SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Ziua lui Milos » Raonic l-a învins pe Federer și s-a calificat în finala de la Wimbledon

Milos Raonic și momentul în care și-a dat seama că e în finală la Wimbledon // FOTO Guliver/GettyImages
Milos Raonic și momentul în care și-a dat seama că e în finală la Wimbledon // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 09 iulie 2016 00:00

Raonic s-a calificat ieri pentru prima oară în finală la Wimbledon, după ce l-a învins pe Roger Federer cu 6-3, 6-7 (3), 4-6, 7-5, 6-3.

Despre Milos Raonic s-a vorbit multă vreme. El aparține viitorului. Ieri, pe Terenul Central de la Wimbledon, s-a întâlnit cu Roger Federer, omul care s-a impus de șapte ori pe iarba de la Londra.

"M-am trezit de multe ori în mijlocul nopții, după ce visasem că țineam în brațe trofeul de la Wimbledon. Am crezut vreodată că va deveni realitate? Nu. Dar cine e realist la 12 sau 13 ani?", a povestit canadianul în vârstă de 25 de ani pentru The Guardian înainte de începerea turneului.

După două săptămâni, el este la o singură victorie de visul său. "Wimbledon-ul mi-a predat cele mai valoroase lecții. Are o aură diferită și e, cu siguranță, turneul pe care-l venerez. De asemenea, Pete Sampras a fost idolul meu și acesta este un motiv în plus pentru care mi-ar plăcea la nebunie să-l câștig", a completat el.

De aceea prima lui finală de Mare Șlem a venit aici, la Wimbledon, locul unde se întâmplă lucruri magice.

"Nu mi-am încheiat misiunea"

Dar până la prima sa finală, Milos a trecut ieri prin multe. A fost condus cu 2-1 la seturi de Federer, iar în setul al patrulea, la 6-5 a venit de la 40-0 pe serviciul elvețianului pentru a egala la seturi.

Cu un serviciu devastator și cu lovituri năprasnice, de o forță zguduitoare, Raonic i-a cauzat multe răni lui Federer, care nu pierduse nici o semifinală la Londra până ieri. Cu un an în care a avut multe probleme de sănătate, Roger a venit la All England Club căutând alinare, pe care a găsit-o până într-un punct.

La aproape 35 de ani, fostul lider mondial e conștient că ocaziile sunt din ce în ce mai puține. "E o mare decepție pentru mine", a spus el.

În timp ce drumul lui Roger s-a oprit, cel al lui Raonic continuă. În ultimul act de duminică el se va duela cu Andy Murray, care a trecut ieri de Tomas Berdych cu 6-3, 6-3, 6-3. "Nu mi-am încheiat misiunea, îmi doresc trofeul", a spus canadianul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează