotriva vreunei stîngace, de fiecare dată a ştiut să contracareze unicitatea acestor jucătoare. Şase victorii din şase. Ieri n-a fost ziua ei cea bună, a fost una dintre acele zile pe care probabil vrea să le uite cît mai repede.

"M-am antrenat foarte bine înainte de meci, dar poate am fost un pic prea stresată pînă la începerea partidei. Nu ştiu de ce pentru că ştiam cum e să joci în sferturi de finală aici, aveam cu mine experienţa de anul trecut, deci nu a fost presiune! Nu am simţit deloc jocul sau mingea. Chiar dacă am avut o zi proastă, asta nu înseamnă că ea n-a jucat bine, i-a intrat totul! Merită victoria. Sînt un pic tristă pentru că nu am reuşit să joc ce ştiu, dar aşa e în tenis", a spus Halep.

Makarova a izbutit să o surprindă, să nu-i dea nici un fel de ritm. "Mă aşteptam să lovească mai puternic, dar nu a făcut-o. A jucat un tenis foarte lent, a deschis foarte bine unghiurile, a venit cu ceva diferit. În plus, a servit şi foarte bine! Slice-ul ei de stîngace nu e foarte uşor de returnat", a completat Halep.

"Mergem înainte"
Setul al doilea a fost unul cu şi mai multă lipsă de reuşită pentru Simona. Venind cu neîncredere din prima parte, a cedat complet. "Poate a fost şi ceva mental pentru că nu am reuşit să lupt mai mult pentru puncte, mi-am pierdut concentrarea, aşa că nu am mai crezut prea mult în mine în setul al doilea şi de aceea am pierdut cu 0-6", a mai spus Halep.

Singurele momente care au scos-o din prăpastie au fost cele patru scurte reuşite, dar ele nu au punctat pe tabelă. Acolo a rămas un 6-4, 6-0 dureros pentru Halep, dar un scor pe care l-a acceptat.

"Anul trecut, cînd am ajuns în sferturi de finală, a fost un rezultat mare pentru mine, acum nu mai pot să spun la fel, dar e de ajuns pentru mine. Am încredere că 2015 va fi unul mai bun decît cel trecut. Dar e greu acum, pentru că sînt în top şi toată lumea vrea să mă învingă. Mergem însă înainte, voi continua să muncesc să văd cît de sus pot să merg", a spus Simona.

Deocamdată e doar începutul unui an care i-a adus 9 victorii şi o înfrîngere, un trofeu şi sferturi de finală la Melbourne.

"E o jucătoare periculoasă"
Ekaterina Makarova, 26 de ani, este pentru a doua oară în semifinalele unui turneu de Mare Şlem, după US Open 2014. Chiar dacă scorul a fost categoric, rusoaica a avut cuvinte de laudă pentru adversara sa.

"Am jucat cel mai bun tenis al meu, ea în setul al doilea poate a fost un pic supărată. Nu prea înţelegea ce se întîmpla pe teren, dar este o jucătoare foarte bună, a avut un sezon incredibil în 2014. Ştiam că poate întoarce oricînd jocul, nu contează cît e scorul, aşa că am încercat să nu-mi pierd concentrarea".

Simona şi Ekaterina se mai întîlniseră o singură dată, în 2013, la New Haven, cînd a cîştigat românca. "Ştiam la ce să mă aştept, nu greşeşte prea mult. Am încercat să fiu de la început mai agresivă pentru că ştiu că nu renunţă prea uşor şi nu dă puncte gratis", a completat rusoaica.

Galaţi, apoi Dubai
Simona Halep se întoarce azi în România, la ora 13:00, dar nu are prea mult timp de odihnă pentru că, pe 7 şi 8 februarie, ea va participa la întîlnirea de Fed Cup dintre România şi Spania, care se va desfăşura la Galaţi. Înfruntarea contează pentru Grupa Mondială II, iar cîştigătoarea va avansa în barajul pentru Grupa Mondială.

Spania va veni fără cel mai bine clasată jucătoare a sa, Carla Suarez Navarro,17 WTA, care are problema la cot şi a anunţat că nu va participa. Următorul turneu pentru Simona va fi cel de la Dubai, care anul acesta este de categorie Premier 5, făcînd rocada cu Doha, care a devenit Premier 700.

Paralelă cu Air Jordan
Publicistul şi avocatul Sever Voinescu, una dintre semnăturile din Dilema Veche, a găsit o paralelă între doi sportivi şi carierele lor.

"După înfrîngerea Simonei Halep, mi-am amintit un citat din Michael Jordan, reprodus într-o biografie a sa apăruta in 1998, anul în care s-a retras a doua oară din baschet şi de la Bulls, după ce îşi făcuse, să zic aşa, numărul istoric: «Am ratat peste 9000 de aruncări în cariera mea. Am pierdut aproape 300 de meciuri. De 26 de ori, colegii mi-au dat încrederea de a arunca mingea spre coş în ultima secundă pentru a cîştiga meciul şi am ratat. Am eşuat de atîtea ori în viaţa mea. Şi de aceea am reuşit!». Cînd privim intrecerile sportive în larga perspectivă,  descoperim că unul cîştigă şi toţi ceilalti pierd, deci e mai multă înfrîngere decît victorie. M-am gindit la Halep şi mi-am amintit că pînă şi  cei mai mari învingători din sport raportează, de fapt, cu mult mai multe înfrîngeri decît victorii în propriul lor palmares!", încheie publicistul.

31 de greşeli neforţate a adunat Simona Halep pe parcursul celor 69 de minute de joc, în timp ce adversara sa a strîns 20

10 lovituri cîştigătoare a reuşit Ekaterina Makarova în partida cu Simona Halep, care a lovit direct cîştigător de 15 ori

17-8 este raportul dintre sferturile de finală cîştigate şi cele pierdute de Simona Halep în carieră

275.000 de dolari este premiul pe care-l va primi Simona Halep pentru atingerea sferturilor de finală

23-14 este raportul dintre victoriile şi înfrîngerile suferite de Simona Halep în faţa jucătoarelor de Top 20 de-a lungul timpului

"Îmi doresc în continuare să pot juca tenis de plăcere, să fiu relaxată pentru că nu vreau să simt presiunea. Trebuie să nu mai fiu stresată pentru că acesta este tenisul, nici un meci nu seamănă cu altul" (Simona Halep)

"A jucat ca şi cînd nu şi-ar fi dorit să fie aici" (Lindsay Davenport, cîştigătoare a trei trofee de Mare Şlem, pe Twitter)

"Ekaterina Makarova a distrus-o pe Simona Halep" (Sydney Morning Herald)

"Interesante remarcele Simonei Halep. A spus că nu a simţit presiune, ci stres şi că atingerea sferturilor de finală e de ajuns pentru ea " (Ben Rothenberg, ziarist New York Times)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
irishjoe
irishjoe  •  28 Ianuarie 2015, 09:09

proastha asta facea pornho cu tzatzele ei netaiate si nu mai era stresata!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează